Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Bacau, atractii turistice

Despre Bacau

Prezentare generala

Bacau este situat in regiunea Moldova, la poalele Muntilor Carpati. Orasul a fost pentru prima oara mentionat in 1408, in timpul domniei lui Alexandru cel Bun. Regiunea este foarte potrivita pentru cresterea vitelor, astfel ca o teorie spune ca etimologia numelui orasului ar putea avea origine slava in cuvantul byk, care inseamna "taur". Cuvantul a fost scris in alfabetul roman ca bâc si a fost probabil originea lui Bâcău, nume care este mentionat in mai multe documente medievale. In timpul primului razboi mondial, Bacau a fost cartierul central al armatei romane dupa ocuparea Bucurestiului de catre Puterile Centrale.

Atractii turistice

Daca ajungi in Bacau, nu trebuie sa ratezi Biserica Precista, construita de catre fiul lui Stefan cel Mare la sfarsitul secolului XV, sau ruinele Curtii Domnesti. De asemenea exista Catedrala catolica, cea mai inalta biserica din Moldova cu peste 70 metri inaltime. Muzeul de Etnografie din Bacau expune zonele etnografice ale regiunii, iar Muzeul de Istorie contine o impresionanta colectie de obiecte antice de pe vremea Daciei. Expozitia "Saloanele Moldovei" si Tabara Internationala de Pictura de la Tescani, langa Bacau, aduna artisti plastici importanti din Romania si de peste hotare. In fiecare an de Craciun are loc Festivalul Obiceiurilor Moldovenesti de Iarna, reunind artisti populari din toate imprejurimile.

Cum se ajunge

Orasul este deservit de Aeroportul International Bacau, oferind legaturi directe cu Bucuresti si Timisoara, precum si legaturi internationale cu 11 orase din Italia si Germania. Pentru a ajunge de la aeroport in Bacau, puteti folosi serviciul de transfer aeroport. Gara Bacau este una dintre cele mai active din Romania, fiind conectata la principalele orase din tara, dar este si un punct major de tranzit pentru trenurile internationale din Ucraina, Rusia si Bulgaria. Pe sosea, Bacau se leaga de capitala Bucuresti la sud si orasele Suceava si Iasi la nord. Un alt drum european ofera acces spre Transilvania si orasul Brasov.

Transport local

Transportul public local consta in peste 20 de linii de autobuze moderne. Exista de asemenea si asociatii private care ofera servicii de transport public, precum si mai multe companii de taxi autorizate. Aveti grija la soferii privati de taxi, care de cele multe ori folosesc tarife cu mult mai mari. De asemenea, puteti apela la serviciile de inchirieri masini oferite de EuroCars.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Bacaul si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Bacau nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Bacau dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Bacau, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Viata de noapte in Bacau are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.