Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

Inchiriere auto in afara granitelor Romaniei

Posted on October 27, 2021

Salutare si bine v-am regasit!

In acest post, voi lista cateva din conditiile impuse atunci cand dorim sa iesim din tara cu o masina inchiriata din Romania.

Da, pentru ca sunt multe cereri de acest gen, mai ales in perioada estivala, cand se merge in concediu in diverse tari, precum: Grecia, Bulgaria, Turcia, Italia, etc...conditiile de inchiriere vor fi diferite de la o tara la alta si difera de la un furnizor la altul.

De ex. pentru tarile din Uniunea Europeana, conditiile sunt cam la fel si nu necesita acte aditionale, imputerniciri sau alte documente, DAR acest lucru va trebui specificat furnizorului in momentul in care se va face cererea de rezervare.

De ce?

In primul rand, pentru ca sistemul online nu permite bifarea unei casute "ca doresti sa iesi cu masina din tara", deci va trebui sa intrebi furnizorul daca permite iesirea din tara catre X . Acest serviciu va aduce dupa el niste taxe, diferite de la un furnizor la altul si diferit de la o masina la alta.

In al 2lea rand, nu toti furnizorii permit iesirea din tara cu masina inchiriata.

* Pentru Turcia, de ex. vor trebui acte aditionale si imputerniciri extra, pentru ca aceasta nu face parte din Uniune si este supusa altor reguli si alte taxe, fata de celelalte tari din Uniunea Europeana.

De preferat, in momentul cand ai trimis cererea ta de rezervare catre furnziorul ales, sa specifici in chat-ul de mesaje catre acesta, ca doresti sa mergi in X tara si ce presupune acest lucru.

Dupa ce furnizorul ti-a confirmat cererea, te rugam sa-ti descarci Voucherul de rezervare , aflat in contul tau de client si sa iei legatura cu acesta pentru a discuta toate aspectele inchirierii, respectiv costurile extra, daca sunt, punctul de intalnire, etc...

Pe parcursul perioadei de inchiriere, mentine legatura cu furnizorul pentru orice info, daca ai nevoie.

Speram sa fi fost de ajutor cu aceste informatii.

Drive safe! @eurocars.ro

Categories: Travel Tips
Tags: EuroCars, rent a car, travel, vacation, Travel Tips