Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Constanta, atractii turistice

Despre Constanta

Prezentare generala

Constanta este cel mai vechi oras din Romania, fondat in jurul anului 600 I.Hr., si este situat pe coasta de vest a Marii Negre. Este cel mai mare port din Romania si al patrulea din Europa. Initial orasul s-a numit Tomis, fiind fondat de colonisti greci, apoi a fost cucerit de romani si imparatul roman Constantin cel Mare i-a schimbat numele in Constantiana. In secolul XIX, cladiri si hoteluri rafinate au fost construite cand Regele Carol I a decis sa reinvie orasul ca port si statiune balneara, cu lungimea plajei de 13 km. Constanta este astazi un important centru cultural si economic, ce merita vizitat pentru comorile sale arheologice. Monumentele sale istorice, ruinele antice, muzeele si statiunile balneare din vecinatate fac din Constanta un centru principal al turismului de pe coasta Marii Negre.


mai multe informatii turistice: www.romaniatourism.com/constanta.html

Atractii turistice

Constanta este mai mult decat punctul de acces catre coasta Marii Negre. Este un loc cu un trecut lung si interesant, atestat de multele sale vestigii romane, cladiri istorice, fatade si moschei care infrumuseteaza Centrul Vechi. O cladire publica impresionanta, despre care s-a crezut initial ca este o cladire portuara, a fost excavata si care contine ramasite semnificative ale unuia dintre cele mai lungi mozaicuri din lume. In Constanta puteti vizita sate traditionale, vii, monumente antice si Delta Dunarii, paradisul iubitorilor de pasari. Edificiul Roman cu Mozaic, Farul Genovez, Casa cu Lei sau Parcul Arheologic, cu toate sunt niste atractii turistice captivante.

Cum se ajunge

Orasul Constanta este usor accesibil dinspre Bucuresti cu avionul, cu trenul sau cu masina. Autostrada A2, care leaga orasul de Bucuresti, este aproape terminata si este preconizata sa ajunga in Constanta pana in 2011. Orasul este deservit de Aeroportul International Mihail Kogalniceanu, situat la 26 km de Constanta.

Transport local

Reteaua de transport public din Constanta include 17 linii de autobuz si 2 linii de troleibuz. Autobuze cu etaj circula pe timpul verii, oferind acces catre si dinspre statiuni, iar o linie particulara de microbuze deservesc cateva trasee. Sunt disponibile de asemenea si servicii de inchirieri de masini oferite de EuroCars.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Constanta si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Constanta nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Constanta dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Constanta, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Pe timpul verii, plaja este principala atractie a zilei, in timp ce viata de noapte in Constanta are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.