Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Cluj Napoca, atractii turistice

Despre Cluj-Napoca

Prezentare generala

Cluj-Napoca este al patrulea oras ca marime din Romania si este unul dintre cele mai importante centre academice, culturale si industriale din Romania. Orasul este situat in centrul Transilvaniei si este vechi inca din anul 106, cand Imperiul Roman a cucerit Dacia si a format o asezarea Napoca. Totusi, prima atestare a numelui Cluj a fost in 1213 sub denumirea latina Castrum Clus. In 1956, Revolutia Maghiara a dus la unificarea de catre autoritatile romanesti a universitatilor Babes (romaneasca) si Bolyai (maghiara). Maghiarii au ramas majoritari in oras pana in anii 1960, cand romanii au devenit mai numerosi datorita influxului masiv de populatie, consecinta a industrializarii puternice a orasului. In 16 octombrie 1974, orasul a sarbatorit 1850 de ani de la prima sa atestare sub numele de Napoca, iar guvernul de atunci a schimbat denumirea orasului Cluj adaugand si "Napoca".

Atractii turistice

Cluj-Napoca are o multitudine de atractii turistice si monumente, cum ar fi Biserica Sf. Mihail din Piata Unirii, construita in secolul XIV in stil gotic, cu statuia lui Matei Corvin in fata, sau Palatul de Justitie din Piata Avram Iancu. In Cluj-Napoca se afla cea mai mare universitate din Romania, Universitatea Babes-Bolyai, cu faimoasa Gradina Botanica situata in apropiere de centrul orasului. Pe langa aceasta gradina, Cluj-Napoca are de asemenea cateva parcuri mari, cel mai renumit fiind Parcul Central, fondat in secolul XIX si care include un lac artificial cu o insula, precum si cel mai mare cazino din oras, Chios.

Cum se ajunge

Cluj-Napoca are conexiuni cu mari orase din Romania si din Europa, atat pe sosea, cat si pe cale ferata. Orasul este un nod important in reteaua europeana de drumuri, nu mai putin de trei drumuri europene si trei drumuri nationale trecand prin oras. Autostrada Transilvania, in prezent in constructie, va lega Cluj-Napoca de Bucuresti si de granita de vest a Romaniei. Aeroportul International Cluj-Napoca este situat la 9 kilometri est de centrul orasului si este al patrulea aeroport ca trafic din Romania. Pentru a ajunge de in oras, puteti folosi serviciul de transfer aeroport Cluj.

Transport local

Cluj-Napoca are un sistem de transport local foarte mare, ce include linii de autobuze, troleibuze si tramvaie. Exista de asemenea posibilitatea de a inchiria masini folosind servicii oferite de EuroCars.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Cluj-Napoca si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Cluj-Napoca nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Cluj-Napoca dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Cluj-Napoca, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Viata de noapte a orasului, in special cluburile, s-au dezvoltat semnificativ in timpul anilor 1990 si continua sa se extinda.

Transport Marfa - Servicii de transport în Cluj Napoca

Cauți transport marfa în Cluj? Firme de transport marfă Cluj. Servicii transport mobila, mutari mobila, debarasari mobila in Cluj, mutari bagaje Cluj etc.

informații contact.: https://www.duba-x.ro

Duba-X, 0724.934.553, Calea Motilor, 400370, Cluj-Napoca Romania

informații contact.: https://www.transportdemarfacluj.ro, Dubele Verzi

Dubele Verzi, 0757 962 964, Strada Mehedinți 41, Cluj-Napoca Romania

informații contact.: https://www.transportatorul-de-marfa.ro

Transportatorul de Marfa, 0747 787 184, Cluj-Napoca Romania

informații contact.: https://transportcluj-ieftin.ro

Transport Ieftin Cluj, 0744 703 238, Cluj-Napoca Romania