Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

Conditii de Inchiriere auto pe teritoriul Romaniei

Posted on February 18, 2021

Bun regasit la un nou topic.

Pentru ca primim destul de des intrebarea "Ce conditii de inchiriere aveti?", m-am gandit sa clarific un pic subiectul pentru cei interesati.

Pe platforma EuroCars se gasesc la "Termeni si Conditii", informatii cu privire si la aceasta chestiune, printre multe altele enumerate.

https://www.eurocars.ro/ro/informatii/conditii-de-inchiriere-masini

Pentru a fi la obiect, o sa precizez urmatoarele.

In primul rand, furnizorii au propriile reguli si va rog sa discutati direct cu acesta orice nelamurire, etc. direct din contul dvs de client, atunci cand faceti o cerere online

1. In primul rand, varsta minima 21de ani si minim 1 an experineta in condus, adica permis valabil de minim 1an.

Exista foarte putini furnizori, care contra unei taxe, accepta soferi cu varsta mai mica de 21 de ani sau mai mare de 65.

2. Soferul aditional poate fi orice persoana in afara de soferul principal, care va conduce masina inchiriata de acesta. Chiar daca veti inchiria o masina, dar nu o veti conduce niciodată, ramaneti soferul principal al vehiculului închiriat.

Soferul aditional trebuie sa aiba aprobarea companiei pentru a conduce autovehiculul inchiriat. El trebuie să completeze şi să semneze un formular de la biroul de închiriere. Cu alte cuvinte, sa fie prezent la preluarea masinii.

Companiile de închiriere pot percepe taxe pentru șoferii adiționali.

3. Calculul perioadei de închiriere se face pe baza unui interval de 24 de ore. Dupa preluarea masinii, prelungirea perioadei de inchiriere si returnarile se vor discuta direct cu furnizorul de la care ati inchiriat, pentru a se verifica in primul rand, posibilitatea prelungirii, in cazul in care mai doresti cateva zile, fata de termenul stabilit, sau returnarea mai devreme si returnarea banilor, daca este cazul.

4. Predarea in alt oras decat cel de unde ati inchiriat, NU este posibila la toate agentiile/companiile de "rent a car". Va rugam sa verificati acest lucru cand faceti o cerere. Se vor aplica taxe aditionale pentru acest serviciu.

5.Scaunele pentru copii, suporturile pentru schiuri(nedisponibile pentru anumite vehicule), precum si alte dotari aditionale, sunt disponibile la cerere la majoritatea companiilor si in functie de furnizor sunt contra unor taxe.

6. NU toti furnizorii accepta iesirea din Romania cu masina inchiriata. Va rugam sa verificati acest lucru cu furnizorul de la care doriti sa inchiriati. Unde este posibil acest serviciu, se vor achita taxe aditionale.

7.Companiile de inchirieri solicita un depozit la inceputul perioadei de inchiriere chiar si in cazul protecției integrale , pentru a acoperi consumul de combustibil, și alte taxe aparute pe parcursul perioadei de inchiriere. Acest depozit este retinut partial sau total ca parte din despagubirea platita de catre client in cazul riscurilor neacoperite de asigurari.

In majoritatea cazurilor se va solicita un card bancar Visa/Mastercard aparținând șoferului principal.

Dacă autoturismul si accesoriile suplimentare sunt returnate in aceeasi stare ca la preluare si in concordanta cu politica de combustibil si in concordanța cu politica de asigurări , acest depozit va fi rambursat in momentul returnarii autovehiculului.

Anumite companii de inchirieri au o politica a combustibilului in care trebuie sa achizitionati plinul de rezervor si sa returnati masina cu rezervorul gol - in aceasta situatie nu se ramburseaza combustibilul neutilizat.

Alte companii merg pe principiul închirierii autoturismului cu rezervorul plin și returnării cu el plin. Există și situația în care se solicită returnarea autoturismului cu acceași cantitate de combustibil cu care a fost primit.

Atentie! Deblocarea depozitul poate dura si pana la 4 saptamani!!

Sper va v-am fost de folos cu cele mai importante reguli de inchiriere si sa va ajute pe viitorcand veti utiliza o masina inchiriata.

S-aveti grija de voi!

Drive safe!

@eurocars.ro

Categories: Car Rental, Tourist Attractions, Travel Tips, Inchirieri Masini - Rent A Car, Atractii Turistice, informatii utile, Timp liber, Holidays
Tags: EuroCars, rent a car, inchiriere masini, inchirieri de masini, inchirieri masini bucuresti, car rental Eurocars, inchirieri auto Bucuresti, car rental Bucharest, bucharest rent a car, inchiriere masini bucuresti, 2018, bali, bora bora, exotic, ianuarie, maldive, oferte, seychelles, vacante, vacante exotice