Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Bucuresti, atractii turistice

Despre Bucuresti

Prezentare generala

Bucuresti este capitala si cel mai mare oras din Romania, si a fost pentru prima oara mentionat in documente in 20 septembrie 1459. Pe langa faptul ca este un centru administrativ si economic, este si punctul de pornire pentru destinatiile turistice din Romania. Influentele franceze in cultura si arhitectura i-au adus Bucurestiului supranumele de "Micul Paris". Bucurestiul are un important numar de atractii turistice si monumente, cum ar fi Palatul Parlamentului sau Arcul de Triumf.

Atractii turistice

Cea mai remarcabila atractie turistica o reprezinta Palatul Parlamentului, cea mai mare cladire din Europa si a doua ca marime din lume. Ea adaposteste Parlamentul Romaniei si Muzeul National de Arta Contemporana. Alte atractii renumite includ Arcul de Triumf, modelat in 1935 dupa omonimul francez din Paris, sau Ateneul Roman, un simbol al culturii romanesti.

De asemenea exista multe muzee in Bucuresti, cum ar fi Muzeul Taranului Roman, Muzeul National de Arta sau Muzeul National de Istorie.

mai multe informatii turistice

Cum se ajunge

Bucurestiul are doua aeroporturi internationale, Henri Coanda in Otopeni si Aurel Vlaicu in Baneasa, cu foarte multe zboruri in toata lumea. Pentru a ajunge de la aeroport in oras, puteti folosi serviciul de transfer aeroport Bucuresti. Bucurestiul este totodata si nodul retelei nationale de cai ferate si o intersectie principala a drumurilor nationale.

Transport local

Deplasarea prin Bucuresti se poate face folosind sistemul de transport public, ce include autobuze, troleibuze, tramvaie si o linie de metrou. Sau se poate inchiria o masina apeland la serviciile EuroCars. De asemenea puteti folosi servicii de inchirieri limuzine sau servicii de inchirieri microbuze.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Bucurestiul si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

mai multe informatii: Cazare Bucuresti prin EastComfort

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Bucuresti nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international. Multe baruri si cluburi sunt situate in centrul istoric al orasului.

Mai multe informatii despre resturante, hoteluri, shopping, cultura si arta, informatii utile etc. gasiti pe site-ul www.dinBucuresti.ro

Cumparaturi

Bucurestiul dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti. Cel mai bun loc pentru astfel de obiecte este Muzeul Taranului Roman.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Bucuresti, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Viata de noapte in Bucuresti are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea. Chiar si muzica jazz este plina de viata, Romania avand cateva nume mari in domeniu. Bucurestiul are cate ceva pentru fiecare, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.

Harta

O harta online a Bucurestiului, cu denumirile strazilor si un motor de cautare, este disponibila la adresa www.bucharest-map.com