Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

Voucherul de inchiriere

Posted on February 28, 2020

Bine v-am regasit la un nou post dintr-un nou an!

Astazi vorbim un pic despre Voucherul de inchiriere.

Ce este Voucherul de Inchiriere, de unde il luam si cu ce ne ajuta.

In primul rand, e garantia ta, ca si client, ca ai o rezervare confirmata. Il descarci din contul tau de client si vei regasi pe el, toate informatiile necesare pentru contactarea furnizorului ales/firmei de rent a car aleasa.

De asemenea, cu el te poti prezenta la inchiriere, facilitand procesul de inchiriere.

Voucherul are informatiile si datele de contact ale furnizorului selectat de catre tine: adresa, nr contact, nr tau de rezervare si datele tale sau ale soferului principal, costurile de inchiriere/zi, depozitul pe care va trebui sa-l achiti pentru masina, daca se accepta plata cash, daca se necesar un card pentru blocarea depozitului.

E un formular completat cu datele importante in ceea ce priveste o inchiriere auto, asa ca, asigura te ca ai completet corect toate punctele cerute, respectiv, nume, prenume, nr de telefon cu prefix, adresa de email.

Daca deja ai descarcat voucherul si doresti sa mai schimbi unele datele, vei stabili de comun acord cu furnizorul, daca modificarile sunt ok si cu el, si mai apoi, poti descarca din nou Voucherul modificat cu noile date.

Orice modificare adusa rezervarii facute, modifica automat si Voucherul.

Voucherul mentine legatura ta directa cu furnizorul ales de tine. Il poti contacta pentru orice info doresti sa cunosti, fie direct din contul tau de client de pe platforma EuroCars.

Speram ca aceste informatii au fost utile si va dorim "Drumuri Intinse"!

Drive safe!

@eurocars romania

Sarbatori fericite!

Posted on December 24, 2019

Salutare tuturor,

De aceasta data, nu vom vorbi despre servicii de "rent a car", ci dorim sa va transmitem cele mai calde urari de bine, acum, in ajun de Craciun.

Va dorim sa aveti parte de sarbatori tihnite, calde, cu iubire si toti cei dragi voua sa va fie aproape.

Sa sarbatoriti asa cum va doriti si acest final de an, sa va gaseasca cu sufletul plin de zambet si culoare, iar Mosul, sa va aduca tot ce va doriti!

Un An Nou 2020 incarcat cu mult noroc, sanatate si dragoste!

Echipa EuroCars Romania, va doreste un Craciun fericit si La multi Ani!

Va vom fi aproape si-n 2020!

Toate cele bune!

Drive safe!

@eurocars.ro

Cum iti faci cont pe platforma EuroCars?

Posted on October 28, 2019

Salutare si bine v-am regasit la un nou post.

Am observat ca mai multi clienti care-si fac rezervarile online, pe platforma EuroCars, nu stiu de fapt ce fac sau cum se creeaza contul, sau cum se logheaza in cont, etc.

Poate de aceasta data, va voi veni in ajutor cu cateva informatii in acest sens.

De fapt, contul pe platforma EuroCars este foarte simplu.

In momentul in care selectezi un masina sa-ti faci rezervarea pentru ea, se vor cere datele tale pe care le vei completa sa treci mai departe la pasul final.

Presupunem ca vei cauta o masina pe Constanta, de exemplu, pentru o anumita perioada, pe care ti-ai selectat-o in primul pas.

Ti se va dechide lista cu masinile disponibile pentru orasul dorit, pentru perioada mentionata, cat si numele fimei de rent a car.

Alegi una din variantele propuse si mergi la butonul "BOOk NOW", sau "Rezerva", pentru Lb romana.

Ce faci mai departe?

Alegand o masina si trecand de pasul cu Rezerva, ajungi in urmatoarea pagina cu detaliile despre ce urmeaza sa rezervi: poate doresti un tip de asigurare, si bifezi una din variante, poate doresti alte optiuni si bifezi una sau 2 din variante.

Treci mai departe, in urmatorul pas, apasand pe butonul"Detalii Sofer"/"Driver Details".

Acesta este pasul in care iti vei introduce datele pentru validarea rezervarii tale , cat si formarea contului tau pe platforma EuroCars.

Odata introdusa adresa ta de email, vei primi pe email toate informatiile cu privire la rezervare.

Pentru a alege o parola pentru contul tau, te vei loga in linkul urmator, si-ti alegi o noua parola: https://www.eurocars.ro/ro/users/sign_in

Iar daca ti-ai uitat parola, trimiti cerere pentru una noua.

Din contul tau, vei putea interactiona direct cu furnizorul de la care ai inchiriat, iti vei vedea rezervarile, costurile, iti vei putea descarca voucherul aferent fiecarei rezervari efectuate, vei putea anula sau modifica o rezervare.

De asemenea, mare grija cand iti vei introduce aceste date, email si nr de telefon, pentru a primi informatiile la adresa corecta de email, altminteri te vei trezi ca nu primeste confirmarile sau detaliile.

Destul de simplu, zic eu si sper ca v-am fost de folos.

Multumiri!

Pe data viitoare!

Drive safe!

@eurocars.ro

Depozitul in rent a car

Posted on September 01, 2019

Bun regasit la un nou topic.

Depozitul in rent a car, cred ca da multe batati de cap multora din cei care doresc sa inchirieze.

Ori ca nu stiu ce inseamna, ori ca li se pare absurd sa pateasca o astfel de taxa, ori ca e mult, ori ca nu li s-a deblocat suma destinata unei astfel de inchirieri.

Depozitul e automat legat de notiunea de a inchiria, fara acesta nu poti inchiria nicio masina, fie ca il vei plati cash, fie ca ti se va bloca pe un card.

Toate companiile de inchirieri, iti vor solicita un depozit la inceputul perioadei de inchiriere chiar si in cazul protecției integrale , pentru a acoperi consumul de combustibil, și alte taxe aparute pe parcursul perioadei de inchiriere. Acest depozit este retinut partial sau total ca parte din despagubirea platita de catre client in cazul riscurilor neacoperite de asigurari. (Va rog sa cititi si Termeni si Conditii pe site-ul www.eurocars.ro, pentru a vedea care sunt si aceste riscuri neacoperite).

In majoritatea cazurilor se va solicita un card bancar, (credit sau debit) valabil, aparținând șoferului principal.

Nu exista optiunea de a veni cu un card al altei persoane, ce nu este la fata locului la inchiriere.

Dacă masina si accesoriile suplimentare sunt returnate in aceeasi stare ca la preluare si in concordanta cu politica de combustibil si in concordanța cu politica de asigurări , acest depozit va fi rambursat in momentul returnarii autovehiculului.

De retinut, deblocarea sumei alocate acestui depozit, se va face la predarea masinii, DAR durata acestui proces este de pana la 3/4saptamani, depinzand foarte mult de banca emitenta.

Anumite companii de inchirieri au o politica a combustibilului in care trebuie sa achizitionati plinul de rezervor si sa returnati masina cu rezervorul gol - in aceasta situatie nu se ramburseaza combustibilul neutilizat.

Alte companii merg pe principiul închirierii autoturismului cu rezervorul plin și returnării cu el plin.

Există și situația în care se solicită returnarea autoturismului cu acceași cantitate de combustibil cu care a fost primit.

Toate aceste aspecte ar fi bine sa le discutati direct cu furnizorul/agentul atunci cand preluati masina.

Cam acestea ar fi informatiile cu privire la depozit si ce este el.

Pe curand!

Drive safe!

www.eurocars.ro

Taxele de inchiriere

Posted on July 27, 2019

Bun gasit la un nou topic.

Pentru aceasta data, ma gandeam sa abordez tema taxelor in rent a car, pentru ca sunt diferite si lumea tinde sa incurce termenii si functiile acestora.

Evident, pe langa o inchiriere simpla (pret/zi +depozitul aferent), se pot adauga si alte taxe: de preluare, de predare, de aeroport, de dislocare, etc...

Dar ce sunt acestea? Ce implica mai exact?

Pai sa le luam babeste, pe rand:

Taxa de preluare/predare. Acest tip de taxa se va adauga in cazul in care se va depasi orarul de program, sau daca e sambata ori duminica si furnizorul nu lucreaza in acest interval, sau sunt Sarbatoti legale, De Pasti/Craciun, etc. sau daca e in alta arie de desfasurare a activitatii furnizorului.

Taxa de Aeroport. In general se percepe taxa de aeroport, care in acest caz poate coincide cu taxa de preluare/predare. Daca faceti predarea sau preluarea de la aeroport, se va percepe aceasta taxa. Nu vor fi 2 , ci doar una la preluare/una la predare, chiar daca depaseste orele de program , se va calcula o singura taxa/segment.

Taxa de dislocare. Aceasta taxa se va aplica atunci cand doriti sa preluati o masina dintr-un oras si sa o lasati intr-altul. Taxa se aplica in functie de nr de km fata de flota principala. de care apartine masina inchiriata. Ea va trebui sa se intoarca la centru si acest serviciu va costa.

Daca de ex, doresti sa lasi masina in Falticeni si tu ai preluat-o din Bucuresti, acest serviciu se va taxa. E bine totusi sa verificati, daca acest lucru este posibil, nu toti furnizorii acesta acest tip de serviciu.

O mica precizare se impune: sa nu confundati, va rog, taxele cu depozitul/ garantia!

Depozitul/garantia, reprezinta acelasi lucru si se va achita garantat la orice inchiriere, fie cash sau prin blocarea sumei respective pe un card bancar! (verificati de fiecare data cu furnizorul ales, care este politica de plata, accepta sau nu plata acestui depozit/garantiei cash sau e musai cu cardul?)

Atentie! La plata cu cardul a depoziului/garantiei, deblocare se va face in max 1 luna de zile! Ne cerem scuze, dar cam atat dureaza deblocarea, mai ales la cardurile de debit. Acestea sunt demersurile bancilor si nu avem cum sa schimbam acest aspect.

Multumiri pentru atentie si salutari pana data viitoare!

Drive safe!

www.eurocars.ro

Platforma EuroCars. Cum facem o rezervare?

Posted on May 30, 2019

Salutare tuturor si bine v-am regasit la un nou post.

De aceasta data, voi detalia pasii pe care ar trebui sa-i urmati atunci cand doriti sa plasati o rezervare pe platforma EuroCars.

Sistemul e unul destul de simplu si foarte practic. A fost creat tocmai pentru a usura modul de interactionare dintre client si furnizor.

Pe platforma EuroCars gasesti foarte usor ce ai nevoie si modul de plasare al rezervarii este unul facil si pentru toata lumea.

Cel mai important aspect este sa ai o adresa de email valida.

Deci, cum pocedam?

In primul rand, esti fata in fata cu site-ul. Buuuun! www.eurocars.ro

1.Incepi prin a-ti selecta orasul sau aeroportul de unde doresti sa preiei masina si unde doresti sa lasi masina.

De asemenea, ai posibilitatea, de a prelua masina dintr-un oras si a lasa-o in altul.(la acest serviciu se vor adauga costuri suplimentare in functie de distanta dintre cele 2 orase).

2. Selectezi orele de preluare si predare. In functie de orarul de predare/preluare, se vor adauga taxe,(daca doriti preluare sau predare dupa orele 22.00, de ex, sau noaptea, cand nu exista program de office. In mod normal, pentru preluare/predare la aeroport, unii furnizori cer taxe suplimentare).

3. Dupa ce ai facut acesti pasi, apesi "Cauta Masini" sau "Search Cars"(varianta in engleza) si se va deschide o noua pagina cu o intreaga lista de masini. Poti observa, ca ai de asemenea, coloane cu imaginea de grup si numarul de masini ce se regasesc in fiecare grup pe orasul selectat de tine.

O sa iti dau un exemplu: daca selectam ca si oras de preluare/predare, Bucuresti, vom avea in respectivele coloane cu masini, urmatoarele: 42 de masini la clasa Economy, 74 de masini la clasa Medium, 17 la clasa Full Size si asmd. In josul paginii se vor desfasura masinile in functie de pret.

Ai optiunea de a selecta un singur grup de masini, sau 2 sau 3, depinde ce cauti. Daca tu cauti doar Van-uri, poti apasa doar pe grupul de masini, Van, si ti se vor lista doar Van-urile disponibile din orasul selectat.

Fiecare masina apartine unui furnizor si poti vedea detaliile aferente masinii si de la cine vei inchiria.

Exista de asemenea, un scor/rating al furnizorul, calculat in functie de parerile fostilor clienti.

4. Urmatorul pas: alegi masina dorita de tine. Ai selectat-o, apasa "Rezerva" si ti se va deschide a noua pagina. Ce se intampla aici?

Aici ai in pagina, informatiile referitoare la depozitul pe care va trebui sa-l dai pentru masina selectata si variantele de asigurare.

Spuneam intr-un post trecut, ca eu as prefera sa platesc extra/zi pentru o asigurare Full si sa am depozit zero sau foarte mic. Decizia iti apartine, bineinteles. Aici ai aceste variante si poti opta pentru cea care crezi ca ti se potriveste. Tot in acest pas, iti poti adauga si varianta cu scaun cu copil, sau GPS, sau lanturi de zapada, dupa caz. In aceasta pagina, dupa selectarea optiunilor extra, asigurarile si depozitele, vei avea si costul final aplicat la perioada mentionata de tine si la orele selectate.

5. Unul din cei mai importanti pasi, asa cum spuneam si mai devreme: detalii sofer. In acest pas, va trebui sa-ti treci adresa de email valida, numarul de telefon cu prefix si corect, numele tau complet, cat si detaliile de preluare(numar de zbor si ora aterizare, daca preiei masina de la aeroport, sau adresa de livrare daca preiei din oras).

Odata cu acest pas, vei finaliza rezervarea si intri direct in contul tau pe platforma EuroCars. Din contul tau, vei putea discuta direct cu furnizorul, iti poti schimba datele, masina sau orele de predare/preluare sau pur si simplu sa o anulezi.

Ai posibilitatea de a-ti descarca voucherul de rezervare, cu care te vei prezenta la preluarea masinii si in care vei regasi toate informatiile legate de masina rezervata , cat si datele de contact ale furnizorului de unde ai inchiriat, astfel, vei putea pastra constant legatura cu el.

Pentru orice modificare facuta rezervarii initiale, vei fi notificat pe adresa ta de email, de aceea e foarte important, ma repet, sa furnizati o adresa valida.

Si cam asta e tot.

Nu stiu cum ti se pare...daca e greu de facut o rezervare, daca e simplu...mie mi se pare foarte simplu acest tip de sistem si foarte la indemana.

In speranta ca am venit in sprijinul viitoriilor clienti ai platfomei EuroCars, va multumesc pentru timpul acordat acestui post si sa ne revedem cu bine data viitoare!

Spor la rezervari si Drive safe!

V-am pupat!

www.eurocars.ro

In vacanta cu "rent a car"

Posted on April 17, 2019

Salutare dragilor,

Ne reintalnim la un nou capitol din foiletonul "Rent a Car".

Astazi, despre zilele libere de Pasti si 1Mai, in cazul in care doriti sa plecati in vacanta cu o masina inchiriata.

Pe acest subiect am mai vorbit ce-i drept, prin Iulie, anul trecut, cand spuneam ca, e mult mai la indemana sa mergi cu masina inchirata in vacanta, si ma refeream la Romania.

Mentionam de altfel si varianta cu asigurarile Full, care mie mi se par mult mai ok decat cele cu depozitul cat casa, iar asta e punctul meu de vedere, nu trebuie sa fii de acord cu mine.

Ca un exemplu scurt: daca doresc sa inchiriez un Touareg, de ex, pentru 7 zile, depozitul ar fi 1500euro si fara nicio asigurare, decat cea de baza Casco-RCA, etc..dar daca o iau cu asigurare Full, ma va costa 30euro/zi si depozitul va fi doar 400euro.

Ideea e sa stai linistit, iar eu tin la linistea mea cand plec in vacanta cu o masina care nu e a mea.

Pe site-ul Eurocars, poti discuta direct cu furnizorul de unde doresti inchirierea si acesta iti poate da toate detaliile referitoare la asigurare, culoare, nr de km, etc. E simplu si functioneaza foarte bine.

Acum, ceea ce doream sa aduc in discutie, e calatoria in afara Romaniei, cu o masina de "rent a car".

In principiu, se poate, sunt destui furnizori pe site, din Bucuresti si din tara, care permit trecerea frontierei cu o masina inchiriata. Sunt anumite exceptii, legate de Rep Moldova, Ukraina sau Turcia, cand nu toti providerii isi dau acceptul. E bine sa va informati direct la furnizor daca accepta iesirea din tara si pentru ce tari exista aceasta permisie.

Acest proces presupune mai multe acte, imputerniciri, asigurari si implicit costuri extra, fiecare furnizor, ti le poate detalia.

E bine sa va asigurati si ca, acolo unde mergeti cu masina, aveti parcare platita/ pazita sau privata, minimalizand astfel orice posibil furt sau vandalism.

In rest, sa aveti parte de vreme buna, drum intins si Have fun!

Sarbatori cu pace si liniste si sa fiti sanatosi!

Drive safe!

@eurocars.ro

www.eurocars.ro

Rent A Car cu asigurare sau fara

Posted on March 29, 2019

Salutare dragilor,

Ne reintalnim la un nou articol, marca EuroCars.

De aceasta data vom discuta putin despre ce inseamna a-ti inchiria o masina si asigurarile/zi care vin odata cu aceasta sau nu.

Ce implica si ce riscuri sunt.

Asa cum stiti, companiile de inchirieri, iti ofera masina la un anumit tarif/zi, in functie de zilele de inchiriere si de perioada, de ex: Sarbatorile de iarna, Pascale, sezonul de vara, cand preturile sunt mult mai mari, fata de perioada 10Ianuarie-30Martie, sa zicem. La acest tarif se pot adauga serviciile optionale, cum ar fi un scaun de copil, lanturile de zapada, GPS,etc care se platesc separat si serviciile de pick up/drop off aeroport care difera in functie de companie, ora, oras, etc.

Fiecare masina are un anumit depozit care variaza in functie de companie, de model/marca, an, etc si mai sunt asigurarile/zi care pot reduce valoarea acestui depozit fie la jumatate, fie zero.

Ce inseamna asta mai exact?

Daca ar fi dupa mine si ar trebui sa inchiriez o masina, as prefera sa achit asigurarea/zi cu depozit zero si as sta fara nicio grija. De ce? In primul rand, masina nu e a mea, in caz de accident de orice natura, as fi acoperita din toate punctele de vedere si daca masina ar fi facuta praf, eu nu trebuie sa platesc nimic. Sunte situatii, de ex, cand mergi linistit pe drum, iti vezi de alte tale si iti sare o pietricica in parbriz si-l crapa. Cine credeti ca-l plateste, daca nu ai asigurarea/zi ? Si alte asemenea…

Si da, mai exista si cazuri fericite, cand iei masina cu depozitul intreg aferent ei, iti faci treaba si returnezi masina in aceleasi conditii si-ti iei cu brio depozitul inapoi fara probleme.

Dar daca ai o nefericita situatie ca cea de mai sus? Nu-ti mai iei depozitul.

Pe cand, cu asigurarea/zi si depozit zero, te scuteste de orice neplaceri, de orice situatii neplacute care evident, pot aparea sau nu.

Si daca tot esti in vacanta, n-ai vrea sa stai relaxat si sa nu-ti preocupi capul si cu astfel de probleme?

Hai sa ai zile senine si pline de intamplari fericite!

Drive safe!

@eurocars.ro

Noul EuroCars

Posted on January 30, 2019

Salutare tuturor si bine ne-am regasit intr-un 2019 plin de aventura si pasiune.

Da, aventura ne tine adrenalina la cote maxime , iar fara pasiune nu poti avea impliniri si reusita.

Incepem acest nou an in plina forta, cu multe surprize frumoase.

Avem un nou sistem de rezervare pe site-ul nostru, EuroCars. S-a lansat de curand noua forma online de rezervari masini si va invitam sa o testati.

Aceasta noua formula vine in ajutorul clientului, oferindu-i posibilitatea ca in timp real sa-si inchirieze masina pentru vacanta planificata. Faptul ca se discuta direct cu providerul, ca-ti poti modifica oricand perioada, optiunile, si chiar masina, iti poti descarca automat si voucherul corespunzator rezervarii finale, cu care te prezinti direct la inchiriere.

E mai simplu si mai usor de finalizat o rezervare. Toate detaliile sunt listate pe site.

Sunt mult mai multe locatii de inchiriere si mai multe variante de unde poti alege ce-ti doresti.

Clientul are mai multa libertate si platesti la preluarea masinii.

Noi speram sa aducem clientului, servicii mai bune in inchirierea unei masini si procesul in sine sa fie unul usor de utilizat pentru oricine.

Ne dorim eficienta, rapiditate, promptitudine si seriozitate si speram ca le-am bifat cu aceasta noua varianta a site-ului, care nu face altceva decat sa va ajute pe dvs in alegerea unei masini de inchiriat, fie ca vorbim de o masina economy, wagon, SUV sau un minibus.

Sa aveti un an asa cum vi-l doriti! Noi suntem alaturi de dvs si in acest an, cu oferte din cele mai atractive pe piata de rent a car si ne bucuram sa va avem din nou, clientul nostru.

Toate cele bune si drive safe!

Echipa EuroCars va doreste drum intins si soare-n suflet!

Sarbatori tihnite la ceas de seara

Posted on December 24, 2018

Salutare tuturor,

Iata-ne si la ulimul post pe 2018. Am ajuns cu bine pana la acest final de an.

Suntem in febra cumparaturilor de Craciun, suntem in cea mai frumoasa perioada a anului.

Sarbatorile de Iarna sunt despre iubire in primul rand, despre familie, despre echilibru si bunatate, care sper sa va tina in tot anul, nu doar de Sarbatori.

Maine e Craciunul si e timpul pentru liniste sufleteasca. Sper sa va gaseasca inconjurati de cei dragi, de cine vreti voi si sa aveti parte de cele mai minunate momente din viata voastra.

Sa daruiti din inima, sa iubiti cu sufletul, sa va dedicati voua in primul rand si apoi celor iubiti,(doar asa veti putea avea grija de ei, avand grija in primul rand de voi), sa radeti si sa va veseliti.

Daca bradutul si meniurile au fost gata pregatite, nu va mai ramane decat sa-l asteptati cumintei pe Mos si sa va dedicati aceste zile magice, iubirii.

Multumim ca ne-ati fost alaturi si in acest an minunat si va dorim din suflet, Sarbatori Fericite si un an nou 2019 cu realizari si impliniri pe toate planurile.

Sa ne revedem sanatosi si cu multa pofta de viata in 2019!

Drive safe!

Cu drag,

Echipa EuroCars Romania