Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Targu Mures, atractii turistice

Despre Targu Mures

Prezentare generala

Targu Mures este un oras din judetul Mures, in regiunea Transilvania. O scriere alternativa a numelui orasului este Tirgu Mures, si este deseori abreviat Tg. Mures. Orasul a fost pentru prima oara atestat documentar in 1332 sub denumirea latina Novum Forum Siculorum. In 1405, regele Ungariei Sigismund de Luxembourg a acordat orasului dreptul de a organiza targuri, iar in 1616 orasul si-a schimbat denumirea in Targu Mures. Orasul a primit un sprijin major in viata sa economica si sociala, cand a devenit casa curtii supreme de justitie a Principatului Transilvania in 1754. Avram Iancu, conducatorul revolutiei de la 1848 din Transilvania, a fost un tanar avocat in Targu Mures inainte de a se implica in luptele pentru drepturile romanilor din Transilvania. La recensamantul din 2002 a fost pentru prima oara cand ungurii erau minoritari. Autoritatile din Targu Mures sunt oficial bilingve, atat romana cat si maghiara fiind recunoscute oficial si folosite in educatie, justitie si administratie publica.

mai multe informatii turistice: www.romaniatourism.com/targu-mures.html

Atractii turistice

Targu Mures ofera cateva atractii turistice demne de vizitat, cum ar fi Palatul Cultural, construit intre 1911-1913 cu faimoasa Sala a Oglinzilor, Cetatea medievala cu biserica reformata in incinta sa, construita intre 1602-1658, Piata Trandafirilor in centrul orasului, sau Biblioteca Teleki, construita intre 1799-1802, una dintre cele mai bogate colectii de obiecte culturale din Transilvania.

Cum se ajunge

Targu Mures este bine conectat la orase mari din Transilvania si Moldova, prin sosele si cai ferate, si este deservit de Aeroportul International Targu Mures, care ofera zboruri nationale si internationale.

Transport local

Targu Mures are trei operatori de transport local, ce leaga principalele zone ale orasului si atractiile turistice. De asemenea, se poate inchiria o masina apeland la serviciile EuroCars.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Targu Mures si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Targu Mures nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Targu Mures dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Targu Mures, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Viata de noapte in Targu Mures are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.