Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

Cunosc romanii originea lor?

Posted on June 25, 2014

Cunosc romanii originea lor? "Romanii sunt descendenti ai daciilor", vor raspunde cei intervievati.  Majoritatea dintre noi cunoastem acest lucru, insa cati dintre noi ne-am intors "la origini" , cati am si vizitat singurul loc din tara care sta inca drept marturie a acestui fapt?

Este de admirat faptul ca oficialii tarii noastre au fost dornici de a reconstitui (pe cat se poate) vechea captiala, Sarmizegetusa Regia, a Daciei preromane. Desigur ne asteptam sa vedem cladiri, situri arhelologice valororase, de fapt acestea exista, insa in  mare parte sunt doar situri; importanta lor este justificata pentru specialistii in istoria preromana, si pentru turisti. 

 

 

Acestia sunt numerosi, zona este o atractie turistica de asemenea valoroasa, cu potential considerabil. Ca localizare, situl se afla in satul Gradistea Muncelului, judetul Hunedoara.  Drumul este foarte bun pentru un drum forestier, este lat, accesul facandu-se destul de usor, fara a necesita neaparat o masina 4x4.

 

Cea mai inalta forma de constructie are in jur de 1,20 m si este vechiul zid care delimita cetatea - zid care mai poate fi vazut si azi. 

 

Cetatea de pe Dealul Gradistei este cea mai mare dintre fortificatiile dacice. Aflata pe varful unei stanci, la 1.200 de metri inaltime, fortareata a fost centrul strategic al sistemului defensiv dac din Muntii Orastiei si cuprindea sase citadele. 

 

Fortareata: un patrulater alcatuit din blocuri masive de piatra, a fost construita pe cinci terase, pe o suprafata de aproximativ 30.000 m².

Zidul cetatii avea 3 m grosime si o inaltime de aproximativ 4 - 5 m in momentul finalizarii constructiei lui. Deoarece zidul care ingradeste o suprafata de circa 3 ha este construit in asa fel incat respecta marginile inaltimii, cetatea are o configuratie mai neobisnuita, de hexagon cu laturile inegale. In apropiere, spre vest, se afla, pe o suprafata de 3 km, o intinsa asezare civila, in care se observa foarte multe locuinte, ateliere, magazii, hambare, rezezervoare de apa.  Sarmizegetusa continea deasemenea o zona sacra. Printre cele mai importante si mari sanctuare circulare dacice se afla si Calendarul Circular. La 100 de metri spre est, in dreptul portii cetatii, din acelasi punct cardinal, intalnim aceste sanctuarele, care au forme si marimi variate.

 

 Situate pe o terasa, care fusese legata de poarta amintita anterior printr-un drum pavat, nu se stie din pacate insa numarul lor exact, sapte sau opt sanctuare patrulatere, deoarece ele au fost distruse de romani in timpul ostilitatilor si nu se poate aprecia daca era un singur sanctuar mare sau doua mai mici construite foarte aproape.

 

 

Pentru explorarea frumusetiilor din inprejurimea fostei capitale, este necesar mai multe zile de popas. Dezvoltarea turistica este in floare si astfel si cazarea este pe masura.

 Din acest punct de vedere noi, echipa Eurocars, va sfatuim sa explorati originile poporului nostru, sa incercam sa ne "intoarcem la origini" macar pentru cateva ore. Pentru a ajuge aici aveti nevoie doar de o harta, o masina si mult timp la dispozitie pentru a va putea bucura din plin de ceea ce zona are mai frumos de ofertit. Din Deva distanta este de 54 de km, traseul fiind parcurs cu usurinta in jurul unei ore si cateva minute, insa turistii sunt asteptati aici, de oriunde din tara, iar noi, va stam la dispozitie in cazul in care nu detineti un autoturism pentru a putea face aceasta excursie.  

 

Start pentru Caravana Metropolis

Posted on June 05, 2014

Continuam cu lantul de evenimente din sfera filmelor. De data aceasta in majoritatea oraselor din tara soseste Caravana Metropolis. Ecranizarea filmelor se va face pe cel mai mare ecran gonflabil din Romania.

 

Evenimentele se vor desfasura incepand din 5 iunie 2014 pana in data de 14 septembire, 2014. Orasele in care ecranizarile vor avea loc sunt: Targu Mures, Brasov, Hunedoara, Iasi, Piatra-Neamt, Craiova, Sibiu, Timisoara, Constanta si Bucuresti, cu un inalt grad de calitate a imagnii si a sunetului.

 

 

Peste 15 filme vor fi ecranizate. Astfel incat sa se promoveze conceptul de cinematograf (chiar daca este in aer liber), deoarece aceste nu sunt frecventate la fel de mult cu erau in 1989 de exemplu.

Asociatia Culturala Metropolis, infiinatata de producatorul Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, prin intermediul mai multor festivale precum Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele cinci editii de pana acum peste 40 000 de persoane si Festivalul international de muzica si cultura Balkanik, care a avut un public de peste 12 000 de persoane la cele trei editii.

Cinefilii vor avea parte de o selectie de 5 filme de succes, premiate la importante festivaluri internationale de film: Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film: La Grande Bellezza, The Grand Budapest Hotel si BORGMAN.Joi, 5 iunie, de la 21:30, va fi proiectata, in premiera nationala, animatia franceza de lungmetraj “Tante Hilda!”, o fabula cu morala ecologica, desenata exclusiv de mana, distinsa cu Premiului Publicului la European Film Awards si aflata în competitie in sectiunea Generation Kplus la Berlinale 2014.

Beneficiul Dvs este faptul ca noi EUROCARS avem in fiecare din aceste orase birouri, astfel incat putem veni in intampinarea Dvs cu oferte de rent-a car care sa va usureze  deplasarea atat in oras cat si in afara lui.

Preturile noastre sunt avantajoase, fiind potrivite pentru fiecare solicitant. Calitatea superioara a serviciilor noastre ne recomanda!