Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Prezentare generala Brasov, atractii turistice

Despre Brasov

Prezentare generala

Orasul Brasov este situat in centrul tarii, inconjurat de Carpatii de Sud, si face parte din regiunea Transilvania. Brasovul este atestat documentar din 1252 sub numele latin Corona sau denumirea germana Kronstadt, care inseamna "Orasul Coroana", ambele denumiri fiind oglindite in sigla orasului. Pe Muntele Tampa a existat o cetate numita Brassovia, dand ulterior denumirea romaneasca a orasului. Au fost descoperite urme de asezari din epoca de piatra, dar si urme ale unor cetati Dacice. Orasul a fost fondat de catre Cavalerii Teutonici in 1211 pentru a apara hotarul Regatului Maghiar, si a fost colonizat de catre saxonii din Transilvania, devenind astfel una dintre cele sapte cetati cunoscute drept Siebenburgen. Urme ale colonistilor germani pot fi observate in arhitectura gotica, baroca si renascentista, iar impreuna cu o multitudine de atractii istorice, fac Brasovul unul dintre cele mai vizitate locuri din Romania.


mai multe informatii turistice: www.romaniatourism.com/brasov.html

Atractii turistice

Daca sunteti in Brasov, merita sa va plimbati prin jurul Pietii Sfatului, aflata in centrul vechiului oras medieval, unde puteti admira cladiri foarte frumos decorate in stil baroc. Piata Sfatului este de asemenea si scena de desfasurare a festivalului international de muzica Cerbul de Aur. De asemenea, nu puteti rata Biserica Neagra, aflata la cativa metri departare, cea mai mare biserica gotica din Romania. Numele sau vine de la Marele Incendiu din 1689, cand flacarile si fumul i-au innegrit zidurile. Interiorul este impresionant si bine pastrat si adaposteste una dintre cele mai mari orgi in Europa de Est. Ferestrele bisericii au fost dotate recent cu sticla speciala cu filtru UV pentru a proteja cele 119 covoare anatoliene donate de catre comerciantii germani in secolele XVII si XVIII, cea mai mare colectie de acest gen din Europa. Alt punct de atractie turistica este Muzeul Prima Scoala Romaneasca, aflat in curtea Bisericii Sf. Nicolae, tiparnita deschisa aici in 1556 producand primele carti scrise in limba romana. Muzeul adaposteste o mostenire fascinanta de carti si documente rare.

Situat in centrul Romaniei, Brasovul este un foarte bun punct de pornire pentru excursii pe intreg teritoriul tarii. Orasul beneficiaza si de turism pe timp de iarna in statiunea Poiana Brasov, aflata la 14 km.

Cum se ajunge

Brasovul este un nod important al retelei feroviare nationale si o importanta intersectie de drumuri. Orasul nu dispune de un aeroport, dar este usor accesibil din Sibiu sau Bucuresti. Un aeroport este in proiect pentru viitorul apropiat, precum si o autostrada care va trece pe la marginea orasului.

Transport local

Reteaua de transport local din Brasov este foarte bine dezvoltata, avand aproape 50 de linii de autobuz si troleibuz. Sunt disponibile si taxiuri, dar acestea vor incerca sa speculeze turistii. O alegere mai potrivita este inchirierea de masini, de exemplu apeland la serviciile oferite de EuroCars. Pentru excursii turistice, exista de asemenea si servicii de inchirieri microbuze.

Cazare

Datorita relansarii economice din ultimii ani si numarul crescand de turisti, Brasovul si-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri si pensiuni, sau inchirieri de apartamente pe termen scurt.

Restaurante

Gasirea unui loc potrivit pentru a lua masa in Brasov nu este dificila. Un numar mare de restaurante si baruri sunt disponibile, multe dintre ele oferind specialitati traditionale romanesti. De asemenea exista fast food-uri, precum si restaurante cu specific international. Multe baruri si cluburi sunt situate in centrul istoric al orasului.

Cumparaturi

Brasov dispune de mai multe centre pentru cumparaturi si de asemenea exista o multime de locuri de unde se pot obtine suveniruri, cele mai des intalnite fiind legate de datinile populare romanesti.

Divertisment/Nightlife

Pe langa evenimentele ocazionale care au loc in Brasov, intotdeauna exista un teatru sau o expozitie de vizitat. Viata de noapte in Brasov are la randul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.

Birouri Traduceri Legalizate Brasov

Birou traduceri autorizate engleza, franceza, italiana, spaniola, germana, portugheza, chineza, japoneza, maghiara etc. Servicii de traduceri, legalizări, apostilări, interpretariat, etc in Brasov.

mai multe informatii: http://www.traduceribrasov.ro

+40 740989820, brasov@consultia.ro, str.Iuliu Maniu nr.68, bl.2, sc.A, ap.1