Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

Depozitul in rent a car

Posted on September 01, 2019

Bun regasit la un nou topic.

Depozitul in rent a car, cred ca da multe batati de cap multora din cei care doresc sa inchirieze.

Ori ca nu stiu ce inseamna, ori ca li se pare absurd sa pateasca o astfel de taxa, ori ca e mult, ori ca nu li s-a deblocat suma destinata unei astfel de inchirieri.

Depozitul e automat legat de notiunea de a inchiria, fara acesta nu poti inchiria nicio masina, fie ca il vei plati cash, fie ca ti se va bloca pe un card.

Toate companiile de inchirieri, iti vor solicita un depozit la inceputul perioadei de inchiriere chiar si in cazul protecției integrale , pentru a acoperi consumul de combustibil, și alte taxe aparute pe parcursul perioadei de inchiriere. Acest depozit este retinut partial sau total ca parte din despagubirea platita de catre client in cazul riscurilor neacoperite de asigurari. (Va rog sa cititi si Termeni si Conditii pe site-ul www.eurocars.ro, pentru a vedea care sunt si aceste riscuri neacoperite).

In majoritatea cazurilor se va solicita un card bancar, (credit sau debit) valabil, aparținând șoferului principal.

Nu exista optiunea de a veni cu un card al altei persoane, ce nu este la fata locului la inchiriere.

Dacă masina si accesoriile suplimentare sunt returnate in aceeasi stare ca la preluare si in concordanta cu politica de combustibil si in concordanța cu politica de asigurări , acest depozit va fi rambursat in momentul returnarii autovehiculului.

De retinut, deblocarea sumei alocate acestui depozit, se va face la predarea masinii, DAR durata acestui proces este de pana la 3/4saptamani, depinzand foarte mult de banca emitenta.

Anumite companii de inchirieri au o politica a combustibilului in care trebuie sa achizitionati plinul de rezervor si sa returnati masina cu rezervorul gol - in aceasta situatie nu se ramburseaza combustibilul neutilizat.

Alte companii merg pe principiul închirierii autoturismului cu rezervorul plin și returnării cu el plin.

Există și situația în care se solicită returnarea autoturismului cu acceași cantitate de combustibil cu care a fost primit.

Toate aceste aspecte ar fi bine sa le discutati direct cu furnizorul/agentul atunci cand preluati masina.

Cam acestea ar fi informatiile cu privire la depozit si ce este el.

Pe curand!

Drive safe!

www.eurocars.ro