Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

Conditii de Inchiriere auto pe teritoriul Romaniei

Posted on February 18, 2021

Bun regasit la un nou topic.

Pentru ca primim destul de des intrebarea "Ce conditii de inchiriere aveti?", m-am gandit sa clarific un pic subiectul pentru cei interesati.

Pe platforma EuroCars se gasesc la "Termeni si Conditii", informatii cu privire si la aceasta chestiune, printre multe altele enumerate.

https://www.eurocars.ro/ro/informatii/conditii-de-inchiriere-masini

Pentru a fi la obiect, o sa precizez urmatoarele.

In primul rand, furnizorii au propriile reguli si va rog sa discutati direct cu acesta orice nelamurire, etc. direct din contul dvs de client, atunci cand faceti o cerere online

1. In primul rand, varsta minima 21de ani si minim 1 an experineta in condus, adica permis valabil de minim 1an.

Exista foarte putini furnizori, care contra unei taxe, accepta soferi cu varsta mai mica de 21 de ani sau mai mare de 65.

2. Soferul aditional poate fi orice persoana in afara de soferul principal, care va conduce masina inchiriata de acesta. Chiar daca veti inchiria o masina, dar nu o veti conduce niciodată, ramaneti soferul principal al vehiculului închiriat.

Soferul aditional trebuie sa aiba aprobarea companiei pentru a conduce autovehiculul inchiriat. El trebuie să completeze şi să semneze un formular de la biroul de închiriere. Cu alte cuvinte, sa fie prezent la preluarea masinii.

Companiile de închiriere pot percepe taxe pentru șoferii adiționali.

3. Calculul perioadei de închiriere se face pe baza unui interval de 24 de ore. Dupa preluarea masinii, prelungirea perioadei de inchiriere si returnarile se vor discuta direct cu furnizorul de la care ati inchiriat, pentru a se verifica in primul rand, posibilitatea prelungirii, in cazul in care mai doresti cateva zile, fata de termenul stabilit, sau returnarea mai devreme si returnarea banilor, daca este cazul.

4. Predarea in alt oras decat cel de unde ati inchiriat, NU este posibila la toate agentiile/companiile de "rent a car". Va rugam sa verificati acest lucru cand faceti o cerere. Se vor aplica taxe aditionale pentru acest serviciu.

5.Scaunele pentru copii, suporturile pentru schiuri(nedisponibile pentru anumite vehicule), precum si alte dotari aditionale, sunt disponibile la cerere la majoritatea companiilor si in functie de furnizor sunt contra unor taxe.

6. NU toti furnizorii accepta iesirea din Romania cu masina inchiriata. Va rugam sa verificati acest lucru cu furnizorul de la care doriti sa inchiriati. Unde este posibil acest serviciu, se vor achita taxe aditionale.

7.Companiile de inchirieri solicita un depozit la inceputul perioadei de inchiriere chiar si in cazul protecției integrale , pentru a acoperi consumul de combustibil, și alte taxe aparute pe parcursul perioadei de inchiriere. Acest depozit este retinut partial sau total ca parte din despagubirea platita de catre client in cazul riscurilor neacoperite de asigurari.

In majoritatea cazurilor se va solicita un card bancar Visa/Mastercard aparținând șoferului principal.

Dacă autoturismul si accesoriile suplimentare sunt returnate in aceeasi stare ca la preluare si in concordanta cu politica de combustibil si in concordanța cu politica de asigurări , acest depozit va fi rambursat in momentul returnarii autovehiculului.

Anumite companii de inchirieri au o politica a combustibilului in care trebuie sa achizitionati plinul de rezervor si sa returnati masina cu rezervorul gol - in aceasta situatie nu se ramburseaza combustibilul neutilizat.

Alte companii merg pe principiul închirierii autoturismului cu rezervorul plin și returnării cu el plin. Există și situația în care se solicită returnarea autoturismului cu acceași cantitate de combustibil cu care a fost primit.

Atentie! Deblocarea depozitul poate dura si pana la 4 saptamani!!

Sper va v-am fost de folos cu cele mai importante reguli de inchiriere si sa va ajute pe viitorcand veti utiliza o masina inchiriata.

S-aveti grija de voi!

Drive safe!

@eurocars.ro

La final de 2020

Posted on December 31, 2020

Salutare tuturor si bine v-am regasit la un nou post.

Iata- ne ajunsi si la finele anului 2020. Acest an a fost cum a vrut el mai degraba, fata de cum am fi vrut noi sa fie.

Un an cu multe schimbari, cu temeri, cu frici, cu indoieli, cu toate la gramada si mii de intrebari.

Am invatat ca nimic nu dureaza o vesnicie si ca viata chiar atarna de un fir de ata si ca trebuie sa ai permanent grija de ea.

Am invatat ca lucrurile pe care le avem nu sunt "for granted".

Am invatat sa apreciem mai mult tot ce avem in viata noastra si sa ne apreciem mai mult, noi pe noi, ca oameni.

Sa-ti asculti gandurile si sa te cunosti pe tine, in liniste si singuratate. O lectie de viata care ne-a invatat sa gestionam mai bine emotiile si sa ne confruntam temerile.

Da, a fost un an greu, dificil, confuz, haotic, provocator. Ne-au incercat toate si am trecut prin toate.

Acum avem in fata un an nou care speram sa ne aduca ce dorim. Stim ca lucrurile nu se vor intoarce la normal odata cu venirea lui 2021, dar incercam sa fim optimisti si sa privim mai increzatori catre viitor si catre ceea ce 2021 are pregatit pentru fiecare dintre noi.

Sa avem in continuare grija de noi si de cei dragi si vom trece si peste aceasta incercare a umanitatii.

Noi, echipa EuroCars Romania, pentru imediat 2021, va dorim multa sanatate, implinire si un an in care sa cresteti ca indivizi, un an cu prosperitate si succesuri pe toate planurile.

Sa ne revedem cu bine in 2021.

La multi ani! Drive safe!

@eurocars.ro

Siguranta inchirierii masinii pe timpul pandemiei de Covid 19

Posted on October 31, 2020

Salutare dragilor si bine v-am regasit la un nou post.

De aceea data, voi enunta cateva aspecte elementare, de luat in calcul, atunci cand va ganditi sa inchiriati o masina.

Simitim cu totii inca de cateva luni bune, presiunea si stresul adus de acest virus care ne-a limitat si trunchiat functionarea normala a randuielii de zi cu zi a fiecaruia dintre noi.

Cu toate acestea, avem o noua normalitate si fie ca ne place sau nu, va trebui sa ne invatam si sa traim cu ea in situatii de alerta/urgenta, situatii impuse si care trebuie respectate.

Chiar si asa, oamenii incearca sa-si creeze un program normal si sa evadeze din orasele care suporta greu aceasta invazie a virusului.

Alternativa sunt cateva zile in mediul rural, de obicei si inchirirea unei masini e printre primele alegeri la varianta de transport. Multi aleg in aceasta perioada, inchirirea unei masini, nu doar pentru comfort si liberattea de miscare, ci si pentru siguranta care ne-o poate da, in conditii de Covid, evitand astfel, mijloacele de transport in comun.

Agentiile de rent a car sunt prompte si din acest punct punct de vedere, incearca sa vina in ajutorul romanilor cu oferte atractive la diverse categorii de masini, tindand cont de alegerile clientilor si perioada de inchiriere.

Fiecare companiei inchirieri masini si-a luat masurile necesare pentru siguranta clientilor si angajatilor conform legilor in vigoare.

Unele agentii au eliminat contactul agentului de inchiriere cu clientul propriu zis si au introdus serviciul de self rental, altele, respecta regulile de inchiriere face to face, folosind masca de protectie si manusi la semnarea contractului.

Masinile sunt dezinfectate dupa fiecare client si va recomandam si voua, dragi clienti, sa utilizati dezinfectant ori de cate ori va urcati la volan, pentru o mai mare siguranta.

Incercam cu totii sa parcurgem aceasta perioada , mai putin comfortabila, in conditiile impuse si astfel sa ne protejam pe noi si pe ceilalti. Trebuie sa fi responsabili atat fata de noi si de cei dragi, cat si de restul populatiei si sa nu uitam de munca istovitoare si epuizanta a tuturor cadrelor medicale din intreaga lume. Respect pentru acestia si pentru munca depusa, salvand vieti.

Aveti grija de voi si de familiile voastre!

Drive safe si incercati sa va bucurati de tot ce va inconjoara! Fiti recunoscatori!

@eurocars.ro

Actele necesare inchirierii auto

Posted on September 25, 2020

Salutare si bine v-am regasit la un nou articol.

In acest post, va voi vorbi despre actele necesare la inchirierea auto.

Evident, ca peste tot unde va trebui sa va identificati, va trebui sa aveti un document in speta, fie ca este CI sau pasaport, automat, veti avea nevoie de permisul de conducere valid si valabil pe teritoriul Romaniei, si eventual, voucherul de inchiriere, daca aveti rezervare pe platforma EuroCars.

Mare atentie cu permisul de conducere!

Conducatorii auto care au permis emis de SUA, din pacate, vor avea nevoie de un permis international. Permisul de conducere eliberat de Statele Unite ale Americii nu dau dreptul posesorului de a conduce autoturisme pe teritoriul României.

Permisul Internațional de Conducere (PIC) se eliberează persoanelor care conduc autoturisme pe teritoriu străin, fiind o traducere legalizată a permisului național românesc în 7 limbi de circulație internațională.

Validitatea permisului auto poate avea restrictii si invers, nu doar cand doresti sa conduci in Romania.

In afara Uniunii Europene, permisul de conducere românesc este posibil să nu fie suficient. Daca doriti sa conduceti in SUA cu permis romanesc, acesta se poate utiliza pe un termen de maxim trei luni.

Cea mai sigură metodă este de a obține o permis de conducere la nivel internațional, care este valabil 1 an de la data eliberării și în niciun caz nu depășește valabilitatea permisului național în baza căruia a fost eliberat. Pentru obținerea permisului, este necesară depunerea unei cereri la biroul care a emis permisul de conducere.

In cazul unui permis emis de Uniunea Europeana, puteti conduce in Romania fara probleme.

Daca permisul vine dintr-un stat care nu e in Uniunea Europeana, (de ex: SUA, Canada, statele Arabe, sau tarile care nu au alfabet Roman), va trebui sa aveti un permis de conducere international, International Driving Permit.

Acest "permis" este usor de obtinut, pentru ca trebuie emis de aceasi tara care a eliberat permisul. In SUA se dau de AAA sau AATA. Permisul de conducere international serveste mai mult ca o traducere legalizata si nu am gasit legi care descriu sanctiunile in cazul in care nu il prezinti.

Eu v-as ruga sa va interesati inainte de a pleca in alta tara si doriti sa inchiriati de acolo o masina, care sunt regulile si ce acte va sunt necesare, pentru a evita orice surpize neplacute.

In speranta ca v-am fost de folos cu aceste informatii, va doresc toate cele bune si sa ne "vedem" cu bine, data viitoare.

Drive safe!

@eurocars.ro

Calator in tara mea

Posted on June 28, 2020

Salutare dragilor,

Pentru ca restrictiile s-au mai relaxat si avem totusi voie, in anumite conditii, sa iesim si sa petrecem timp de calitate alaturi de cei dragi, va propunem 3 locatii in Romania, care va vor incanta ochii si sufletul.

Urcati-va in masina inchiriata de la noi si urmati drumul catre Sibiu, (daca veniti dinspre Bucuresti), si mai exact, Porumbacu de Sus, 40km fata de Sibiu si 280km fata de Bucuresti, un sat sibian de poveste cu vedere catre muntii Fagaras.

Aici va puteti caza la Pensiunea Dealul Verde, o pensiune desprinsa dintr-o poveste demna de "Stapanul Inelelor", cu bordeie sapate in deal, gradina si restaurant. Un deliciu daca iti doresti ceva super relaxant si departe de zgomotul oraselor aglomerate.

Pentru cea de-a doua varianta, optam pentru Raven's Nest din comuna Salciua de Jos, jud Alba, in inima Transilvaniei.

Recunosc, am vazut aceasta proprietate, Raven's Nest, intr-un vlog de calatorii al unui cuplu din Australia si nu mi venea sa cred ca avem asa ceva in Romania. Ce peisaje, ce loc, ce casute de cazare, traditionale si vechi de 100de ani,( special aduse si concepute ca un ansamblu deosebit de cazare, intr-un loc ireal de frumos), cu un design modern si adaptat vietii de tara/de munte. Este un loc retras, izolat, dar spectaculos.

Are restaurant, un deck cu cateva sezlonguri pentru a te bucura de o priveliste nemaipomenit de frumoasa.

A3a varianta ar fi Rimetea, tot in jud Alba, un sat secuiesc restaurat, la poalele Apusenilor, in Depresiunea Trascaului, la 24km de Aiud si 28km de Turda.

Un getaway ce-ti poate oferi exact ce ai nevoie: liniste, peisaje si vederi impresionante, drumetii, relaxare, intoarcere in timp si delectarea cu bucatele traditionale secuiesti, fac din aceasta destiantie una din cele mai cautate din ultima perioada.

Daca doresti o cazare cu o priveliste de vis dimineata la micul dejun, iti putem recomanda, Pensiunea Casa Kiraly.

Bineinteles, gasim mult mai multe variante de cazare si de locatii cu pesisaje ce-ti taie rasuflarea, aceasta ar fi doar propunerea noastra, pe baza unor preferinte proprii.

Noi va dorim relaxare placuta si drum bun in vacante!

Drive safe!

#staysafe

@eurocars.ro

Inchirieri auto in starea de alerta

Posted on May 31, 2020

Salutare si bine v-am regasit la un nou post.

Se pare ca, vom discuta iar despre aceasta situatie in care, inca ne aflam, dar nu mai este starea de urgenta, avem stare de alerta.

Iata ca, am trecut si peste acest mare hop al omenirii, cumva...si incercam fiecare, sa ne revenim, sa ne reluam activitatile, dar intr-un cu totul nou contex si intr-un nou"normal", care pentru fiecare din noi inseamna altceva.

Si in aceasta bransa, a inchirierilor auto, se incearca revenirea la un nou normal si incercam sa oferim clientilor oferte cat mai variate si preturi decente pentru aceasta perioada.

Multi dintre furnizorii nostri de "rent a car", au plasat deja pe site foarte multe promotii si oferte si speram sa venim in intampinarea clientilor nostri cu cele mai bune variante.

Nu stim cum va evolua situatia, starea, nimeni nu cred ca are un raspuns concret, dar daca avem grija sa ne protejam pe noi si pe ceilalti din jurul nostru, e foarte posibil sa inregistram o imbunatatire si un pozitivism pentru viitor.

Furnizorii nostri iau in serios fiecare inchiriere si ofera clientilor cele mai bune conditii de igiena si sanatate conform regulilor de igienizare.

Noi va sprijinim si va incurajam sa folositi cu incredere serviciile noastre de "rent a car" si sa va petreceti linistiti un weekend, un concediu relexant, o vacanta sau pur si simplu, o delectare bine meritata, in minunata noastra tara.

Noi va dorim toate cele bune si nu uitati sa aveti grija de voi! #staysafe

#impreunavomreusi

#totulvafibine

Drive safe! @eurocars.ro

Inchirieri auto in plina pandemie

Posted on April 08, 2020

Buna regasit tuturor,

Iata ca, Sarbatorile Pascale si primavara vin la pachet, in acest an, cu situatii si vesti nu tocmai placute, peste care, ne dorim sa trecem cat ,mai repede si cu bine.

S-au anulat mii de zboruri, s-au anulat vacante, proiecte, s-au inchis fabrici, magazine, boutiquri de orice fel, saloane, cabinete, etc...suntem in izolare deja de cateva saptamani si axietatea si starea de privare a libertatii isi cam face simtita prezenta. Stiu ca la prima vedere e foarte simplu sa stai la TV, dar, statisticile spun altceva...

Si sa vedem partea plina a paharului, nu suntem ca intr-o zona de razboi, deci e foarte bine si asa in izolare la TV.

Evident, si noi, cei din rent a car/inchirieri masini, am fost afectati de situatia neplacuta in care se afla lumea intreaga si multi furnizori de inchirieri auto au decis sa inchida sau sa opreasca temporar activitatea de rent a car.

Sunt , e adevarat, si alti furnizori care au ales sa lucreze cu personal minim si doar pe rent a car. Nu se mai fac in aceasta perioada, niciun fel de transferuri: fie ele private sau normale, transferuri sau inchirieri cu sofer pentru microbuze.

Pentru acei clienti care doresc o inchiriere cu dislocare, unul din partenerii nostri a decis sa renunte la taxele de dslocare in aceasta perioada, venim astfel in sprijinul populatiei care are nevoie de acest tip de serviciu, fara a aplica taxele aferente de dislocare, doar taxele de inchirierea masinii selectate +depozitul obligatoriu.

Va rugam, ca dupa ce ati rezervat una din masinile de pe site, sa luati imediat legatura cu furnizorul si sa stabiliti detaliile si modul de inchiriere.

Aveti toate detaliile furnizorului de la care ati inchiriat, pe voucherul de inchiriere, disponibil in contul dvs de client.

Tot din contul dvs de client, puteti vorbi direct cu furnizorul despre toate informatiile referitoare la inchiriere.

Noi speram sa trecem cat mai curand peste acest eveniment deloc placut, va dorim multa sanatate si drive safe!

#staysafe

#poartamasca

#noistamacasa

@eurocars.ro

Voucherul de inchiriere

Posted on February 28, 2020

Bine v-am regasit la un nou post dintr-un nou an!

Astazi vorbim un pic despre Voucherul de inchiriere.

Ce este Voucherul de Inchiriere, de unde il luam si cu ce ne ajuta.

In primul rand, e garantia ta, ca si client, ca ai o rezervare confirmata. Il descarci din contul tau de client si vei regasi pe el, toate informatiile necesare pentru contactarea furnizorului ales/firmei de rent a car aleasa.

De asemenea, cu el te poti prezenta la inchiriere, facilitand procesul de inchiriere.

Voucherul are informatiile si datele de contact ale furnizorului selectat de catre tine: adresa, nr contact, nr tau de rezervare si datele tale sau ale soferului principal, costurile de inchiriere/zi, depozitul pe care va trebui sa-l achiti pentru masina, daca se accepta plata cash, daca se necesar un card pentru blocarea depozitului.

E un formular completat cu datele importante in ceea ce priveste o inchiriere auto, asa ca, asigura te ca ai completet corect toate punctele cerute, respectiv, nume, prenume, nr de telefon cu prefix, adresa de email.

Daca deja ai descarcat voucherul si doresti sa mai schimbi unele datele, vei stabili de comun acord cu furnizorul, daca modificarile sunt ok si cu el, si mai apoi, poti descarca din nou Voucherul modificat cu noile date.

Orice modificare adusa rezervarii facute, modifica automat si Voucherul.

Voucherul mentine legatura ta directa cu furnizorul ales de tine. Il poti contacta pentru orice info doresti sa cunosti, fie direct din contul tau de client de pe platforma EuroCars.

Speram ca aceste informatii au fost utile si va dorim "Drumuri Intinse"!

Drive safe!

@eurocars romania

Sarbatori fericite!

Posted on December 24, 2019

Salutare tuturor,

De aceasta data, nu vom vorbi despre servicii de "rent a car", ci dorim sa va transmitem cele mai calde urari de bine, acum, in ajun de Craciun.

Va dorim sa aveti parte de sarbatori tihnite, calde, cu iubire si toti cei dragi voua sa va fie aproape.

Sa sarbatoriti asa cum va doriti si acest final de an, sa va gaseasca cu sufletul plin de zambet si culoare, iar Mosul, sa va aduca tot ce va doriti!

Un An Nou 2020 incarcat cu mult noroc, sanatate si dragoste!

Echipa EuroCars Romania, va doreste un Craciun fericit si La multi Ani!

Va vom fi aproape si-n 2020!

Toate cele bune!

Drive safe!

@eurocars.ro

Cum iti faci cont pe platforma EuroCars?

Posted on October 28, 2019

Salutare si bine v-am regasit la un nou post.

Am observat ca mai multi clienti care-si fac rezervarile online, pe platforma EuroCars, nu stiu de fapt ce fac sau cum se creeaza contul, sau cum se logheaza in cont, etc.

Poate de aceasta data, va voi veni in ajutor cu cateva informatii in acest sens.

De fapt, contul pe platforma EuroCars este foarte simplu.

In momentul in care selectezi un masina sa-ti faci rezervarea pentru ea, se vor cere datele tale pe care le vei completa sa treci mai departe la pasul final.

Presupunem ca vei cauta o masina pe Constanta, de exemplu, pentru o anumita perioada, pe care ti-ai selectat-o in primul pas.

Ti se va dechide lista cu masinile disponibile pentru orasul dorit, pentru perioada mentionata, cat si numele fimei de rent a car.

Alegi una din variantele propuse si mergi la butonul "BOOk NOW", sau "Rezerva", pentru Lb romana.

Ce faci mai departe?

Alegand o masina si trecand de pasul cu Rezerva, ajungi in urmatoarea pagina cu detaliile despre ce urmeaza sa rezervi: poate doresti un tip de asigurare, si bifezi una din variante, poate doresti alte optiuni si bifezi una sau 2 din variante.

Treci mai departe, in urmatorul pas, apasand pe butonul"Detalii Sofer"/"Driver Details".

Acesta este pasul in care iti vei introduce datele pentru validarea rezervarii tale , cat si formarea contului tau pe platforma EuroCars.

Odata introdusa adresa ta de email, vei primi pe email toate informatiile cu privire la rezervare.

Pentru a alege o parola pentru contul tau, te vei loga in linkul urmator, si-ti alegi o noua parola: https://www.eurocars.ro/ro/users/sign_in

Iar daca ti-ai uitat parola, trimiti cerere pentru una noua.

Din contul tau, vei putea interactiona direct cu furnizorul de la care ai inchiriat, iti vei vedea rezervarile, costurile, iti vei putea descarca voucherul aferent fiecarei rezervari efectuate, vei putea anula sau modifica o rezervare.

De asemenea, mare grija cand iti vei introduce aceste date, email si nr de telefon, pentru a primi informatiile la adresa corecta de email, altminteri te vei trezi ca nu primeste confirmarile sau detaliile.

Destul de simplu, zic eu si sper ca v-am fost de folos.

Multumiri!

Pe data viitoare!

Drive safe!

@eurocars.ro