Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

Idei de weekend

Posted on June 02, 2017

Idei de weekend sau ce sa mai vizitam pe langa Bucuresti.

E vara, cel putin calendaristic, e soare si pentru ca e weekend, ar fi pacat sa-l irosim stand la Tv.

Va propun sa inchiriati un BMW cabrio ,care sa va faca iesirea mai speciala si de ce nu mai romantica.

Pe lista mea includ Palatul Mogosoaia, 15km de Bucuresti. Cadrul e unul scos parca din vechile timpuri si te inspira la fiecare pas. Plin de istorie, Palatul -monument este reconditionat si ingrijit, asa cum ar trebui sa fie toate casele monument. Este intr-adevar mai agomerat pe weekend, dar putem trece psete acest mic inconvenient si sa ne bucuram de ce ofera Palatul.

Cladirea a fost construita de Constantin Brancoveanu pe malul stang al raului Colentina in anul 1702, pe care l-a oferit ulterior fiului sau, Stefan. Asa se explica stilul arhitectural – brancovenesc – al palatului, imbinat cu elemente renascentiste, orientale si baroce. Culoarea rosie a caramizii cu care este placat intregul ansamblu, alaturi de verdele parcului si coloritul florilor ii dau un farmec aparte.

Complexul, cuprinde pe langa Palat si Casa de Oaspeti, ridicata de catre Nicolae Bibescu pe locul unui vechi conac de secol XVII, Bucataria Brancoveneasca, Ghetaria, in trecut se pastrau blocuri intregi de gheata taiate din Lacul Mogosoaia. Astazi, spatiul respectiv este folosit pentru expozitii, Turnul Portii, iti sugerez sa te urci in Turn de unde vei avea o priveliste impresionata, Biserica Sf Gheorghe.

Fiind frumos afara, cald, iti poti permite si sa profiti pur si simplu de peisaj, de faptul ca esti inconjurat de istorie si vechi traditii, de natura si de mult verde, de aer mai curat, stand pe iarba din parc,  la un picnic, sau de ce nu... te poti juca un volei sau te poti plimba pe lac.

Pentru o zi de relaxare intr-un ambient special si cu istorie, pentru mine e o varianta castigatoare.

O alta optiune ar fi  Palatul Stirbei, Buftea, 20km de Bucuresti

Cu siguranta ati auzit de el, aici au loc tot felul de evenimente publice sau private, nunti, etc.

In ceea ce-l priveste, parerile sunt impartite. Vegetatia poate nu e la fel de ingrijita ca la Palatul Mogosoaia, nu poti sta pe malul lacului, ca nu e voie, dar palatul in sine merita.

Piesa centrala este bineinteles Palatul Brancovenesc Mogosoaia, care a fost  ridicat de Barbu Stirbey la 1850 sub forma de cula.

In  timp, i s-au mai adaugat alte 2 etaje actualei cladiri si s-au adus o srie de imbunatatiri, in stiul Tudor, (by the way, epoca mea preferata). Ultimele modificari, retusari s-au facut dupa primul razboi mondial si s-au adaugat alte noi spatii de locuit pe partea Sud-Estica.

In vremurile bune, erau la parter o sala de receptie, o sufragerie, o biblioteca, o sala de muzica si un mare salon, Imi si inchipui ce baluri s-au dat in acel salon, ce muzici rasunau si ce toalete se invidiau...

Primul etaj era prin exceptie dedicat stapanilor si cel de-al doilea etaj era folosit de oaspeti.

 

De vizitat si Capela Sfanta Treime, iar pentru a ajunge  acolo , se trece un pod care traverseaza lacul cu sanse sa vezi si vreo lebada gratioasa si absolut superba.

Campina si Valea Doftanei, Lacul cu Barajul Paltinu, 100km de Bucuresti.

O zona superba si chiar merita sa ajungi pana aici. Poti innopta la Atra Doftana, o super pensiune, un peisaj de-ti taie respiratia si un restaurant cu preparate alese. O destinatia pe care o voi alege oricand daca doresc relaxare si ambient placut.

Cam acestea ar fi alegerile mele pentru un weekend reusit. Bineinteles ca mai sunt multe alte variante de petrecere a timpului, dar le vom mentiona intr-un alt articol.

Pana atunci, drive safe! ;)

 

www.eurocars.ro

Surse: http://www.florinabadea.ro

http://metropotam.ro

jurnaldehoinar.com

blog.hotelguru.ro