Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Galati, atractii turistice

Despre Galati

Prezentare generala

Galati este un oras din Moldova, estul Romaniei, situat pe malurile Dunarii. Cel mai mare santier naval din Romania este situat aici, care beneficiaza din plin de accesul bun pe care il are orasul Galati la Marea Neagra. Prima atestare documentara a orasului dateaza din 1445, iar in 1789 a fost ars din temelii in timpul razboiului ruso-turc. O renumita rascoala a taranilor a avut loc in si in jurul orasului in 1907. In romanul lui Bram Stoker, Dracula, Galati este portul in care Contele Dracula a debarcat in fuga sa spre Transilvania.


mai multe informatii turistice: www.romaniatourism.com/galati.html

Atractii turistice

In Galati se regasesc o catedrala ortodoxa din secolul XX, Catedrala Sf. Gheorghe, si o alta biserica fortificata, Sf. Precista, situata pe malurile Dunarii, construita in 1647. Se spune ca un tunel a fost sapat de la biserica pe sub Dunare pana pe malul celalalt. Galati are de asemenea si o gradina botanica, mai multe muzee, si un parc de sculpturi pe malurile Dunarii, lung de mai multi kilometri. Turnul de televiziune din Galati este un turn inalt de 150 metri, construit din beton si deschis publicului larg, ce ofera o vedere panoramica a orasului.

Cum se ajunge

Galati este legat de marile orase din tara prin drumuri nationale si prin cai ferate. Fiind un port, Galati este usor accesibil pe apa dinspre Marea Neagra prin Delta Dunarii.

Transport local

Mai multe linii de autobuz leaga principalele zone ale orasului si atractiile turistice. De asemenea, se poate inchiria o masina apeland la serviciile EuroCars.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Galatiul si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Galati nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Galati dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Galati, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Viata de noapte in Galati are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.