Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania
Eurocars > Blog

Sfaturi importante pentru șoferii care vin pentru prima dată în Romania

Posted on April 14, 2024

Bine v-am regasit!

România este o destinație minunată pentru călătorii, si foarte multi turistii ii calca hotarele anual, dar poate fi și un pic copleșitoare pentru șoferii care vin aici pentru prima dată. Cu peisajele sale variate, drumurile pitorești și orașele istorice, România este o experiență fascinantă. Cu toate acestea, există unele aspecte unice ale conducerii în țară care necesită atenție și adaptare.

Iată câteva sfaturi importante pentru șoferii care vizitează România pentru prima dată:

Este important să vă familiarizați cu regulile de circulație din România înainte de a începe să conduceți. Asigurați-vă că sunteți la curent cu limitele de viteză, semnele de circulație și alte reguli rutiere.

Drumurile din România pot varia considerabil în calitate. De la autostrăzi moderne la drumuri de țară mai puțin întreținute, este important să fiți pregătit pentru orice. Încercați să evitați conducerea pe timp de noapte, deoarece iluminatul poate fi redus și pot exista animale sălbatice pe drumuri.

Traficul in Capitala sau in orașele mari poate fi destul de aglomerat și uneori imprevizibil. Fiți atenți la mașinile care schimbă benzile fara atentioare si la eventualii pietoni, care traversează strada în locuri neautorizate. E de preferat să vă mențineți calmul si sa fiti vigilenti.

Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că aveți toate documentele necesare la dumneavoastră: permisul de conducere valabil, documentele de înregistrare ale vehiculului,asigurarea auto, cat si acetele dvs personale: CI/pasaport.

Incercati sa nu parcați în locuri nepermise sau să încălcați alte reguli rutiere, deoarece amenzile pot fi destul de mari si riscati si ridicarea masinii.

Pentru a vă ajuta să vă orientați mai ușor, folosiți aplicatiile de navigatie, care sunt updatate si vă pot ghida în siguranță către destinațiile dorite, oferindu-va informații actualizate despre trafic și rute alternative.

Pentru a putea plăti taxele de drum și alte servicii, asigurați-vă că aveți întotdeauna moneda locală la îndemână. Majoritatea stațiilor de alimentare și punctelor de plată acceptă doar plata în lei românești.

De asemenea, este util să aveți la dvs un kit de urgență în mașină. Acesta ar trebui să includă trusa medicală de prim ajutor, un triunghi reflectorizant, o pătură termică și alte echipamente esențiale.

Reguli simple dar foarte utile si speram sa va ajute!

Să aveți o călătorie plină de aventuri și siguranță!

Drive [email protected]