Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Sibiu, atractii turistice

Despre Sibiu

Prezentare generala

Sibiu este un oras imporant din Transilvania, situat langa centrul geografic al Romaniei, la aproximativ 20 km de Muntii Fagaras. Sibiu a fost cel mai mare si mai prosper dintre cele sapte cetati cunoscute in limba germana ca Siebenburgen, construit in secolul XII de catre colonistii germani. In secolul XIV, orasul era deja un important centru comercial, iar din anii 1860 a devenit resedinta mitropoliei. Sectiuni din zidul medieval inca strajuieste zona istorica a orasului, care, asemeni Sighisoarei si Brasovului, trezeste o senzatie germanica. Sibiu are doua zone: Orasul de Sus, care contine cea mai mare parte din cladirile istorice si care a fost partea mai bogata, si Orasul de Jos, care a fost zona industriala a orasului, inconjurata de ziduri si turnuri de aparare ce vegheaza aspura raului Cibin, care trece prin Sibiu. In 2007 orasul a fost Capitala Culturala Europeana, impreuna cu Luxemburg.


mai multe informatii turistice: www.romaniatourism.com/sibiu.html

Atractii turistice

Orasul Sibiu si imprejurimile sale reprezinta una dintre cele mai vizitate zone din Romania, detinand unul dintre cele mai bine pastrate situri istorice ale tarii. Multe dintre fortificatiile medievale au fost pastrate in stare excelenta, iar din 2004 centrul vechi al Sibiului a intrat in Patrimoniul UNESCO. Centrul istoric include Piata Mare, Piata Huet, frumosul Pasaj al Scarilor ce leaga Orasul de Sus si cel de Jos, renumitul Pod al Minciunilor, Piata Aurarilor si Piata Mica. Sibiu are multe muzee semnificative, cu 12 institutii ce detind colectii de arta, arheologice sau de istorie. Orasul este foarte apropiat de Muntii Fagaras, o destinatie populara pentru calatorii, si de statiunea Paltinis, o destinatie populara pentru vacanta de iarna.

Cum se ajunge

Pozitia geografica a Sibiului face ca orasul sa fie unul dintre cele mai importante noduri de transport din Romania, cu drumuri si cai ferate importante trecand prin oras. O autostrada este proiectata sa lege Sibiul de granita vestica prin Arad. Orasul are trei gari, cu multe trenuri InterCity ce leaga Sibiul de marile orase din Romania, precum Cluj-Napoca, Brasov, Craiova, Timisoara si Bucuresti. Sibiu este totodata si un nod important pentru rute nationale si internationale de autocare, cel mai mare transportator de persoane avandu-si sediul aici. Sibiu este servit si de un aeroport international, cu legaturi directe cu Munchen, Stuttgart, Viena, Madrid si Bucuresti. Pentru a ajunge in oras, puteti folosi serviciul de transfer aeroport Sibiu.

Transport local

Sistemul de transport local din Sibiu opereaza o linie de tramvai catre satul vecin Rasinari, 5 linii de troleibuz si 25 de linii de autobuz. In Sibiu sunt si multe companii de taxi, toate avand acelasi tarif impus de catre consiliul local. De asemenea, se poate inchiria o masina apeland la serviciile EuroCars.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Sibiul si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Sibiu nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Sibiu dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Sibiu, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Viata de noapte in Sibiu are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.