Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Iasi, atractii turistice

Despre Iasi

Prezentare generala

Iasi este cel mai mare oras din Moldova, regiunea din estul Romaniei. Timp de trei secole a fost capitala Principatului Moldovei si a fost capitala temporara a Romaniei in timpul primului razboi mondial, cand Bucurestiul a fost ocupat. Avand cea mai veche universitate romaneasca, Iasi a devenit un imens centru cultural si academic in Romania, cu peste 70.000 de studenti anual. Peste 50 de biserici, o faimoasa Gradina Botanica, precum si multe muzee si case memoriale, au transformat Iasiul intr-un important centru turistic al Romaniei.

mai multe informatii turistice: www.romaniatourism.com/iasi.html

Atractii turistice

In centrul orasului se afla Platoul de Aur, in jurul caruia s-a dezvoltat orasul de-a lungul secolelor, si care contine un numar impresionant de biserici ortodoxe. Cea mai veche biserica este Biserica Sf. Nicolae, ce dateaza inca de pe vremea lui Stefan cel Mare (1491). Totusi, cele mai impresionante sunt Catedrala Mitropolitana Sf. Paraschiva si Biserica Trei Ierarhi, un exemplu de arta bizantina, construita intre anii 1635 si 1639. Cu Palatul de Cultura de o parte si Piata Unirii de cealalta, Platoul de Aur este o destinatie turistica majora in vizitarea Romaniei. Multe alte atractii turistice se regasesc pe strazile invecinate.

Cum se ajunge

Doua gari deservesc orasul, cu Gara Centrala oferind legaturi feroviare cu toate marile orase din Romania, precum si cu Chisinau. Pe sosea, Iasi este conectat cu Bucuresti printr-un drum european. Orasul este de asemenea deservit de Aeroportul International Iasi, care are zboruri nonstop catre Bucuresti, Timisoara, Budapesta si Viena. Pentru a ajunge de la aeroport in oras, puteti folosi serviciul de transfer aeroport Iasi.

Transport local

Garile din Iasi sunt foarte bine conectate de oras printr-o retea de transport public, ce consta in peste 100 de tramvaie si autobuze. De asemenea, se poate inchiria o masina apeland la serviciile oferite de EuroCars.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Iasiul si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Iasi nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Iasi dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Iasi, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Viata de noapte in Iasi are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.