Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Oradea, atractii turistice

Despre Oradea

Prezentare generala

Oradea se afla in campia Crisana, foarte aproape de granita vestica a Romaniei, si este faimos pentru baile termale. Raul Crisul Repede traverseaza orasul chiar prin centrul sau. Oradea este unul dintre cele mai prospere orase din Romania, in special datorita locatiei sale langa granita cu Ungaria, facand ca orasul sa fie o poarta catre vestul Europei. Prima atestare documentara a orasului a fost in 1113, o mica cetate cu numele de Varadinum. In secolul XVIII, orasul a fost conceput in stil baroc de catre un arhitect vienez si multe atractii turistice au fost edificate, cum ar fi Bazilica Romano-Catolica sau Palatul Episcopiei Greco-Catolice, in prezent Muzeul Tarii Crisurilor.


mai multe informatii turistice: www.romaniatourism.com/oradea.html

Atractii turistice

Arhitectura din Oradea este o combinatie dintre cladirile moderne si cele istorice, ramasite ale vremurilor cand orasul a facut parte din Autro-Ungaria. Oradea este renumita pentru multele sale cladiri in stil baroc si o colectie bogata de arhitectura art nouveau. Dupa relansarea economica din ultimii ani, multe cladiri istorice din centrul orasului au fost restaurate. Dintre cele mai impresionante atractii ce merita vizitate in Oradea sunt Palatul Baroc - astazi Muzeul Tarii Crisurilor cu o colectie de fosile de dinozauri si pasari, Bazilica Romano-Catolica - cea mai mare biserica in stil baroc din Europa, Cetatea Oradiei in forma pentagonala, sau Biserica cu Luna - o biserica unica in Europa cu un ceas care arata cu exactitate fazele lunii. O mare atractie turistica in afara orasului este la Baile Felix, unde se poate ajunge cu autobuzul.

Cum se ajunge

Datorita locatiei sale langa granita de vest a Romaniei, Oradea este un important punct de intrare in tara, fie pe sosea, fie pe cale ferata. Orasul este de asemenea deservit si de Aeroportul International Oradea, cu zboruri atat catre alte orase din Romania, cat si cateva orase din nordul Italiei. Pentru a ajunge de la aeroport in oras, puteti folosi serviciul de transfer aeroport Oradea.

Transport local

Reteaua de transport public din Oradea este alcatuita din trei linii de tramvai si zece linii de autobuz. Pentru a va deplasa prin oras exista si posibilitatea inchirierii de masini apeland la serviciile oferite de EuroCars.

Daca ai probleme cu masina in Oradea sau in imprejurimi poti contacta Yellow Angel - Asistenta Rutiera Oradea

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Oradea si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Oradea nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Oradea dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Oradea, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Viata de noapte in Oradea are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.