Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Suceava, atractii turistice

Despre Suceava

Prezentare generala

Suceava este un oras din nord-estul Romaniei, in regiunea istorica Moldova. A fost capitala tarii lui Stefan cel Mare, o figura importanta in istoria romanilor, care a intarit cetatea suficient cat sa poata tina piept unui atac condus de sultanul Mahomed II, cuceritorul Constantinopolului. Orasul are doua tipuri de zone geografice: dealurile si pasunile vaii raului Suceava, si este un excelent punct de pornire pentru calatorii catre multe atractii istorice, culturale si naturale in regiunea Bucovina.


mai multe informatii turistice: www.romaniatourism.com/suceava.html

Atractii turistice

Suceava are cateva atractii notabile, cum ar fi Biserica Sf. Gheorghe intrata in patrimoniul UNESCO, Muzeul de Etnografie Hanul Domnesc cu o colectie valoroasa de costume populare si obiecte traditionale, sau principala atractie turistica - ruinele Cetatii de Scaun. Alte puncte de interest turistic din Suceava includ Muzeul Satului Bucovinean, dedicat mestesugurilor, etnografiei, istoriei si artei populare ale regiunii, si Muzeul de Istorie, care expune armuri, monede, arme, unelte medievale si documente vechi. Suceava este de asemenea punctul de acces catre vizitarea manastirilor pictate din Bucovina. Domnitorul Moldovei Stefan cel Mare a construit cate o biserica dupa fiecare victorie impotriva armatelor inamice.

Cum se ajunge

Suceava este usor accesibil dinspre marile orase din Romania pe sosea sau pe cale ferata. Orasul este de asemenea deservit de Aeroportul International Stefan cel Mare si ofera autobuze zilnice catre/dinspre alte orase din Romania.

Transport local

Mai multe linii de autobuz si troleibuz leaga principalele zone ale orasului si atractiile turistice. De asemenea, se poate inchiria o masina apeland la serviciile EuroCars.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Suceava si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Suceava nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Suceava dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Suceava, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Viata de noapte in Suceava are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.