Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Piatra Neamt, atractii turistice

Despre Piatra Neamt

Prezentare generala

Piatra Neamt este situat regiunea istorica Moldova si este considerat ca fiind unul dintre cele mai pitoresti orase din Romania datorita locatiei sale privilegiate in Carpatii Orientali. Orasul este inconjurat de cinci munti, oferindu-i toate avantajele unui mediu unic. Cele mai vechi urme de civilizatie dateaza inca din epoca de piatra. Renumita cultura Cucuteni (3600-2600 I.Hr.) a fost atestata in zona printr-un numar remarcabil de asezaminte si sapaturi arheologice. Chiar langa oras, s-au descoperit ruinele unui vechi asezamant dacic numit Petrodava. Piatra Neamt este scena multor evenimente culturale, inclusiv Festivalul International de Teatru, care se desfasoara primavara, evenimentul de muzica clasica Vacante muzicale, ce are loc in perioada verii, si multe alte festivaluri cui specific folcloric pe intreg parcursul anului.

Atractii turistice

Principalele atractii turistice din Piatra Neamt o reprezinta muntii si lacurile din zona, festivalurile care au loc de-a lungul anului, si multe cladiri istorice, precum Turnul lui Stefan sau Curtea Domneasca, construite in secolul XV in timpul domniei lui Stefan cel Mare. Alte atractii turistice importante sunt Muzeul de Istorie si Arheologie, ce detine expozitia Cucuteni - cea mai mare colectie de artefacte eneolitice din sudestul Europei, Manastirea Bistrita, construita in secolul XV la 8 km vest de oras, sau Parcul Cozla cu gradina zoologica si partia de schi.

Cum se ajunge

Piatra Neamt este conectat pe cale ferata de Bucuresti si Iasi, iar pe sosea de Bacau, Iasi, Suceava si, in Transilvania, de Targu Mures. Cel mai apropiat aeroport este la Bacau, la 60 km in sud.

Transport local

In oras exista microbuze ieftine pentru transport local, iar pretul nu se modifica indiferent de lungimea calatoriei. Taxiurile sunt accesibile, dar cu siguranta vor incerca sa profite de turisti. O solutie mai convenabila este inchirierea unei masini, de exemplu apeland la serviciile oferite de EuroCars.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Piatra Neamt si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Piatra Neamt nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Piatra Neamt dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Piatra Neamt, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Viata de noapte in Piatra Neamt are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.