Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

Cheia, colt de Rai

Posted on March 29, 2011

Cheia, colt de Rai

In vacanta de iarna,am “evadat” din aglomeratul Bucuresti,alegand drept destinatie de vacanta localitatea Cheia din judetul Prahova.Cum am descoperit acest loc? Simplu…folosind internetul.

Trebuie sa precizez ca localitatea nu este una foarte mare,insa am fost placut surprinsa de baza tehnico-materiala generoasa.Astfel am decis de comun accord cu prietenii mei sa ne rezervam doua camere duble la hotel Cheia, amplasat chiar in centrul localitatii.Apoi ne-am intrebat cum ajungem acolo?Raspunsul tot cu ajutorul internetului l-am gasit,acesta dandu-ne doua variante: trenul sau un microbus ce face ruta Bucuresti-Valenii de Munte-Maneciu-Cheia.

Despre Cheia

Acest microbus are plecari din autogara Basarab la orele 06:30 respectiv 13:00.Daca alegeti cea de-a doua varianta trebuie sa tineti cont si de urmatoarele dezavantaje: trenul accelerat poate fi luat din gara de nord insa circula pana in orasul Ploiesti.De acolo aveti tren personal pana in localitatea Maneciu,unde daca sunteti norocosi puteti calatori pana la Cheia cu microbuzul din prima varianta,daca nu,va trebui sa luati ocazie,calatorind 20 km pana in localitatea amintita.

Ar mai fi si a treia varianta,daca aveti masina personala si bine inteles daca cunoasteti traseul.Noi am ales prima varianta,am calatorit in conditii bune ajungand la timp.

Primul lucru ce ne-a atras atentia atunci cand am ajuns a fost aerul tare si curat,explicatia fiind padurile dese din localitate. Ospitalitatea personalului din hotelul unde noi am rezervat camerele a fost pe masura asteptarilor noastre,de altfel si conditiile si igiena de apreciat,insa ne-am comfruntat cu o problema…mancarea din restaurantul hotelului nu era pe placul tuturor.Asa ca am ales restaurantul Zaganu,aflat la 500 m de hotelul unde noi eram cazati,si unde am gasit o gama variata de preparate culinare si bauturi alcoolice si nealcoolice “ca la mama acasa”.

Activitati Turistice

Una din activitatile turistice ce le-am desfasurat pe parcursul sederii noastre acolo a fost o provocare aceea de a urca la muntele Rosu,un loc superb,cu o cabana frumoasa,unde ne-am distrat practicand diverse sporturi de iarna.

De altfel in localitate puteti vizita urmatoarele obiective turistice de mare interes:

-          Manastirea Cheia,un lacas de cult minunat,cu picturi frumoase,un loc in care primiti liniste sufleteasca si binecuvantare.

-          Muzeul Florilor de Mina un alt obiectiv de neratat,unde puteti admira frumusetea pietrelor naturale pretioase si semipretioase,si de unde sigur veti pleca cu o impresie buna si suveniruri pe alese.

-          Muzeul Naturii Vaii Superioare A Teleajanului,care expune publicului vizitator toate animalele,pasarile si insectele existente in zona,iar ce ne-a impresionat cel mai mult a fost existenta in fiecare camera a unui anotimp.

In concluzie,a fost o vacanta minunata,distractiva dar si relaxanta iar localitatea Cheia este un loc in care poti uita de unde ai venit insa nu poti uita de unde ai plecat.

Sinaia, orasul de poveste

Posted on March 29, 2011

Sinaia, orasul de poveste

Inca de cand ai ajuns, la periferia orasului, te intampina gara regala unde inca mai stationeaza o veche locomotiva ce aminteste de secole de mult apuse in care « iuteala maxima » era de 60 km/h  asa cum scrie si pe locomotiva.

Gara regala, o gara mica si cocheta ce te intampina inca de la intrare cu simbolul regal, aripile de vultur. Ajunsi aici puteti zabovii mult si admira Sinaia in miniatura, in interiorul garii fiind machete ce reprezinta in cel mai mic detaliu orasul Sinaia. Doamna ce intampina turistii ii va incanta pe cei mici punandu-i sa caute porumbeii, tinerii din parc, persoanele care se joaca, masina de pompieri, oile si multe altele care ii va incanta chiar si pe cei mari descoperind atatea detalii in macheta.

Nu departe de gara poti deja sa te crezi ca esti intr-un oras din alta epoca, Parcul Ghica amintind de secolele  XVII, XVIII.Plimbarea in parcul amenajat cu o mare atentie a detaliului, alaturi de  Hotel New Montana , Hotel Palace si Cazinoul iti va contura imaginea unei vieti regale... Parcul  de un verde crud si arhitectura cazinoului si a celorlate cladiri inca soptesc de plimbarile regelui Carol cu familia.

Si pentru ca un oras  poate fi descoperit mai confortabil cu masina, va recomand inchirierea unui autoturism de la EuroCars  sau a unui microbuz. Dupa ce treci de parc vei gasi un drum prin padure ce iti vor indruma pasii spre lacasul sfant Manastirea Sinai. Lacasul sfant adaposteste multa istorie si daca vei avea ocazia sa auzi povestind un dascal despre manastire vei fi fascinat, dar dincolo de istorie ramane un lacas sfant in care ramai cu sufletul pentru a te ruga si nu cu privirea pentru a admira.

Alaturi de acelasi drum te vor intampina cativa trubaduri ce-ti vor canta refrene celebre si nu dupa mult timp vei raman mut de uimire vazand grandoarea Castelului Peles. Desi iti va fi greu, mai bine viziteaza pentru inceput Castelul Pelisor. Dincolo de toate informatiile ce ti le va oferii ghidul, Pelisor iti va crea imaginea unui castel cu 99 de încaperi unde regina Maria a lasat amprenta unei vietii regale.

Dupa ce ti-a incantat privirea Pelisorul te va uimi Pelesul. De departe iti creaza impresia unui castel obisnuit, copacii ce il inconjoara ascund frumos maretia lui.

Ajuns in curtea palatului vei crede cu adevarat ca Sinaia este un oras regal. Grandoarea castelului se contureaza inca de la intrarea in curte, statuetele frumos conservate stau drept dovada, dar interiorul a celor 160 de camere te vor uimi cu siguranta.

Detaseaza-te de ghidul ce iti va povestii frumos de fiecare camera in parte, oricum nu vei retine decat cateva stiluri arhitecturale si cateva camere in care au stat personalitati importante precum George Enescu. Aici arta detaliului este mereu prezenta iti vor trebui zile ca sa observi fiecare detaliu din fiecare camera, dar dincolo de grandoarea incaperilor castelul se infatiseaza unic si fastuos ca si in anul 1883, este atat de bine conservat incat ai impresia ca esti in vizita la regele Carol si il cauti in castel, dar el este de mult in camera lui urcand  pe intrarile lui secrete, iar pe regina Maria te astepti sa o gasesti in micul cinema din palat. Despre castel as vorbi  mult, dar vorbele sunt infime pe langa tot ce poate spune acest castel...

Daca crezi ca ai vazut totul nu uita ca mai ai de vizitat si casa memoriala George Enescu, Foisorul – putin mai sus de Pelisor si nu in ultimul rand centrul orasului pe Bulevardul Caroli  unde hotelurile sunt pe centimetru patrat sau te poti plimba prin oras cu micul trenulet turistic.

Pentru cei pasionati mai mult de natura decat de istorie Sinaia ofera trasee de schi, drumuri montane amenajate, precum si telecabina ce urca pana la cota 2000.

Daca pana acum am fost uimita de cate poate face omul, de cata arta poate crea,  ajunsa in imensitatea montana sunt uimita de cate ne poate oferi natura si cat de pur si salbatic e al nostru cadru natural pe nume Romania...Muntii mareti ce rasar de peste tot, brazii de un verde crud te fac sa iti doresti sa poti ramane uitat in imensitatea cadrului natural ce iti pune la picoare un oras de poveste, orasul Sinaia.

Informatii utile...

O mica harta turistica nu strica nimanui  .

Despre transport

Ca si cai de acces catre Sinaia raman caile ferate si drumul rutier DN 1, iar cateva date despre posibile mijloace de transport le poti gasi mai jos...

MICROBUZ :  L-M-M-J-V-S-D Bucuresti - 06:00, Sinaia - 08:33,

CFR :

Accelerat  Bucuresti Nord - Sinaia  6:08 - 8:09 02h 01m

Rapid         Bucuresti Nord -Sinaia  8:40 -  10:52 02h 12m

Rapid          Bucuresti Nord -Sinaia 14:05 - 16:13 02h 08m

Poti inchiria o masina apeland +4 0724  90 5000 sau  +4 021 232 52 66

 

Despre cazare

Str. Octavian Goga nr .4, Loc. Sinaia, Jud. Prahova ,106100, Romania

Tel: 0040-244.312.052 / 0040-244.311.542

Fax: 0040-244.311.542 / 0040-244.310.625

Mobil: 0040-741.090.000

E-mail: [email protected]

Tarif cazare pentru doua persoane / o noapte :

camera dubla      € 100.00

garsoniera          €134.00

apartament         €146.00

Pensiunea Casa noastra **

 

Rezervari cazare:

tel. fax :   0244.314 556

tel. mob.: 0745.655 895

tel. mob.: 0735.843 550

Rezervari restaurant:

tel. mob.: 0732/513151

Organizari mese festive:

tel. mob. 0724/246979

E-mail: [email protected]

Adresa: Bulevardul Republicii, nr. 9

Sinaia, PRAHOVA

COD 106100

 

Tariful de cazare pentru:

- camera dubla incepe de la 60 lei/zi;

- camera tripla incepe de la 80 lei/zi;

 

Pensiunea Alex

Tarife

Tip cameraPers.Pret de laMoneda
Camera double matrimoniala280RON
Garsoniera3100RON
Apartament cu 1 dormitor3100RON
Apartament cu 2 dormitoare4160RON

Servicii oferite - Pensiunea Alex Sinaia

Restaurant cu specific ardelenesc.

Terasa de 150 de locuri.

Tv color + cablu 41 programe, HBO inclus.

Plata prin carte de credit.

Organizeaza mese festive.

Frigider cu minibar in camera.

Despre munte

Pentru cei care vor sa parcurga drumurile montane cativa salvamontisti le pot sta la dispozitie cu informatii despre traseele montane sau sa ii ajute in diferite situatii, telefoane utile pentru acea zona ar fi telefoanele  membrilor salvamont 0244 311 699 sau 0726 686 791

Pentru turistii care doresc sa se aventureze pe munte trebuie sa respecte un minim de reguli:

  • in primul rand respectati natura pentru ca este un dar divin pe care il avem ;
  • inainte de a pleca la drum, informati-va asupra traseeului montan propus, gradului de dificultate a acestuia si incercati sa aflati cat de favorabila e vremea pentru a merge pe munte;
  • lasati datele personale la o cabana si informati personalul de acolo cu privire la traseul care va fi parcurs;
  • nu plecati singur la drum, in plus drumul in grup e mult mai usor si distractiv;
  • plecati pe munte doar cu echipament adecvat format din pelerina, bocanci, lanterna si o trusa de prim ajutor;
  • alegeti traseul in functie de pregatirea fizica a celui mai mic din grupul de prieteni sau a celui mai slab pregatit pentru parcurgerea traseului montan;
  • pe traseul montan urmati exclusiv semnele si nu parcurgeti alte trasee care pot fi periculoase;
  • daca vremea nu tine cu voi adapostitiva la cea mai apropiata cabana.

Programul de functionare al telecondolei din Sinaia:

Vara: Luni – Duminica 9,00 – 19,00; marti 12,00 – 19,00.

Iarna: Luni – Duminica 8,30 – 17,00; marti 12,00 – 17,00.

Observatie: În fiecare zi de marti între orele 8 si 12 se face o revizie a instalatiei de functionare a telegondolei, iar transportul turistilor nu este permis.

Program de functionare Telecabina Cota 1400-Cota 2000:

IARNA:   Luni – Duminica 08:30 - 17:00

VARA:   Luni – Duminica 08:30 - 18:00

REVIZIE:   Luni 08:00 - 12:00

Sinaia, town story

Posted on March 29, 2011

Sinaia, town story

Ever since you came to the outskirts of town, where the royal train greets an old locomotive still stationed reminiscent of centuries long past the ‘pungency maximum‘ was 60 km / h as written on the locomotive.

Royal Station, a small station and gallivant still welcome at the entrance to the royal symbol, the wings of an eagle. Arrived here and admire you more Sinaia and halt the miniature model inside the station and the smallest detail from Sinaia. Ms. welcomes tourists who will delight the little ones asking her to look for birds, young people in the park, people who play, fire truck, sheep and many others that will delight even the big ones discovered so many details in the model.

Not far from the station you can already think you are in one city from another era, recalling Ghica Park XVII, XVIII.  A walk in the park, decorated with great attention to detail, with Palace Hotel and Casino Hotel Caraiman your life will shape the image of a royal ... Park-green casino architecture and for the other buildings still whisper of Carol walks with the family.

And because a city can be discovered more comfortable with the car, I recommend renting a car or minibus with EuroCars. You will find a way through in the forest and will guide your steps towards the holy shrine of the Sinai monastery. Holy shrine shelters plenty of history and if you have the opportunity to hear a teacher telling about the monastery will be fascinated, but outside of history remains a place to stay with the holy spirit to pray and not to admire the sight.

Along the same road you will encounter some troubadours who sing your tunes and famous before long you will remain dumbfounded seeing the grandeur of Peles Castle. While you will be hard, better visit the castle began Pelisor. Beyond all the information that you will give your guide, you will create Pelisor image of a castle with 99 rooms where Queen Mary has left a mark of royal life.

After you look delighted Pelisorul will amaze Peles. It creates the impression of a modest castle, beautiful trees that surround him hide his greatness. Arriving in the courtyard of the palace you really believe that Sinaia is a royal city. Grandeur castle from the entrance courtyard, statues are well preserved as evidence, but the interior of the 160 rooms will surely amaze. Detach yourself from what you will guide nice story from each camera, however you will retain only a few architectural styles and several rooms which were important figures such as George Enescu. Here art detail is always present you will need days to see every detail in every room, but beyond greatness castle rooms that depict the unique and luxurious like in 1883, is so well preserved that you will feel you are visiting Carol and looking into the castle, but he is much in his room by climbing on his secret entrances, and the Queen Mary expect to find in a small cinema palace. I talk a lot about the castle, but insignificant words are all he can say besides this castle...

If you think you have seen everything you got remember that visit and George Enescu Memorial House, Tower - slightly above the Pelisor and last but not least Caroli Avenue downtown, where hotels are per square inch, or you can walk around town with little tourist train.

For those passionate natures more than the history, Sinaia offers: ski trails, mountain roads furnished, and cable cars that climb up the quota in 2000.

If  I was amazed from watch man can do, how much art created , reached at  the mountain vastness I am  amazed by how many and how offer pure nature and wild landscape in ours named Romania ... the mighty mountains spring up everywhere, a fresh green trees make you want to stay in the vastness of the landscape that makes you a city story, Sinaia.

 

Useful Information...

 

About transmission

As the access roads and railways remain Sinaia road DN1 road, and some information about possible means of transportation you can find below...

Minibus :  L-M-M-J-V-S-D Bucuresti - 06:00, Sinaia - 08:33,

CFR :

Accelerat  Bucuresti Nord - Sinaia  6:08 - 8:09 02h 01m

Rapid         Bucuresti Nord -Sinaia  8:40 -  10:52 02h 12m

Rapid          Bucuresti Nord -Sinaia 14:05 - 16:13 02h 08m

You can rent a car calling  : +4 0724  90 5000 or  +4 021 232 52 66

 

A small tourist map does not hurt anyone.

About accommodation

Hotel Palace****

Octavian Goga Street, number.4, Location  Sinaia, district Prahova ,106100, Romania

Tel: 0040-244.312.052 / 0040-244.311.542

Fax: 0040-244.311.542 / 0040-244.310.625

Mobil: 0040-741.090.000

E-mail: [email protected]

About Tarif accommodation for two persons / one night:

double room      € 100.00

studio                €134.00

apartment          €146.00

Pension  Casa noastra **

 

Accommodation Bookings:

tel. fax :   0244.314 556

tel. mob.: 0745.655 895

tel. mob.: 0735.843 550

Restaurant bookings:

tel. mob.: 0732/513151

Organizing special events:

tel. mob. 0724/246979

E-mail: [email protected]

Address: Bulevardul Republicii, nr. 9

Sinaia, PRAHOVA

COD 106100

 

Accommodation charge:

- double room starts at 60 lei/day;

- triple room starts a 80 lei/day;

 

Pension Alex

Rates

Room Type Pers. Pret de la Moneda
Double room Matrimonial 2 80 RON
Studio 3 100 RON
1 Bedroom Apartment 3 100 RON
2 Bedroom Apartment 4 160 RON

Services offered - Alex Hotel Sinaia Restaurant Transylvanian cuisine.

Terrace of 150 seats.

Color TV with 41 + cable TV programs, including HBO.  Payment by credit card.

Feasts.

Fridge / mini bar in the room.

About the mountain

For those who want to go through several mountain rescue service roads may be available with information on hiking trails or to help in different situations, calls for that area would be useful members of mountain rescue mobile 0244 311 699 or 0726 686 791

For tourists who want to venture on the mountain must meet a minimum of rules:

  • respect nature because nature is a divine gift that we have;
  • before leaving the road, tell you about the routes proposed mountain, its difficulty level and try to find out how favorable it is time to go on the mountain;
  • keep personal data in a cottage there and inform staff on the route to be traveled;
  • do not leave one on the road, plus go in groups is much easier and fun;
  • leave the mountain only with proper equipment consists of cape, boots, flashlight and a first aid kit;
  • choose the route depending on the physical training of the younger group of friends or the weakest track ready to move mountains;
  • mountain path and follow the signs not only go through other routes that can be dangerous;
  • • If weather are not with you take cover time to the nearest cottage.

 

The opening hours of gondola in Sinaia:

Summer: Monday - Sunday 9.00 to 19.00, Tuesday 12.00 to 19.00.

Winter: Monday - Sunday 8.30 to 17.00, Tuesday 12.00-17.00.

Note: Every Tuesday between 8 and 12 is a review the gondola  and transport of the tourists are not allowed.

 

Cable Car Share 2000 Share 1400-Working Hours:

Winter: Monday - Sunday 8:30 a.m. to 5:00 p.m.

Summer: Monday - Sunday 8:30 a.m. to 6:00 p.m.

REVISION: Monday 8:00 to 12:00.