Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania
Cars with Driver Bus & Tours Airport Shuttles

Actele necesare inchirierii auto

Posted on September 25, 2020

Salutare si bine v-am regasit la un nou articol.

In acest post, va voi vorbi despre actele necesare la inchirierea auto.

Evident, ca peste tot unde va trebui sa va identificati, va trebui sa aveti un document in speta, fie ca este CI sau pasaport, automat, veti avea nevoie de permisul de conducere valid si valabil pe teritoriul Romaniei, si eventual, voucherul de inchiriere, daca aveti rezervare pe platforma EuroCars.

Mare atentie cu permisul de conducere!

Conducatorii auto care au permis emis de SUA, din pacate, vor avea nevoie de un permis international. Permisul de conducere eliberat de Statele Unite ale Americii nu dau dreptul posesorului de a conduce autoturisme pe teritoriul României.

Permisul Internațional de Conducere (PIC) se eliberează persoanelor care conduc autoturisme pe teritoriu străin, fiind o traducere legalizată a permisului național românesc în 7 limbi de circulație internațională.

Validitatea permisului auto poate avea restrictii si invers, nu doar cand doresti sa conduci in Romania.

In afara Uniunii Europene, permisul de conducere românesc este posibil să nu fie suficient. Daca doriti sa conduceti in SUA cu permis romanesc, acesta se poate utiliza pe un termen de maxim trei luni.

Cea mai sigură metodă este de a obține o permis de conducere la nivel internațional, care este valabil 1 an de la data eliberării și în niciun caz nu depășește valabilitatea permisului național în baza căruia a fost eliberat. Pentru obținerea permisului, este necesară depunerea unei cereri la biroul care a emis permisul de conducere.

In cazul unui permis emis de Uniunea Europeana, puteti conduce in Romania fara probleme.

Daca permisul vine dintr-un stat care nu e in Uniunea Europeana, (de ex: SUA, Canada, statele Arabe, sau tarile care nu au alfabet Roman), va trebui sa aveti un permis de conducere international, International Driving Permit.

Acest "permis" este usor de obtinut, pentru ca trebuie emis de aceasi tara care a eliberat permisul. In SUA se dau de AAA sau AATA. Permisul de conducere international serveste mai mult ca o traducere legalizata si nu am gasit legi care descriu sanctiunile in cazul in care nu il prezinti.

Eu v-as ruga sa va interesati inainte de a pleca in alta tara si doriti sa inchiriati de acolo o masina, care sunt regulile si ce acte va sunt necesare, pentru a evita orice surpize neplacute.

In speranta ca v-am fost de folos cu aceste informatii, va doresc toate cele bune si sa ne "vedem" cu bine, data viitoare.

Drive safe!

@eurocars.ro