Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

Eu vara vizitez muzee...

Posted on August 18, 2014

Cu toti dorim sa-i impresionam pe cei cunoscuti cu pozele facute in incursiunile noastre in diferitele tari unde am fost in concediu.

Totusi, tot mai multi romani aleg sa cunoasca mai bine tara in care locuiesc. Tururile in tara vizitanad manastiri, cetati, muzee cu familia, sunt educative atat pentru scopii cat si pentru adulti. Vizitand locurile, cunoscand datinile si obiceiurile strabunilor , ne ajuta sa intelegem mai bine si modul lor de a trai. Traiul intr-o era globalizata si modernizata lasa in urma valorile pe care strabunii nostri le-au considerat foarte importante in timpul lor.  Azi, lumea pune accentul pe achizitionare obiectelor cat mai sofisticate care sa ne usureze traiul, munca.

La fel ca si in moda,  va veni o perioada in care o  ne re-orientam atentia dinspre acele obiecte sofisticate presupuse a ne ajuta,  catre  inauntrul nostru pentru a reflecta si a ne da seama  ca de fapt lucrurile vechi pot fii inca folositoare.

 

Tocmai pentru a nu uita de obiceiurile si valorile neamului va sugeram viztarea muzeelor:  de arta, istorie, geologie,  antichitati, sau de ce nu, farmacie, iar lista poate continua. Iata cele mai importante si vizitate muzee, care prin vizitarea lor, va vor ajuta sa va destindeti, sa uitati macar pentru cateva ore de griji.

Muzeul Taranului Roman: este o institutie care a fost fondata in anul 1906 la data de 1 octombrie cu numele de Muzeului de etnografie, art? na?ional?, art? decorativ? ?i industrial?. Acesta a devenit cunoscuta in anul 1990 o data cu o colectie de 100000 de obiecte artizanate specifice poporului roman. Muzeul detine colectii de ceramica, port popular, tesaturi pentru interior, lemn, mobile, feronerie, scoarte. In curtea muzeului dinspre bulevardul Ion Mihalache a fost montata o biserica din lemn, monument istoric din secolul al XVIII-lea, stramutata aici în anul 1992. Bucuresti

 

 

Muzeul National de Istorie a Romaniei este cel mai important muzeu al statului roman. Detine obiecte cu valoare istorica descoperite pe teritoriul actual al Romaniei din timpuri preistorice si pana in perioada contemporana. Muzeul a fost infiintat in anul 1970, cu scopul de a ilustra evolutiile culturale inregistrate de-a lungul tuturor epocilor istorice in spatiul geografic al Romaniei de azi. Sediul sau este Palatul Postelor de pe Calea Victoriei. Bucuresti

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa este un muzeu din Bucuresti, amplasat in ?oseaua Kiseleff nr. 1. Patrimoniul muzeului este format din peste 2 milioane de piese, grupate in diferite colectii zoologice, paleontologice, de minerale si roci si etnografice, la care se adauga biblioteca, desene, schite, harti, tablouri, obiecte mostenite de la savantii si exploratorii din trecut : in total, peste 2 milioane de piese, cele mai numeroase si mai diverse din Romania. Neputand fi expuse toate deodata, o parte din ele folosesc pe rand expozitiilor temporare, cea mai mare parte ramanand in sertare pentru a folosi ca baza pentru un larg evantai de cercetari in domeniul stiintelor naturale. Bucuresti

Muzeul de Arta din Cluj poseda un patrimoniu deosebit de valoros de arta romaneasca si europeana: pictura, grafica si arta decorativa (secolele XV-XX).

 

Infiintat in anul 1951, muzeul a beneficiat inca de la constituirea sa, de unele fonduri mai vechi: o mica parte din colectia de curiozitati, orfevrarie, piese de mobilier si arta plastica europeana, provenind de la Muzeul Ardelean si mai ales colectia cunoscut? sub numele "Pinacoteca Virgil Cioflec". Activitatea de cercetare desfasurata de-a lungul anilor de catre specialstii muzeului, valorificata prin studii si expozitii retrospective de anvergura a introdus in circuitul artistic national personalitati de seama ale artei din Transilvania. Muzeul este adapostit intr-un important edificiu baroc din secolul al XVIII-lea, Palatul Banffy, opera arhitectului german Johann Eberhard Blaumann. Spatiul de la etajul palatului este destinat Galeriei Nationale. In anul 1990, Galeria National? a fost inchisa pentru reorganizare, impusa atat de starea avansata de degradare a edificiului cat si de nevoia de a organiza expunerea permanenta in functie de noile cercetari si de piesele ahizi?ionate sau donate in ultimul timp. Printr-o restaurare atenta, spatiul de expunere generos de la etajul palatului Banffy a redobandit o configuratie foarte apropiata de acea originara, fiind in acelasi timp perfect adecvat functiei de muzeu de arta.

 

Acestea fiind spuse, speram ca v-am trezit interesul si veti acorda macar cateva ore din timpul dvs. vizitarii daca nu a acestor muzee, macar a zonelor rurale din tara noastra, zone care inca mai pastreaza vii traditiile neamului romanesc.

Categories: Current Automotive News
Tags: EuroCars, Continental Sensor System, new collision detection system, Volvo XC60