Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Toate conditiile de inchirieri masini
Masini cu Sofer Autocare & Tururi Curse Aeroport

INTRODUCERE

Inchirierea de catre dumneavoastra a oricarui autovehicul, se supune in totalitate termenilor si conditiilor de inchiriere ale autovehiculelor impuse de compania de inchiriere, precum si legilor din România.

Rezervarea unui autoturism pe website-ul www.eurocars.ro este conditionata de acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor și condițiilor noastre. Daca nu sunteti de acord cu oricare dintre ei, nu trebuie sa continuati să faceți rezervarea.

Confirmarea rezervării indică faptul că ați inteles si acceptat termenii prezentați în continuare.

1. RELAȚIA CLIENTULUI CU EUROCARS

Eurocars funcționează ca un portal care publica ofertele companiilor de Rent a Car din România. Companiile au fost selectate cu atenție, astfel încât sa aibă un raport bun calitate/preț. In același timp, Eurocars este mai mult decât un portal, jucând rolul de partener și ajutor pentru ca dvs să aveți parte de un serviciu de închiriere care să răspundă în totalitate nevoilor dvs. În sens, experiența noastră de 15 ani pe piața de Rent a Car din România reprezintă un beneficiu real pentru dvs. Această perioadă ne-a permis familiarizarea atât cu nevoile clienților cât și cu realitatea acestui serviciu pe piața autohtonă.

Companiile aflate în prezent în lista noastră sunt cele care s-au dovedit de-a lungul anilor de colaborare ca fiind companii serioase, cu servicii a căror calitate a fost apreciată de către clienți. Pe viitor, vom aplica acceași politică în selectarea companiilor care vă oferă autoturisme. Chiar daca furnizorii de autoturisme vor răspunde în totalitate de calitatea și de termenii conveniți prin contractele individuale pe care le semnați cu ele, echipa noastră vă stă la dispoziție în limita posibilităților, pentru a vă ajuta la gestionarea situațiilor nedorite care ar putea să apară pe parcursul închirierii. Sfatul nostru este să citiți cu atenție contractul de închiriere pe care-l veți semna cu furnizorii de servicii. Eurocars nu poate fi făcut responsabil pentru orice înconvenient apărut între dvs și compania de închiriere pe toată derularea procesului de închiriere, de la efectuarea rezervării pe website până la predarea autoturismului sau deblocarea garanției. Compania pe care ați ales-o din lista noastra își va asuma toată responsabilitatea în baza contractului semnat cu dvs și a discuțiilor purtate între Dvs si companie pentru perfectarea rezervării.

2. TIPURI DE REZERVĂRI ȘI FUNCȚIONAREA LOR

Eurocars vă oferă autoturisme prin directionare automata catre furnizorul selectat. Practic derularea rezervărilor se realizează direct între dvs si compania furnizoare prin platforma Eurocars. Compania furnizoare își asumă în totalitate responsabilitatea pentru desfășurarea corespunzătoare atât a procesului de rezervare cât si a închirierii propriu-zise.

Disponibilitatea sau indisponibilitatea autoturismele prezentate în ofertele companiilor furnizoare pe website-ul www.eurocars.ro se transmite către client prin dialogul cu furnizorul. Chiar dacă autoturismele sunt prezentate pe site, aceasta nu înseamnă că sunt disponibile.

Pozele cu autoturismele din oferta de pe website-ul www.eurocars.ro au doar scop informativ. Ele nu reprezintă autoturimul care va fi inchiriat. Autoturismul inchiriat poate să fie din acelasi model sau aceeași clasă (în situația in care nu mai poate fi furnizat un autoturism din aceeași clasă poate fi oferit unul dintr-o clasă superioară).

ASIGURARI

Pachetul de asigurari oferite in pretul de inchiriere include: asigurare CASCO, asigurare impotriva furtului, asigurare de raspundere civila RCA. Informațiile de mai jos cu privire la asigurări se completează cu situațiile particulare specifice fiecărei companii din listă și prezente în contractul de închiriere. Contractul de închiriere semnat de către dvs cu compania de închiriere reprezintă baza legală pentru orice litigiu. Eurocars nu-și poate asuma nicio responsabilitate legală cu privire la orice litigiu sau neînțelegere apărute în cazul unei daune între dvs și compania de asigurări.

3.1. Asigurarea Casco

Aceast tip de asigurare acoperă avariile produse autoturismului cu excepţia furtului sau a tentativei de furt. În cazul acestui tip de asigurare există o sumă care reprezintă responsabilitatea dvs în cazul unei daune si prezentată ca depozit blocat pe cartea de credit . Această responsabilitate poate fi redusă prin selectarea uneia dintre ofertele de asigurare prezente pe website-ul www.eurocars.ro. În acest sens Eurocars vă oferă prin companiile din lista trei posibilități: fără protecție, protecție premium și protecție integrală.

Dacă alegeți varianta fără protecție, responsabilitatea dvs este in limita sumei maxime specificate ca depozit pentru fiecare tip de autoturism. În acest caz , asigurarea CASCO pe care companiile o oferă în prețul afișat, acoperă daunele care depășesc această sumă în condițiile specificate în contractele semnate cu compania.

Variantele intitulate protecție premium și protecție integrală scad reponsabilitatea dvs până la sumele specificate pe website prin selectarea protecției. Exista un depozit care variază in funcție de compania selectata ale cărui detalii sunt prezentate la capitolul 4.

3.1.1. Riscurile acoperite

Avarii provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu corpuri mobile sau imobile aflate în afara sau în interiorul autovehiculului, zgârieri, caderi, derapari sau rasturnari; Avarii provocate în mod direct sau indirect de incendiu, explozie si fenomene naturale (trasnet, inundatii, cutremur, ploaie torentiala, grindina, furtuna, prabusire sau alunecare de teren); Avarii provocate de explozie (inclusiv explozia rezervorului de carburant) Avarii produse echipamentelor suplimentare, modificarilor constructive permanente, rotilor de rezerva, sculelor din dotarea standard ca urmare a producerii evenimentului asigurat, daca au fost montate pe auto si sunt cuprinse în sumele asigurate; pagube produse de fenomene naturale (trasnet, furtuna, uragan, grindina sau inundatie, cutremur de pamant, prabusire sau alunecare de teren, greutatea stratului de zapada, avalanse, inclusiv pagubele produse indirect de catre acestea; exemplu: caderea pe autovehicul a copacilor loviti de trasnet, avarierea acestuia de obiectele angrenate de furtuna, uragan, ori de apele provenite din inundatii etc)

Avarii provocate de caderi de corpuri pe autovehicul (blocuri de gheata, bolovani). Avarii provocate de impactul autovehiculului cu animale Avarii provocate de caderea autovehiculului in prapastie, in apa, caderi de pe pod. Avarii provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu alte vehicule sau cu corpuri aflate în afara vehiculului asigurat, cãderi (cãdere în prãpastie, cãdere în apã cu prilejul transbordãrii, cãdere din cauza ruperii podului, cãdere pe vehicul a unor corpuri), derapãri sau rãsturnãri, incendiu, explozie, trasnet, cutremur de pamant, viituri si alunecari de teren.

3.1.2. Riscuri excluse

Nu sunt despagubite prin aceasta polita piese de rezervã, huse, prelate, combustibili sau oricãror altor bunuri existente în vehicul si nici pagubele rezultate în legãturã cu utilizarea vehiculelor la concursuri, întreceri sau antrenamente pentru acestea si nici cele aparute ca urmare a pãtrunderii ìn locuri inundate, prin traversarea cursurilor de apã sau pe drumurile interzise circulatiei publice; Sunt de asemenea excluse pagubele produse de defecte de fabricatie ale materialului sau de executie a pãrtilor componente sau pieselor, pagubele produse prin influenta temperaturii asupra motorului vehiculului (de exemplu: avarieri la blocul motor, chiulasã sau la sistemul de rãcire, produse ca urmare a înghetãrii apei) si cele produse motorului, cutiei de viteze sau diferentialului ca urmare a lipsei sau insuficientei ungerii ori a supraîncãlzirii din oricare alte cauze decât cele cuprinse în asigurare, pagubele produse ca urmare a exploziei rezervorului la reparatie datoritã interventiei cu sudurã.

In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Politie care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizatia de Reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti victima, daca sunteti singur implicat, daca partea responsabila nu este identificata (ex. daune in parcare in lipsa dvs.). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru toate costurile de reparatii. In cazul in care clientul este aflat sub influenta alcoolului, drogurilor, medicamentelor nerecomandate, responsabilitatea platii in caz de accident ii revine in intregime. În cazul unui accident clientul trebuie sa anunţe imediat compania de inchiriere asupra producerii acestuia. Neanunţarea imediată a accidentului duce la plata totală a daunelor de către client .

3.2. ASIGURAREA ÎMPOTRIVA FURTULUI

Asigură protecţie împotriva furtului autoturismului dacă evenimentul este menţionat într-un document official emis de poliţie

3.2.1. Riscurile acoperite

Furtul autovehiculului sau a unor parti componente, piese, echipamente suplimentare ale acestuia; Pagube produse autovehicului si/sau echipamentului suplimentar ca urmare a tentativei de furt

3.2.2. Riscuri excluse

Nu se acordă despăgubiri în cazul în care nu se prezintă un document de constatare a furtului de către politie Nu se acordă despăgubiri in cazul în care clientul nu prezintă companiei cheile şi actele autoturismului în original

3.3. ASIGURAREA DE RASPUNDERE CIVILA (RCA)

Asigurarea are ca obiect acoperirea prejudiciilor provocate tertilor ca urmare a producerii evenimentului asigurat prin accidente de autovehicule.

3.3.1. Riscuri acoperite

Pagube materiale, vatamari corporale sau deces produse tertilor din culpa asiguratului.

3.3.2. Nivelul despăgubirilor

Pentru pagube materiale produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate. Pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial, produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate.

4. DEPOZITUL

Companiile de inchirieri solicita un depozit la inceputul perioadei de inchiriere chiar si in cazul protecției integrale , pentru a acoperi consumul de combustibil, și alte taxe aparute pe parcursul perioadei de inchiriere. Acest depozit este retinut partial sau total ca parte din despagubirea platita de catre client in cazul riscurilor neacoperite de asigurari si prezentate la capitolele 3.1.2 si 3.2.2 .In majoritatea cazurilor se va solicita un card de credit valabil aparținând șoferului principal. Dacă autoturismul si accesoriile suplimentare sunt returnate in aceeasi stare ca la preluare si in concordanta cu politica de combustibil si in concordanța cu politica de asigurări , acest depozit va fi rambursat in momentul returnarii autovehiculului. Anumite companii de inchirieri au o politica a combustibilului in care trebuie sa achizitionati plinul de rezervor si sa returnati masina cu rezervorul gol - in aceasta situatie nu se ramburseaza combustibilul neutilizat. Alte companii merg pe principiul închirierii autoturismului cu rezervorul plin și returnării cu el plin. Există și situația în care se solicită returnarea autoturismului cu acceași cantitate de combustibil cu care a fost primit.

5. CONDIȚII APLICABILE ȘOFERULUI

In majoritatea locatiilor, varsta minima de inchiriere este de 21 de ani. Taxe suplimentare pot aparea la anumiti furnizori pentru soferi cu varsta mai mica de 21 de ani sau mai mare de 65. Anumite companii cer o vechime a permisului de conducere de minim trei ani pentru autoturisme cu motoare puternice. Soferul trebuie sa posede permis de conducere national sau international eliberat cu cel putin un an inainte de data de inchiriere . Permisul de conducere trebuie sa fie corespunzator categoriei autoturismului care urmeaza a fi condus. Soferul additional poate fi orice persoana in afara de soferul principal, care va conduce masina inchiriata de acesta. Chiar daca inchiriati o masina, dar nu o conduceti niciodată sunteti considerat soferul principal al vehiculului închiriat. Soferul additional trebuie sa aiba aprobarea companiei pentru a conduce autovehiculul inchiriat. El trebuie să completeze şi să semneze u n formular de la biroul de închiriere. Companiile de închiriere pot percepe taxe pentru șoferii adiționali. Companiile de inchirieri masini isi rezerva dreptul sa refuze oferirea de masini spre inchiriere oricaror persoane considerate nepotrivita pentru a conduce

6. PERIOADA DE INCHIRIERE/CALCULAREA RATEI ZILNICE

Calculul perioadei de închiriere se face pe baza unui interval de 24 de ore. Dupa preluarea masinii, prelungirea perioadei de inchiriere si returnarile dupa termen vor fi oferite si taxate de furnizor.

Durata perioadei de inchiriere, incepe si se termina in concordanta cu detaliile inscrise pe voucher-ul dumneavoastra, iar pretul va fi calculat pe interval de 24 de ore si va fi comunicat in momentul rezervarii. Daca dumneavoastra doriti sa prelungiti perioada de inchiriere dupa ce ati preluat masina, sau sa returnati masina dupa termenul propriu-zis, trebuie sa va adresati companiei de închiriere si va fi nevoie sa achitati o taxa catre acest furnizor care poate fi mai mare decat cea oferita de noi la inceputul contractului de inchiriere.

7. PREDAREA IN ALTA LOCATIE

In cazul in care nu exista masini disponibile in locatia solicitata autoturismul poate fi adus dintr-o alta locatie cu plata unor taxe suplimentare care vor fi aduse la cunostinta clientului inaintea inchirierii. In cazul in care autoturismul este returnat de catre client intr-o alta locatie, diferita de cea de livrare, acesta va trebui sa plateasca o taxa suplimentara care depinde de numarul de kilometri dintre locatia de livrare si cea de predare

8. SCAUN PENTRU COPIL SI ACCESORII SPECIALE

Scaunele pentru copii si suporturile pentru schiuri(nedisponibile pentru anumite vehicule), precum si alte dotari aditionale, sunt disponibile la cerere la majoritatea companiilor.

9. TAXELE DE LIVRARE/COLECTARE

Există taxe suplimentare care pot fi cerute de compania de inchirieri, pentru serviciile oferite in afara orelor de program sau chiar si in cazul in care se ajunge la acest lucru datorita intarzierii zborului. De asemenea, pot fi percepute taxe de livrare/returnare la aeroport. In majoritatea locatiilor, compania de inchirieri va face livrarea/colectarea la/de la locul de cazare, si poate cere o taxa. Detaliile complete despre adresa si ora livrarii trebuie furnizate in momentul rezervarii.

10. INCHIRIERILE IN AFARA TARII

Ca regula generala utilizarea autoturismului inchiriat in afara granitelor Romaniei este interzisa. In situatii exceptionale este permisa iesirea autoturismului din tara dar numai cu aprobari speciale din partea furnizolului si cu costuri suplimentare.

11. CAPACITATEA SI TIPUL AUTOVEHICULULUI

Eurocars nu poate garanta o anumita marca sau model de masina. Masinile prezente pe voucher-ul dumneavoastra sunt cu titlu informativ si pot fi inlocuite cu un model asemanator sau mai bun. Pe pagina de internet www.eurocars.ro se specifică un număr recomandat de pasageri fiecare tip de masina. Eurocars nu își asuma raspunderea in cazul in care autovehiculele nu sunt potrivite pentru numarul de pasageri si cantitatea de bagaje. De asemenea nu putem fi făcuți raspunzatori daca vi s-a refuzat inchirierea datorita numarului prea mare de pasageri care urmeaza sa calatoreasca cu autoturismul.

12. OPINIILE CLIENTILOR

Ca urmare a evaluării calității serviciilor oferite de către furnizorii de autoturisme ,comentariile Dvs integrale pot fi afisate pe site-ul nostru de web . Eurocars isi rezerva dreptul de a modifica, refuza sau sterge comentariile ce privesc discretia personala a companiei .Comentariile exprima opiniile personale ale clientilor eurocars.ro ce au completat un chestionar dupa terminarea inchirierii masinii.

13. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Euro Expres car SRL cu sediul in Brasov Romania, proprietarul website-ului www.eurocars.ro colecteazã si prelucreazã date cu caracter personal în conformitate cu prevederile legislatiei românești privind protectia persoanelor fizice în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date.

Prin informatiile urmatoare care sunt parte a termenilor si conditiilor de inchiriere, Euro Expres Car informeazã clienții ale cãror date cu caracter personal sunt colectate, cu privire la modul si scopul în care aceste date sunt utilizate si totodatã,le aduce la cunostinta drepturile cuvenite.

a) Prelucrarea datelor cu caracter personal este făcută cu următoarele scopuri Prestarea serviciilor de intermediere a închirierilor de autoturisme (înregistrarea rezervãrii de închiriere, transmiterea datelor personale către companiile cu care avem contract si care vor furniza autoturismele); respectarea obligatiilor legale; Marketing/ promovare/ evaluare si evaluare a calitãtii serviciilor www.eurocars.ro ; Solutionarea reclamatiilor; Emiterea scrisorilor de deblocare a sumelor preautorizate cãtre entitãtile bancare.

b) Destinatari ai datelor cu caracter personal În fluxul de procesare si stocare, datele cu caracter personal ar putea fi transferate, în functie de necesitate, urmãtoarelor categorii de destinatari: Autoritãti ale statului Furnizori implicati în mod direct/indirect în procesul de închiriere (de exemplu, furnizori de servicii IT, furnizori de servicii de facturare, furnizori de servicii de marketing, newsletter, evaluarea satisfactiei clientilor); Institutiile bancare emitente ale instrumentelor de platã folosite de cãtre persoana vizatã;

c) Siguranța datelor si transferul lor în afara tãrii În cadrul proceselor operationale specifice, Euro Expres car stocheazã datele cu caracter personal colectate pe servere ale grupului Euro Expres car plasate geografic în afara României. Siguranța informațiilor dvs. personale este importantă pentru noi. Nici o metodă de transmitere prin Internet sau o metodă de stocare electronică nu este 100% sigură. Prin urmare, în timp ce ne străduim să folosim mijloace acceptabile din punct de vedere comercial pentru a vă proteja informațiile personale, nu putem garanta securitatea absolută. În acest sens, vă rugăm să nu introduceți nici un număr de card de plată în câmpurile de pe site-urile noastre, cu excepția cazului în care câmpul este marcat în mod special în acest scop.

d) Perioada stocãrii datelor Datele personale vor fi pãstrate pentru perioada de timp prevãzutã de dispozitiile legale specifice si atât timp cât rãmân necesare pentru scopurile mentionate mai sus.

e) Drepturile persoanelor vizate Persoanele vizate ale cãror date personale sunt colectate de SC Euro Expres car SRL au urmãtoarele drepturi conform legislatiei în domeniu: Dreptul de a solicita Euro Expres car pe adresa [email protected] accesul la acestea, rectificarea sau stergerea acestora sau restrictionarea prelucrãrii sau dreptului de a se opune prelucrãrii, precum si a dreptului la portabilitatea datelor; Dreptul de a retrage consimtãmântul în orice moment, fãrã a afecta legalitatea prelucrãrii efectuate pe baza consimtãmântului înainte de retragerea acestuia;