Car Rental Romania and Bucharest with EuroCars
Easy to save money with EuroCars Rent A Car Romania

Concediu cu masina...de inchiriat

Posted on July 29, 2018

Salutare tuturor,

Este vacanta, este perioada estivala, perioada concediilor si a petrecerii timpului cat mai armonios si relaxant si cat mai mult in aer liber.

Partea cu vacanta si concediile este cea mai asteptata, atat de cei mici, cat si de cei mari in egala masura.

Este un moment prielnic sa dam o sansa tarii asteia, care ascunde atatea frumuseti si sa dam o tura prin tara. Cum suna?

Destinatie? Romania. Si aici avem cateva propuneri: Gura Portitei, de exemplu, cu Delta Dunarii. O destinatie cu tot ce trebuie, din punctul meu de vedere.

Maramuresul, zona Moldovei cu manastirile aferente, Cazanele Dunarii, Viscri, Sibiu, Cluj, Alba iulia, Tara Hategului, Stana de Vale, Calimanesti-Caciulata, Baile Felix, Constanta si lista poate continua.

Avem de unde alege, avem ce vedea, si putem avea parte si de mare si de munte in acelasi concediu.

La partea de cazare, sunt foarte multe optiuni si veti face cea mai buna alegere in functie de ce va doriti; sa fie centrala sau mai retrasa, sa aiba paturi twin sau camera de familie, sa primeasca animalele de companie, sa aiba parcare pazita, etc...asa si cu masina, caci da, acest concediu poate fi unul foarte reusit si cu masina de inchiriat.

In acest post, vom vorbi un pic despre inchirierea unei masini si concediu cu o masina inchiriata.

In primul rand, e bine sa te interesezi de unde iei masina, sa fie o firma serioasa, cu ani de experienta si review uri bune. Iar online gasesti toate informatiile dorite si de asemenea, poti face o rezervare pe platformele de cazare, gen Booking, ori direct pe site-ul furnizorul, fara bataie de cap.

Sunt multe variante cu plata online si scapi si de acest stres.

Alegerea masinii este una importanta, mai ales daca sunt si copii. Masina trebuie sa-ti asigure tot confortul si siguranta pe tot parcursului drumului. Scaunele de copil sunt fie optionale cu plata pe zi sau perioada, fie incluse in pret, depinde de provider.

Absolut fiecare masina care se inchiriaza are un anumit depozit, (variind de la 150euro-1500euro), pe care va trebui sa-l achiti  la preluarea masinii, fie cu un card bancar, fie cash, in functie de providerul respectiv. Unii accepta si plata cash, in lei, euro, etc...si asa ii vei primi la returnarea masinii, asa cum ai preluat-o.

Ca un sfat: Cumparati-va asigurarile Full, adica asigurarile fara stres, cele cu depozit zero sau unul minimal, 50, 100euro. Fiecare provider are in general, 3 tipuri de asigurari, si eu v-as recomanda-o pe ultima, fiind cea mai sigura. De ce? In cazul unui accident, nu ti se va opri garantia, altminteri, fara aceasta asigurare, s-ar putea sa nu mai vezi banii din depozit. Daca cumva, ti-a sarit o pietricica in geam, esti bun de plata, suma variaza, in functie de dauna, se face expertiza, etc...altminteri, cu asigurarea maxima, nu platesti nimic.

Se poate sa ai nevoie de aceasta asigurare, se poate sa nu si sa ai un drum lin si sa nu ai nicio problema...dar, eu n-as dori sa risc...mai ales cu drumurile din Romania.

Este de asemenea, foarte important si anul de fabricatie al masinii si acest lucru se poate afla, intreband providerul. De cautat masini noi sau mai noi.

Sa va informati inainte cu privire la politicile de inchiriere, termenii si contractul ce va urma a fi semnat.

Pentru inchiriere, vei avea nevoie de permisul de conducere valid, min 21 ani, pasaport sau cartea de identitate. Si daca doresti sa imparti drumul cu partenerul/partenera, poti opta pentru sofer aditional .

Ai optiuni si pentru preluare dintr-un oras si predarea in altul, dar acest lucru trebuie verificat, nu toate companiile ofera acest serviciu si sunt taxe de dislocare care difera in functie de distanta.

Sa te asiguri ca ai asistenta 24/24 in cazul in care vei avea nevoie de ajutor si daca se va intampla ceva cu masina (nu mai porneste, pana si n-ai cauciuc de rezerva, accident, etc...), ti se va aduce imediat o alta masina cu care sa-ti poti continua drumul.

Sunt cateva companii de inchiriat si ai de unde alege. Riscul este ca in plin sezon sa nu mai gasesti masina dorita si marea majoritate a companiilor de rent a car, nu-ti confirma masina solicitata, ci grupa/clasa de masini.

In speranta ca v-am venit in ajutor cu cateva informatii utile si esentiale in demersul dvs de a inchiria o masina, va doresc concediu cu soare, relaxant si de neuitat.

Have fun!

www.eurocars.ro

 

 

Categories: Travel Tips, informatii utile, Timp liber, Holidays, Uncategorized
Tags: autoturism, bilete avion, calatorie, low-cost, oferta, preturi