Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

Despre Asigurari in "rent a car"

Posted on January 30, 2022

Salutare dragilor,

Si bine v-am regasit la un nou topic.

Cred ca am mai abordat acest subiect acum ceva vreme, dar simtim nevoia sa mai spunem cateva info despre acest subpunct, foarte important, de altfel, atunci cand doresti sa inchiriezi o masina in Romania.

Ce sunt Asigurarile si cum ma ajuta pe mine in rol de client.

In primul rand, Asigurarile sunt exact ce exprima termenul. Asigurari extra care se vor adauga la costul total de inchiriere si in functie de tipul ales, te va scuti de daune in plus sau oprirea totala sau partila a depozitului/garantiei pe care o vei achita la inceputul perioadei de inchiriere.

Prețul, numele și tipul asigurarii vor fi diferite la fiecare companie, in functie de masina selectata sau orasul din care inchiriati.

Companiile ofera, in varianta simpla de inchiriere, o asigurare care acopera un minim de lucruri si care mai mult ii acopera pe ceilalti, decat pe tine. Ai putea spune ca e un fel de RCA (CDW pe numele ei), iar cu asta, multe dintre problemele pe care le vei avea, le vei plati din banii tai, iar acesta varianta ar fi prima optiune afisata cu depozitul mare, rambursabil, in conditiile in care vei returna masina exact asa cum ai inchiriat-o.

Asigurarile pentru inchirieri auto nu sunt aceleași cu asigurarile de tip RCA (răspundere civilă) sau asigurarile facultative de tip CASCO.

Acestea sunt extra si se taxeaza extra.

CDW (collision damage waiver) și SCDW (supra collision damage waiver), care au legatura cu depozitul sau garantia , oferind avantajul de a diminua parțial sau total obligativitatea depunerii unui depozit, ultima optiune acoperind cam tot ce e de acoperit, respectiv Full Protection.

Prima varianta de asigurare, CDW, poate elimina parțial răspunderea clientului față de mașina de inchiriat.

In principiu, scuteste clientul de unele daunele suferite de mașina inchiriata, in cazul unui accident, cauzat din vina clientului.

Daunele provocate altor autoturisme sau bunuri fiind acoperite de asigurarea auto de tip RCA, pe care trebuie să o aibă orice masina care circula pe drumurile publice.

Asigurarea CDW nu acopera daunele aduse anvelopelor sau jantelor masinii, parbrizului sau daune cauzate de autori necunoscuți, vandalism sau avarii în parcare.

De asemenea, nu acopera daunele provocate la interiorul autoturismului inchiriat din neglijența clientului sau cu rea credinta, cat și amenzile emise de autoritați in baza numarului de inmatriculare al mașinii inchiriate și care sunt remise de acestea proprietarului.

Ramane la latitudinea fiecaruia dintre voi, ce anume va doriti pentru voi si familia voastra. Noi sugeram Full Protection atunci cand inchiriati pentru a elimina orice stres si veti calatori fara probleme stiind ca sunteti protejati. Si noi, la randul nostru, atunci cand calatorim in afara tarii sau chiar in Romania, alegem de fiecare data Full Protection, fiind cea mai sigura varianta si limitam catre zero orice situatie neplacuta.

Speram ca am facut ceva mai multa lumina pe acest subiect si sa va ajute cand alegeti sa inchiriati.

Drave safe! @eurocars.ro