Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Arad, atractii turistice

Despre Arad

Prezentare generala

Arad este un oras important din vestul Romaniei, situat pe malurile raului Mures. Este un important centru industrial si de transport, avand legaturi cu mari orase europene atat pe sosea cat si pe cale ferata. Arad are doua universitati, un seminar teologic ortodox si un conservator. Orasul a fost atestat documentar pentru prima oara in secolul XI si fortificat in timpul invaziei mongole a Regatului Ungariei din 1241. Sub dominatia Imperiului Habsburgic, o noua fortareata a fost construita intre anii 1763 si 1783, care a jucat un rol important in razboiului ungurilor pentru independenta din 1849. In oras exista un muzeu continand amintiri ale acestui razboi. "Aradul Nou", situat de partea cealalta a raului Mures, este o suburbie conectata la oras printr-un pod. Constructiile ridicate de catre turci pentru asediul fortaretei Aradului, in secolul XVII, formeaza nucleul noii asezari.
mai multe informatii turistice: www.romaniatourism.com/arad.html

Atractii turistice

Arad are un numar insemnat de monumente arhitecturale si cladiri istorice. Palatul Administrativ a fost construit in stil renascentist, iar Palatul Neuman, Palatul de Justitie sau Palatul Bancii Nationale sunt un exemplu rafinat de arhitectura eclectica si neoclasica. Cetatea Aradului, o fortareata transilvaneana construita in stil Vauban, sau Casa cu Ghiulele, numita astfel dupa cele 17 ghiulele incorporate in perete, sunt ramasite ale trecutului orasului. Arad are de asemenea biserici in stil baroc, precum Manastirea Sf. Simion Stalpnicul si Biserica sarbeasca Sf. Petru si Pavel, sau Catedrala Sf. Anton de Padova edificata in 1904 in stil renascentist.

Cum se ajunge

Arad este un important nod al retelelor rutiere si feroviare, nationale si europene. Orasul dispune de asemenea si de un aeroport cu zboruri la/de la Bucuresti si cateva orase din Italia si Germania. Pentru a ajunge de la aeroport in oras, puteti folosi serviciul de transfer aeroport Arad.

Transport local

Mai multe linii de autobuz si tramvai leaga principalele zone ale orasului si atractiile turistice. De asemenea, se poate inchiria o masina apeland la serviciile EuroCars.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Aradul si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Arad nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Arad dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Arad, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Viata de noapte in Arad are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.