Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

O calatorie reusita la un pret avantajos

Posted on April 24, 2013

Tips pentru o calatorie reusita la un pret avantajos

 

De cele mai multe ori atunci cand vrem sa calatorim, fie in interes de serviciu, fie de placere, incepem sa punem pe hartie costurile pe care o astfel de deplasare le-ar implica; fie ca dorim sa calatorim cu masina, trenul sau avionul, costurile transportului sunt destul de ridicate.

Daca te hotarasti sa te deplasezi cu masina personala sau vrei sa inchiriezi un autoturism, opteaza intotdeauna pentru variantele de autoturisme economice atunci cand vine vorba de consum; astfel, te poti bucura de o calatorie linistita fara a depinde de un orar fix,  dar in acelasi timp, te poti bucura de priveliste, te poti opri din drumul tau pentru scurte vizite la obiectivele turistice intalnite in drum sau de ce nu, sa te odihnesti.

"Daca stii unde si cum sa cauti, poti gasi bilete de avion catre destinatia preferata, acceptabile ca si pret" vor spune unii, "fara a mai avea grija autoturismului, a carburantului sau a unei eventuale avarii",  insa nu e mereu asa de simplu. De cele mai multe ori, pretul biletelor de avion este destul de mare, mai ales pe distante scurte, interne. Logic ar fi ca acestea sa nu coste foarte mult, insa adevarul este altul.

Pentru a veni insa in ajutorul viitorilor calatori care doresc sa calatoreasca cu avionul, veti gasi mai jos cateva sfaturi, utile credem noi, despre cum ai putea sa reduci aceste costuri. Tot ce ai de facut este sa te inarmezi cu timp, rabdare si sa urmezi cativa pasi simpli.

Companiile  low-cost

Daca esti in cautarea unor bilete pentru destinatii in afara tarii, cauta ofertele companiilor low-cost.

Cele mai multe companii low-cost WizzAir, BlueAir, RyanAir, Vueling, dar ?i multe altele, ofera bilete ieftine pentru multe destinatii superbe din lumea intreaga. Desi parerile despre companiile low-cost sunt impartite, cum ca spatiul este mic, nu se serveste mancare,  se platesc taxe suplimentare etc, numarul clientiilor care apeleaza la serviciile acestora creste anual.

Da, este adevarat, ca beneficiezi de conditii nemaipomenite,  insa trebuie sa fim constienti de faptul ca primim exact serviciile pentru care platim. Daca doresti sa reduci cheltuielile transportului, sa platesti pentru un bilet dus-intors poate doar jumatate fata de suma pe care ai plati-o in mod normal pentru acelasi bilet la o cunoscuta companie de linie, nu te poti astepta sa ai parte de o calatorie care sa iti ofere foarte multe facilitati, iar daca destinatia ta se afla la doar 1-2 ore de zbor distanta, aceste servicii nu isi prea au rostul.  Se poate renunta usor la confortul sporit,  mancarea sau bautura  oferite.

Companiile de linie desi au preturi mai mari  reprezinta variante avantajoase daca vei calatori spre destina?ii indepartate.

Atat companiile low-cost, cat si cele de linie,  pentru a atrage cat mai multi clienti, in diferite perioade ale lunii au promotii extraordinare. Majoritatea companiilor opteaza pentru promovarea ofertelor prin site-urile proprii, prin newslettere  sau folosind retelele de socializare care sunt "la moda" acum. Cea mai bun? solu?ie pentru a fi la curent cu ofertele companiilor aeriene este abonarea la newsletter-ul fiecarei companii.

„Lufthansa anunta ofertele speciale prin newslettere in mod principal (si axat pe oferte destinate pietei locale romaneasti), dar si prin retelele sociale precum Facebook sau Twitter - In mod special pe international", a explicat pentru România liber? Ofer Kisch, director general Lufthansa Group pentru Europa Centrala si de Est.

Preturile la biletele de avion variaza in functie si de zilele saptamanii, de lunile anului, de sarbatori si de sezon. Cele mai scumpe bilete pot fi cumparate de Craciun, in luna august,  dar si in  weekend-uri .

Cele mai ieftine bilete de avion pot fi achizitionete in mijlocul saptamanii (marti/miercuri/joi), in lunile extra-sezoniere (ianuarie, februarie, martie, octombrie, noiembrie), imediat dupa sarbatorile importante, dimineata devreme sau seara foarte tarziu. Daca poti fi flexibil in privinta  datelor calatoriei tale, poti  gasi oferte nemaipomenite!

Site-urile care se ocupa cu promovarea ofertelor companiilor aeriene/ de zbor sunt din ce in ce mai cautate de potentialii cumparatori/ cei care doresc sa gaseasca oferte avantajoase.

Majoritatea site-urilor de profil au un motor de cautare foarte usor de folosit, care iti poate furniza cele mai bune oferte, parcurgand doar cativa pasi simpli.Unul dintre aceste site-uri apreciat, Kayak, are un instrument de cautate unde trebuie sa introduci aeroportul de pe care doresti sa pleci impreuna cu alte cateva date si astfel poti primi ofertele cele mai ieftine la bilete de avion. Alocand cateva minute poti gasi oferta mult cautata. Ideal ar fi sa  verifici si ofertele altor companii de zbor, chiar daca asta ar insemna sa schimbi anumite date sau locatia de plecare/ sosire.

Nu trebuie sa te axezi doar pe aeroporturile principale; de multe ori poti gasi oferte extraordinare pentru zborurile care aterizeaza pe aeroporturile secundare, iar biletele pot fi cumparate cu putin timp inainte. Daca vrei insa sa te asiguri ca totul va decurge bine, agentiile mari de tursim au deja negociate cu companiile aeriene preturile la zboruri pentru anumite destinatii.  Oferta lor poate fi ceruta fie telefonic fie pe e-mail; se va plati un comision catre agentie, insa astfel nu va mai trebui sa iti bati capul cu aceste detalii.

Preturile scad si cresc  constant. Uneori cel mai bine e ca iti cumperi biletele in ziua in care ai gasit o oferta buna- adica la pretul cel mai apropiat de cel pe care ai fi dispus sa-l platesti.

Speram ca aceste detalii va sunt de ajutor si asteptam din partea dvs si alte sugestii care pot fi un real ajutor orcarui calator.

Cunoscand aceste lucruri, nu ne ramane decat sa ne facem bagajele si sa pornim la drum!

 

Minunata Delta a Dunarii

Posted on April 11, 2013

Delta Dunarii se afla in Sud Estul tarii avand ca limite la Sud Vest Podisul Dobrogei, la Nord grani?a cu Ucraina, iar la Est se varsa in Marea Neagra. Aceasta zona gazduieste un peisaj mirific, cu o fauna si flora diversificate - un adevarat paradis natural care se intinde pana la varsarea Dunarii in Marea Neagra, acolo unde fluviul isi incheie lunga calatorie de la izvorul din Muntii Padurea  Neagra, Germania.

Secole la rand, Deltei s-a extins formand o adevarata retea de canale, lacuri, insule acoperite cu stuf, paduri, pasuni si dune de nisip care care ii confera o frumusete aparte. Acest taram al apelor, este paradisul pasarilor, a nenumaratelor specii de pesti, de la sturioni la crapi si bibani, de plante- liane impletite pe trunchiurile copacilor in padurile de stejar, stuful, papura, salciile, plantele plutitoare (nuferii, cornacii, cosorul)., UNESCO desemnand Delta Dunarii, "Rezervatie a Biosferei".

Liniste deplina pe care o gasim aici si de care uneori cu totii avem nevoie, e tulburata doar de cantecul pasarilor sau se sursurul apei. Timp de mii de ani, comunitatea de aici a trait in deplina armonie cu natura, in extraordinarul ecosistem al Deltei, castigandu-si existenta din pescuit, cresterea animalelor sau recoltarea stufului. Aici, satele par a fi neatinse de trecerea timpului, singurele cai de acces fiind doar canalele care le strabat; ca vizitator, poti "explora" zona cu barca, poti patrunde in acest uimitor refugiu natural de un calm deplin, te poti bucura de frumusetea locurilor, de ospitalitatea satenilor sua poti savura o adevarata ciorba de peste, cum numai in aceasta parte a locului poti gusta.

 

Explorarea Deltei

Punctul de plecare pentru o aventura in Delta este de obicei Tulcea, un oras vechi situat in apropiere de locul unde Dunarea se desparte in cele trei brate principale, un oras industrial, oarecum modern, port pentru navele de pasageri. Orasul se afla nu foarte departe de Sulina, o asezare aproape la fel de veche, aflata la celalalt capat al bratului cu acelasi nume- Sulina. Pe distanta dintre aceste doua localitati, se pot face croaziere, in timpul carora turistii pot admira flora, fauna, satele Deltei.

 

Rezervatiile naturale

Pe tot cuprinsul Deltei sunt un numar de 18 rezervatii. Puteti ajunge la ele strabatand canalele inguste, cu stufaris si paduri mlastinoase, prin locurile in care stolurile de pasari se aduna ca sa prinda peste. Daca doriti sa explorati acest tinut salbatic in liniste, pentru a surprinde astfel adevaratul farmec al locurilor, puteti inchiria o barca cu vasle si sa va plimbati pe canalele cele mai mici; trebuie sa stiti insa ca veti avea nevoie de un permis eliberat de rezervatia Biosferei.

Un numar de 7 trasee sunt accesibile turistilor, majoritatea avand ca punc de plecare Tulcea; deoarece zona aceasta este Rezervatie a Bisferei, trebuie sa solicitati avizul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Va punem la dispozitia mai jos aceste trasee ( sursa Wikipedia):

Traseul 1: Tulcea - Canalul Mila 35 - Gârla Sireasa - Gârlatontea - Canalul Olguta - Dunarea Veche - Mila 23 - Crisan - Maliuc - Tulcea. Strabati zone pitoresti, accesibile numai cu barcile, zone de o rara frumusete, cu stufarii, nuferi, salcii ce adapostesc numeroase pasari. În apropierea hotelului Lebada se afla primul Centru de Informare si Educare deschis pe teritoriul RBDD, unde putesi primi o serie de informa?ii despre RBDD, puteti viziona filme, diapozitive, consulta brosuri, pentru a întelege mai bine importanta acestui minunat loc cu care natura ne-a înzestrat.

Traseul 2: Tulcea - Canalul Litcov - Canalul Crisan - Caraorman - Hotelul Lebada - Maliuc - Tulcea: traversati canalul Litcov realizat, se spune, de un pescar pe nume Litcov, care ar fi sapat acest canal cu hârletul, creând astfel un nou drum spre locuri bogate în peste.

 

Traseul 3: Tulcea - Maliuc - Hotel Lebada - Canalul Crisan - Caraorman - sat Caraorman - lacul Puiu - popas Puiu - Rosu - lacul Rosu - lacul Rosulet - canalul Rosu - Împutita - canalul Busurca - Sulina - Tulcea: pâna la hotelul Lebada, traseul este comun cu primele doua; de aici, prin canalul Crisan se ajunge la localitatea Caraorman (in limba turca înseamna “padure neagra”). Astfel ca, Dunarea izvoraste din Muntii Padurea Neagra (Germania) si se varsa în Marea Neagra, în apropierea unei localitati cu acelasi nume cu locul de unde izvorate. Urmând traseul, ajungeti în orasul Sulina, cel mai estic oras din România, port la Dunare si la Marea Neagra.

Traseul4: Hotelul Lebada - Dunarea Veche - canalul Magearu - Dunarea Veche - Hotelul Lebada: reprezinta o alta varianta de traseu pentru cei aflati la Hotelul Lebada, parcurgând al doilea lob al Marelui M pana în localitatea Letea.

În apropiere, se afla padurea Letea, cu o mare diversitate de specii.

 

Traseul 5: Murighiol - canalul Dunav  - canalul de legatura cu Dranov - canalul Dranov - golful Holbina - lacul Razim - Gura Portitei: traseul porneste din comuna Murighiol (situata la 42 km de Tulcea pe sosea si 53 km pe apa); denumirea localitatii vine de la cuvântul "murughiol", care în limba turca înseamna “lac violet”, explicând astfel nuantele liliachi pe care le are apa lacului; urmând canalul Dunavat, veche arterade circulatie, legatura între Bratul Sf. Gheorghe si lacul Razim, patrundeti în complexul lagunar Razim-Sinoe, situat în extremitatea sudica a Deltei, cel mai mare complex lagunar din România.

Traseul 6: Jurilovca - Gura Portitei: în comuna Jurilovca, situata la 93 km de Constanta, puteti admira casele lipovenesti, construite dupa o anumita  traditie de catre pescarii lipoveni sositi pe aceste meleaguri în secolul al XVIII- lea

Traseul 7: Hotelul Lebada - Dunarea Veche - canalul Eracle - gârla Lopatna -pâna la intersectia cu canalul de acces în lacul “Trei iezere”: un traseu deosebit de atragator, urmarind un spectaculos curs de apa ce duce la lacul Trei Iezere, pe canalul Eracle si gârla Lopatna.

Suntem siguri ca oricare traseu il veti alege, veti fi fascinati de frumusetea locurilor si veti dori sa va intoarceti aici. Aceasta zona minunata se adreseaza in primul rand celor pasionati de observarea pasarilor, Delta Dunarii constituind un habitat echilibrat pentru speciile de pasari pe cale de disparitie, protajate prin lege, dar nu numai.  Delta reprezinta o adevarata oaza de liniste, unde te poti retrage pentru a regasi pacea, linistea si a te relaxa; o binemeritata escapada din rutina de zi cu zi.