Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Focsani, atractii turistice

Despre Focsani

Prezentare generala

Focsani este orasul de resedinta al judetului Vrancea, situat pe malurile raului Milcov in regiunea istorica Moldova. Este una dintre cele mai mari regiuni producatoare de vinuri din Romania. Ca oras situat la granita dintre Moldova si Tara Romaneasca, ilustrata si pe stema orasului, Focsani s-a dezvolat intr-un important centru comercial intre Imperiul Rus si Balcani. In anii 1850, Focsani a fost si un important centru de activitate pentru unirea principatelor romane. Rolul orasului in formarea statului roman modern este imortalizata in monumentul din Piata Unirii.

Cum se ajunge

Focsani este legat de marile orase din tara prin drumuri nationale si prin cai ferate, si este usor accesibil dinspre Bacau si Bucuresti.

Transport local

Mai multe linii de autobuz leaga principalele zone ale orasului si atractiile turistice. De asemenea, se poate inchiria o masina apeland la serviciile EuroCars.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Focsaniul si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Focsani nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Focsani dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Focsani, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Viata de noapte in Focsani are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.