Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Oferte de inchirieri auto Bucuresti si rent a car cu EuroCars
Masini cu Sofer Autocare & Tururi Curse Aeroport
Eurocars > Blog

Sinaia, orașul de poveste

Posted on March 29, 2011

Sinaia, orașul de poveste


Încă de când ai ajuns la periferia orașului, te întâmpină gara regală, unde încă mai staționează o veche locomotivă ce amintește de secolele de mult apuse în care „iuteala maximă” era de 60 km/h, așa cum scrie și pe locomotivă.



Gara regală, o gară mică și cocheta, te întâmpină încă de la intrare cu simbolul regal, aripile de vultur. Ajunși aici, poți zăbovi mult și admira Sinaia în miniatură; în interiorul gării, sunt machete ce reprezintă, în cel mai mic detaliu, orașul Sinaia. Doamna care întâmpină turiștii îi va încânta pe cei mici, punându-i să caute porumbeii, tinerii din parc, persoanele care se joacă, mașina de pompieri, oile și multe altele, descoperind astfel atâtea detalii în macheta.


Nu departe de gară, poți deja să te crezi că ești într-un oraș din altă epocă. Parcul Ghica amintește de secolele XVII și XVIII. Plimbarea în parcul amenajat cu mare atenție la detalii, alături de Hotel New Montana, Hotel Palace și Cazinoul, îți va contura imaginea unei vieți regale. Parcul, de un verde crud, și arhitectura cazinoului și a celorlalte clădiri încă șoptesc despre plimbările regelui Carol cu familia.


Și pentru că un oraș poate fi descoperit mai confortabil cu mașina, îți recomand închirierea unui autoturism de la EuroCars sau a unui microbuz. După ce treci de parc, vei găsi un drum prin pădure ce îți va îndruma pașii spre lăcașul sfânt, Mănăstirea Sinai. Lăcașul sfânt adăpostește multă istorie și, dacă vei avea ocazia să auzi povestind un dascăl despre mănăstire, vei fi fascinat; dar dincolo de istorie, rămâne un lăcaș sfânt în care rămâi cu sufletul pentru a te ruga, și nu cu privirea pentru a admira.

Alături de acel drum te vor întâmpina câțiva trubaduri ce-ți vor cânta refrene celebre, și nu după mult timp vei rămâne mut de uimire văzând grandoarea Castelului Peleș. Deși îți va fi greu, mai bine vizitează pentru început Castelul Peleșor. Dincolo de toate informațiile ce ți le va oferi ghidul, Peleșor îți va crea imaginea unui castel cu 99 de încăperi, unde regina Maria a lăsat amprenta unei vieți regale.

După ce ți-a încântat privirea Peleșorul, te va uimi Peleșul. De departe îți creează impresia unui castel obișnuit; copacii ce îl înconjoară ascund frumos măreția lui.

Ajuns în curtea palatului, vei crede cu adevărat că Sinaia este un oraș regal. Grandoarea castelului se conturează încă de la intrarea în curte, statuetele frumos conservate stau drept dovadă, iar interiorul celor 160 de camere te va uimi cu siguranță.

Dezvăluie-te de ghidul ce îți va povesti frumos despre fiecare cameră în parte; oricum, nu vei reține decât câteva stiluri arhitecturale și câteva camere în care au stat personalități importante precum George Enescu. Aici, arta detaliului este mereu prezentă; îți vor trebui zile ca să observi fiecare detaliu din fiecare cameră, dar dincolo de grandoarea încăperilor, castelul se înfățișează unic și fastuos ca și în anul 1883. Este atât de bine conservat încât ai impresia că ești în vizită la regele Carol și îl cauți în castel; dar el este de mult în camera lui, urcând pe intrările lui secrete, iar pe regina Maria te aștepți să o găsești în micul cinema din palat. Despre castel aș vorbi mult, dar vorbele sunt infime pe lângă tot ce poate spune acest castel.


Dacă crezi că ai văzut totul, nu uita că mai ai de vizitat și Casa Memorială George Enescu, Foișorul – puțin mai sus de Peleșor, și nu în ultimul rând centrul orașului pe Bulevardul Carol I, unde hotelurile sunt pe centimetru pătrat sau te poți plimba prin oraș cu micul trenuleț turistic.

Pentru cei pasionați mai mult de natură decât de istorie, Sinaia oferă trasee de schi, drumuri montane amenajate, precum și telecabina ce urcă până la cota 2000.

Dacă până acum am fost uimită de câte poate face omul, de câta artă poate crea, ajunsă în imensitatea montană, sunt uimita de câte ne poate oferi natura și cât de pur și sălbatic e al nostru cadru natural, pe nume România. Muntii măreți ce răsar de peste tot, brazii de un verde crud te fac să îți dorești să poți rămâne uitat în imensitatea cadrului natural ce îți pune la picioare un oraș de poveste: orașul Sinaia.


Informații utile...

O mică hartă turistică nu strică nimănui.


Despre transport

Cât despre căile de acces către Sinaia, acestea rămân căile ferate și drumul rutier DN 1. Iată câteva date despre posibile mijloace de transport:


MICROBUZ: L-M-M-J-V-S-D București - 06:00, Sinaia - 08:33.


CFR:

  1. Accelerat București Nord - Sinaia 6:08 - 8:09 (2h 01m)
  2. Rapid București Nord - Sinaia 8:40 - 10:52 (2h 12m)
  3. Rapid București Nord - Sinaia 14:05 - 16:13 (2h 08m)


Poți închiria o mașină apelând +4 0724 90 5000 sau +4 021 232 52 66.