Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

EXCURSIE BRASOV

Posted on May 09, 2012

Traseu turistic in romania prin serviciul de rent a car

 

              In fiecare an ne gandim la o destinatie pe care am dori sa o vizitam, ne facem planuri, uneori calculam si bugetul, dar uitam sa ne intrebam si copii daca sunt de accord cu alegerea noastra. Unii din noi aleg sa calatoreasca cu trenul sau cu avionul pentru a reduce timpul petrecut pe drum, dar pierd din vedere niste aspecte mult mai importante.

Inchirierea unei masini / servicii de rent a car

             In primul rand a cumpara 4 bilete de avion sau poate mai multe ridica prea mult costul calatoriei si va trebui astfel sa renuntam la alte lucruri. Cel mai indicat mod de a calatori impreuna cu cei mici ar fi inchirierea unei masini sau inchirierea unui microbuz .

Chiar daca calatoria cu masina e destul de solicitanta atat pentru adulti cat si pentru copii, raman amintiri pretioase, cum ar fi fredonarea unor cantece impreuna, putem sa ne oprim pe parcursul calatoriei si sa admiram unele peisaje. Copii vor fi incantati sa vada pe marginea drumului un ciobanas impreuna cu oile sale, sau un camp plin cu floarea-soarelui sau multe alte lucruri.

              Inainte de a porni in calatorie e bine sa facem unele pregatiri. Una din ele ar fi sa alegem destinatia exacta si perioada cand dorim sa plecam. Apoi sa intocmim o harta, aici putem sa cerem ajutorul copiilor, astfel ei vor fi incantati si vor putea urmari si ei traseul. Bagajele sa le pregatim iar impreuna, ei vor putea astfel sa isi spuna preferintele, sa isi aleaga jocurile preferate, jucariile si tot ceea ce ar face calatoria mult mai confortabila.

Ca sa fie totul mai usor am sa dau un exemplu de traseu pe care o familie cu 2 copii ar putea sa il urmeze si din care copii, dar nu numai ei ar avea de invatat.

Calatoria noastra va incepe din orasul Cluj, o scurta vizita si prin Sibiu, Sighisoara iar destinatia finala va fi Brasov.

Cazare

In primul rand, dupa ce am fixat destinatia si zilele plecarii va trebui sa cautam un loc de cazare. Daca calatoria va dura 5 zile, iar una din nopti o vom petrece in Sibiu,iar alta in Sighisoara, ar fi bine urmarim ce oferte de cazare sunt.

Daca ne facem rezervare la una din pensiunile din Sibiu sau la hotelurile din oras, ar fi bine sa urmarim si reducerile sau alte oferte speciale oferite de site. Daca scapam din vedere acest aspect si ne aducem aminte doar cu cateva zile inainte, nu e nimic. Mai avem o sansa urmarind ofertele last minute.

Rezervare pentru cazare e facuta, bagajele sunt gata, copii perfect sanatosi, si toti suntem dornici sa pornim la drum.

Ziua 1:

Am inchiriat masina de la Eurocars Cluj, putem sa cerem si scaun auto pentru copii, sau dvd-player, orice lucru care aduce siguranta si ne-ar tine copii linistiti. In timp ce noi conducem ei pot sa isi urmareasca desenele animate sau filmul preferat in cazul copiilor mai mari. Ar fi indicat sa avem mereu la indemana medicamente in cazul raului de masina sau putem cere sfatul medicului pentru a le administra inainte de calatorie, ca o precautie.

Pornim la drum, entuziasti si mereu cu intrebarea in gand:”Am ajuns?”.

Printre obiectivele pe care le-am putea intalni in timpul calatoriei noastra as putea sa spun de Cheile Turzii, care vor putea fi observate si de micuti nostri pasageri. Bineinteles ca pe parcurs vor fi mult mai multe lucruri de vazut.

Ajunsi la Sibiu, dupa ce am inchiriat o camera la un hotel din Sibiu, putem porni in explorarea orasului. Ca totul sa fie perfect putem incepe cu gradina zoologica, care se gaseste in cadrul Muzeului Astra. Morile cele mari, carutele cele vechi, adaposturile rudimentare, aerul curat si lumea arhaica ii va duce pe cei mici intr-un taram de basm. E imposibil sa nu iti placa, e totul atat de fascinant. Iar ca revenirea la prezent sa nu fie prea brusca, plimbarea printre lei, leoparzi, maimute, caprioare, ursi si toate celelalte vietuitoare va fi minunata. Nu uitati sa imortalizati aceste clipe minunate alaturi de copii dumneavoastra.

Dupa o asa zi plina, o masa imbelsugata si gustoasa, iar apoi un somn odihnitor vor incheia prima zi int-o nota buna.

Ziua 2:

Pornim din nou la drum, de data aceasta destinatia noastra va fi Sighisoara. Cum am putea oare sa trecem pe langa ea? Orasul medieval are atat de multe lucruri de aratat. Turnurile orasului, cum ar fi Turnul cu ceas care adaposteste si Muzeul de istorie al Sibiului, Bisericile, Muzeele, casele medievale, Scara Scolarilor vor completa cultura generala atat a parintilor cat si a copiilor. Daca e si perioada Festivalului Medieval, atunci fiti siguri ca cei mici vor dori sa fie printese sau cavaleri. Taramul de basm continua.

Vom gasi si o camera de inchiriat la pensiunea Casa cu Cerb, daca nu am rezervat ceva deja.

 

 

Ziua 3:

Poate simtim oboseala celor 2 zile, dar ceea ce am vazut pana acum va fi un bun prilej sa discutam cu cei mici. Asa vom afla cel mai bine ce ia incantat cel mai mult, ce ar dori sa revada, ce au invatat nou si altele.

Ajunsi la Brasov, putem incepe o mica plimbare prin centrul orasului ca sa ne dezmortim picioarele. Vom putea vizita Biserica Neagra, Piata Sfatului, iar mai apoi sa urcam sus pe Tampa, de unde vom putea admira intregul oras.

In jurul Brasovului sunt multe alte obiective turistice, dar ziua urmatoarea va fi prielnica pentru a le descoperi.

Ziua 4:

Intai vom merge in vizita in Poiana Brasov, unde vom putea urca cu telecabina spre Varful Postavaru sau Varful Cristianu Mare. De aici ne vom indrepta spre Cetatea Rasnov unde ii vom vedea pe dacii si romani, pe soldatii din Primul Razboi Mondial si vom putea afla legenda fantanii.

Apoi Castelul Bran va fi dornic sa ne arate incaperile sale, unde a locuit candva regina Maria.

Mos Ene isi face simtita prezenta asa ca ar fi bine sa ne indreptam spre hotelul din Brasov.

 

Ziua 5:

Calatoria noastra se aproprie de final, vom porni iar la drum, de data aceasta spre casa. Incantati dar in acelasi timp dezamagiti ca s-a terminat atat de repede.

Copii vor visa la ceea ce au vazut, noi vom fi fericiti ca totul s-a terminat cu bine si ne vom aduce cu bucurie aminte de aceste clipe minutate petrecute alaturi de cei mici.

Romania are atat de multe de aratat si de oferit, dar daca noi nu le aratam copiilor nostri, cine o va face?