Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

Taxele de inchiriere

Posted on July 27, 2019

Bun gasit la un nou topic.

Pentru aceasta data, ma gandeam sa abordez tema taxelor in rent a car, pentru ca sunt diferite si lumea tinde sa incurce termenii si functiile acestora.

Evident, pe langa o inchiriere simpla (pret/zi +depozitul aferent), se pot adauga si alte taxe: de preluare, de predare, de aeroport, de dislocare, etc...

Dar ce sunt acestea? Ce implica mai exact?

Pai sa le luam babeste, pe rand:

Taxa de preluare/predare. Acest tip de taxa se va adauga in cazul in care se va depasi orarul de program, sau daca e sambata ori duminica si furnizorul nu lucreaza in acest interval, sau sunt Sarbatoti legale, De Pasti/Craciun, etc. sau daca e in alta arie de desfasurare a activitatii furnizorului.

Taxa de Aeroport. In general se percepe taxa de aeroport, care in acest caz poate coincide cu taxa de preluare/predare. Daca faceti predarea sau preluarea de la aeroport, se va percepe aceasta taxa. Nu vor fi 2 , ci doar una la preluare/una la predare, chiar daca depaseste orele de program , se va calcula o singura taxa/segment.

Taxa de dislocare. Aceasta taxa se va aplica atunci cand doriti sa preluati o masina dintr-un oras si sa o lasati intr-altul. Taxa se aplica in functie de nr de km fata de flota principala. de care apartine masina inchiriata. Ea va trebui sa se intoarca la centru si acest serviciu va costa.

Daca de ex, doresti sa lasi masina in Falticeni si tu ai preluat-o din Bucuresti, acest serviciu se va taxa. E bine totusi sa verificati, daca acest lucru este posibil, nu toti furnizorii acesta acest tip de serviciu.

O mica precizare se impune: sa nu confundati, va rog, taxele cu depozitul/ garantia!

Depozitul/garantia, reprezinta acelasi lucru si se va achita garantat la orice inchiriere, fie cash sau prin blocarea sumei respective pe un card bancar! (verificati de fiecare data cu furnizorul ales, care este politica de plata, accepta sau nu plata acestui depozit/garantiei cash sau e musai cu cardul?)

Atentie! La plata cu cardul a depoziului/garantiei, deblocare se va face in max 1 luna de zile! Ne cerem scuze, dar cam atat dureaza deblocarea, mai ales la cardurile de debit. Acestea sunt demersurile bancilor si nu avem cum sa schimbam acest aspect.

Multumiri pentru atentie si salutari pana data viitoare!

Drive safe!

www.eurocars.ro