Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Timisoara, atractii turistice

Despre Timisoara

Prezentare generala

Timisoara este al doilea oras ca marime din Romania si este un important centru economic in vestul tarii. Orasul a fost construit peste o cetate romana antica, iar prima atestare documentara dateaza din secolul XII. Fiind sub dominatia Imperiului Habsburgic pentru doua secole, marea parte a cladirilor din centrul orasului au fost construite cu influente din arhitectura austriaca, castigandu-i Timisoarei supranumele de "Mica Viena". A fost primul oras din Europa si al doilea din lume dupa New York, care a folosit iluminatul public cu electricitate in 1884.mai multe informatii turistice: www.romaniatourism.com/timisoara.html

Atractii turistice

Farmecul Timisoarei consta in viata sa culturala distincta, avand o combinatie impresionanta de arhitectura bizantina, baroca si modernista. O parte din cele mai interesante atractii turistice ale orasului o reprezinta cladirile elegante in stil baroc din jurul marilor piete ale orasului. Un principal punct turistic este Piata Victoriei si Catedrala Ortodoxa Mitropolitana, cu un monument dedicat revolutiei din 1989. Alta atractie turistica este Piata Unirii si catedrala Romano-Catolica si cea Ortodoxa Sarba, exemple rafinate de stil baroc vienez. Piata este dominata la sud de impresionantul Palat Baroc din secolul XVIII, initial sediu al conducerii administrative, astazi adapostind Muzeul de Arta. Timisoara are de asemenea multe muzee dedicate specificului etnografic al regiunii Banat.

Cum se ajunge

Timisoara este o intersectie importanta intre destinatii din Europa si din tara, precum si un important centru feroviar. Orasul este deservit de al doilea mare aeroport din Romania, Traian Vuia. Pentru a ajunge de la aeroport in oras, puteti folosi serviciul de transfer aeroport Timisoara.

Transport local

Timisoara dispune de o retea de transport public ce consta in linii de tramvai, troleibuz si autobuz, operate de regia autonoma locala, precum si de companii private de taxi. Se poate inchiria o masina apeland la serviciile EuroCars, si de asemenea exista si servicii de inchirieri limuzine.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Timisoara si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Timisoara nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international.

Cumparaturi

Fiind un centru economic important, Timisoara dispune de multe centre de cumparaturi si mall-uri, precum si magazine de antichitati si mestesuguri pentru cei interesati de suveniruri. Majoritatea acestora sunt specifice regiunii Banat.

Divertisment/Nightlife

Timisoara este casa multor spectacole teatrale si a unei vieti de noapte agitate. Pentru o experienta culturala a Timisoarei exista Filarmonica Banatului sau Teatrul National, precum si galerii de arta. De asemenea, sunt disponibile si un numar mare de baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri, pentru cei ce prefera divertismentul pe timp de noapte.