Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

Romania si serviciile de rent a car... ne ofera mult mai multe avantaje decat ne inchipuim!

Posted on August 09, 2010

Desi intr-o prima faza fiecare dintre noi, roman fiind, are un talent deosebit de a vedea numai partile rele ale faptului de a fi roman, in mod majoritar pentru ca se loveste de diferite situatii care ii dau aceasta dreptate, exista si nenumarate parti bune, care ofera avantaje fiecaruia dintre noi.

Situatie concreta... inchirierile de masini/ rent a car...lucrand aproape 2 ani in acest domeniu, cu diversi clienti din nenumarate colturi ale lumii, am ajuns sa cred, in urma repetatelor lamentari ale acestora, ca preturile in domeniul rent-a-car si conditiile in tara noastra sunt intr-adevar piperate si respectiv exigente (si aici ma refer in mod evident la conditii).

Am ajuns si eu in acest an in situatia de a apela la serviciile de rent-a-car, in calitate de client strain in tara Catalanilor, Barcelona - Spania.

Cum incepe de fapt acest proces? In primul rand o nevoie implica in mod evident solicitarea unui serviciu cu scopul de a satisface aceasta cerere din partea oricarui client. Primul pas...cautarea pe internet a companiilor de profil, in principal minim 3-4, suficiente pentru a face o comparatie de pret, masini disponibile, conditii de inchiriere etc.

Nevoia noastra initiala (a mea si a prietenilor mei) era de a inchiria o masina din clasa Convertible, pentru a vizita superba Costa Brava, pe parcursul a 2 zile. Dupa consultarea site-urile de profil pe care le-am gasit pe internet, dorintele noastre se destramau treptat...un autoturism din clasa Decapotabila, gen Renault Megane Cabriolet ne ajungea la pret de 560 euro pentru 2 zile, si o garantie returnabila de 1070 euro.

Bun....ne depasea cu mult bugetul, si am ajuns la concluzia ca ar merge si orice masina capabila sa duca 4 oameni si bagajele lor pe Costa Brava. Am incercat varianta unui Ford Fiesta cu un pret rezonabil de 100 euro pentru 2 zile, insa garantia exagerata de 560 euro si taxele de sofer "tanar" (pana in varsta de 26 ani) respectiv de 25 euro / zi (pentru Megane) si 6 euro / zi pentru Fiesta diminuau deja puterea atractiei. In plus, nu se acceptau in nici un fel platile cash pentru valoarea perioadei de inchiriere, sa nu mai vorbim de garantie care este in mod obligatoriu blocata pe card.

Prin urmare...dupa lungi discutii cu doamna "draguta" de la call center-ul uneia dintre companii, am recurs la o varianta mai ieftina, de turist tanar, respectiv autobuzul :)

Experienta nu tocmai placuta, m-a adus cu gandul la conditiile oferite in tara, si la cat de ieftine sunt serviciile noastre in comparatie cu tarile dezvoltate ale Europei. Nu stiu nici acum daca aceste preturi "piperate" mi-ar fi adus plusul proportional cu valoarea serviciilor propuse insa imi propun sa aflu pe viitor!

Pana atunci...sa ne bucuram de micile avantaje ale tarii noastre :)

Si...sa inchiriem cu spor :D

Categories: Car Rental, informatii utile, Uncategorized
Tags: Anvelope, franei de motor, portbagaj, zapada