Varsta minima a soferului trebuie sa fie de 21 ani. Soferul trebuie sa posede permis de conducere national sau international eliberat cu cel putin un an inainte de data de inchiriere . Permisul de conducere trebuie sa fie corespunzator categoriei autoturismului care urmeaza a fi condus. Persoana care va inchiria autoturismul trebuie sa fie prezenta la ora si in locul stabilite pentru inchiriere si sa prezinte permisul de conducere reprezentantului companiei de inchiriere.
Perioada de inchiriere reprezinta numarul total de zile dintre livrarea si returnarea autoturismului. Inchirierea se poate realiza pe o perioada minima de 48 de ore.
Autoturimul este livrat in data, locatia si ora stabilite cu clientul. Acesta primeste in avans de la biroul de inchirieri toate informatiile legate de intalnirea cu agentul precum si detaliile de contact ale agentului care va livra autoturismul. Clientul poate sa ridice autoturismul si de la biroul de inchiriere daca s-a stabilit acest lucru anterior cu agentia. Dupa intalnirea cu agentul clientul va semna actele de inchiriere, va plati costul inchirierii si depozitul, va verifica autoturismul si-l va utiliza pana la sfarsitul perioadei de inchiriere.
In ultima zi de inchiriere clientul va aduce autoturismul in locatia si la ora stabilite cu agentul si mentionate in contractul de inchiriere. Autoturismul trebuie returnat cu rezervorul plin (in caz contrar clientul va plati diferenta de combustibil pana la plin la pretul de 1,79 euro/litru ). De asemenea clientul va plati penalitati in cazul in care pierde cheile sau documentele autoturismului. Autoturismul va fi inchiriat cu suprafetele exterioare si interioare curate si va trebui sa fie livrat returnat in aceleasi conditii, in caz contrar clientul va plati penalitati. Pentru preluarea/ returnarea masinilor in zi libera/ Sarbatori legale, se aplica o taxa suplimentara de 10 euro fata de taxele normale de livrare/ colectare la aeroport.
Pentru inchirierea autoturismului clientul trebuie sa prezinte permisul de conducere in original care trebuie sa fie emis cu cel putin un an inaintea datei de la care incepe inchirierea. Autoturismul nu poate fi inchiriat in baza unei copii dupa permisul original.
Pentru inchirierea autoturismului clientul trebuie sa prezinte un pasaport valid emis pe numele lui
Contractul de inchiriere este documentul semnat intre client si compania de inchiriere.. Acesta este singurul document utilizat in litigii. Clientul trebuie sa citeasca cu atentie contractul de inchiriere inainte de a-l semna pentru ca el va trebui sa respecte conditiile scrise in contract iar compania de inchirieri al carei nume este trecut in contract va fi raspunzatoare pentru serviciile oferite.
4.   PLATA
Dupa semnarea de catre client a contractul de inchiriere acesta trebuie sa plateasca in avans costul inchirierii. Plata poate fi facuta cash sau prin carte de credit. ( MasterCard, Eurocard, Visa ). Pentru procesarea cartii de credit se plateste o taxa de 3%. Anumite autoturisme in special cele din clasa de lux nu se pot inchiria decat cu plata prin carte de credit. Pretul de inchiriere include TVA, numar nelimitat de km si asigurari. Situatiile particulare se vor discuta separat
TVA-ul este un impozit indirect stabilit si perceput asupra valorii adaugate in fiecare stadiu al productiei si al distributiei bunurilor economice, oricare ar fi provenienta lor, din productie indigena sau din import. Valoarea ei este de 19%, procent care se aplica pretului bunului sau serviciului.
Plata in avans reprezinta suma pe care o solicita compania de inchirieri clientului pentru rezervarea unui autoturism din clasa solicitata de client. Aceasta suma reprezinta contravaloarea a minimum o zi de inchiriere si se scade din suma totala perceputa clientului pentru inchirierea autoturismului. In ziua inchirierii autoturismului clientul va plati diferenta dintre pretul total de inchirere si suma platita in avans. Daca clientul nu onoreaza rezervarea, aceasta suma ramane in contul companiei de inchiriere. Garantarea inchirierii se poate mai poate face, dupa caz, prin blocarea pe cartea de credit a unei sume reprezentand contravaloarea a minimum o zi de inchiriere. In acest caz nu vorbim despre o plata in avans deoarece cardul clientului nu este debitat iar in contul societatii nu intra nici o suma. Operatiunea de retinere a sumei se face numai daca clientul nu se prezinta la inchiriere. Daca clientul se prezinta la inchiriere suma se deblocheaza de pe cartea de credit iar acesta va plati toata inchirierea conform contractului.
Pentru livrarea/returnarea de la aeroport se percepe o taxa de 10 Euro. Daca livrarea/returnarea are loc intre 10.00 pm - 7.00 am, taxa este 20 €.
In cazul in care nu exista masini disponibile in locatia solicitata autoturismul poate fi adus dintr-o alta locatie cu plata unor taxe suplimentare care vor fi aduse la cunostinta clientului inaintea inchirierii. In cazul in care autoturismul este returnat de catre client intr-o alta locatie, diferita de cea de livrare, acesta va trebui sa plateasca o taxa suplimentara care depinde de numarul de kilometri dintre locatia de livrare si cea de predare.
In perioada de iarna sunt situatii in care lanturile sunt de foarte mare ajutor. Daca se opteaza pentru inchirierea lanturilor de zapada acestea trebuie utilizate pe distante scurte cu viteze reduse si numai pe carosabil acoperit cu zapada. Utilizarea neadecvata a lanturilor de zapada poate duce la distrugerea cauciucurilor. Inchirierea lanturilor de zapada costa 10 € /perioada de inchiriere.
In oferta Eurocars exista cateva tipuri de scaun de copil. Daca clientul doreste un anumit scaun de copil noi vom face tot posibilul sa-l punem la dispozitie. Inchirierea scaunului de copil costa 15 € /perioada de inchiriere.
In cazul in care clientul pierde cheile si/sau documentele masinii, acesta va plati o taxa suplimentara.
Soferul additional poate fi orice persoana in afara de soferul principal, care va conduce masina inchiriata de acesta. Chiar daca inchiriati o masina, dar nu o conduceti niciodată sunteti considerat soferul principal al vehiculului închiriat. Soferul additional trebuie sa aiba aprobarea companiei pentru a conduce autovehiculul inchiriat. El trebuie să completeze şi să semneze un formular de la biroul de închiriere.
Autoturismele pot fi livrate gratuit la sediul companiei in timpul orelor de program ( Luni – Vineri 09:00 - 18:00). Pentru livrarea/returnarea autoturismelor in afara programului de lucru se pot percepe taxe suplimentare cuprinse intre 10 si 30 de Euro.
6.   DEPOZIT
La inceputul perioadei de inchiriere se solicita clientului un depozit de siguranta care se retine de pe cartea de credit. Depozitul se restituie ulterior dupa verificarea caroseriei si a starii tehnice a autoturismului. Pentru daunele suferite de autovehicul din vina clientului, soferului aditional, sau cu autor necunoscut, depozitul se retine partial sau total in functie de valoarea daunei. In situatia in care depozitul reprezinta francsciza pentru avarii, acesta se va retine in totalitate depozitul fiind responsabilitatea clientului in caz de accident.
Clientul este responsabil pentru incalcarea regulilor de circulatie inclusiv pentru plata taxelor de parcare sau a lator taxe. Politia trimite un document catre compania de inchirieri prin care solicita informatii despre soferul care a incalcat legislatia rutiera conducand autoturismul inchiriat la o anumita data si ora. Compania de inchirieri trimite politiei contractul de inchiriere cu datele clientului iar politia trimite amenda clientului.
In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Politie care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizatia de Reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti victima, daca sunteti singur implicat, daca partea responsabila nu este identificata (ex. daune in parcare in lipsa dvs.). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru toate costurile de reparatii. In cazul in care clientul este aflat sub influenta alcoolului, drogurilor, medicamentelor nerecomandate, responsabilitatea platii in caz de accident ii revine in intregime. In cazul unui accident clientul trebuie sa anunte imediat firma de inchirieri despre producerea acestuia.
Ca si regula generala utilizarea autoturismului inchiriat in afara granitelor Romaniei este interzisa. In situatii exceptionale este permisa iesirea autoturismului din tara dar numai cu aprobari speciale din partea conducerii si cu costuri suplimentare.
10.  ASIGURARI
Pachetul de asigurari oferite in pretul de inchiriere include: asigurare CASCO, asigurare impotriva furtului, asigurare de raspundere civila RCA. Orice situatie speciala legata la asigurari este lamurita la cerere de catre serviciul clienti.
Aceast tip de asigurare acoperă avariile produse autoturismului cu excepţia furtului sau a tentativei de furt. Există o sumă minimă pe care asiguratorul o solicită utilizatorului în cazul unei daune. Cuantumul acestei sume variază în funcţie de tipul autoturismului.
Avarii provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu corpuri mobile sau imobile aflate în afara sau în interiorul autovehiculului, zgârieri, caderi, derapari sau rasturnari; Avarii provocate în mod direct sau indirect de incendiu, explozie si fenomene naturale (trasnet, inundatii, cutremur, ploaie torentiala, grindina, furtuna, prabusire sau alunecare de teren); Avarii provocate de explozie (inclusiv explozia rezervorului de carburant) Avarii produse echipamentelor suplimentare, modificarilor constructive permanente, rotilor de rezerva, sculelor din dotarea standard ca urmare a producerii evenimentului asigurat, daca au fost montate pe auto si sunt cuprinse în sumele asigurate; pagube produse de fenomene naturale (trasnet, furtuna, uragan, grindina sau inundatie, cutremur de pamant, prabusire sau alunecare de teren, greutatea stratului de zapada, avalanse, inclusiv pagubele produse indirect de catre acestea; exemplu: caderea pe autovehicul a copacilor loviti de trasnet, avarierea acestuia de obiectele angrenate de furtuna, uragan, ori de apele provenite din inundatii etc) Avarii provocate de caderi de corpuri pe autovehicul (blocuri de gheata, bolovani) Avarii provocate de impactul autovehiculului cu animale Avarii provocate de caderea autovehiculului in prapastie, in apa, caderi de pe pod Avarii provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu alte vehicule sau cu corpuri aflate în afara vehiculului asigurat, cãderi (cãdere în prãpastie, cãdere în apã cu prilejul transbordãrii, cãdere din cauza ruperii podului, cãdere pe vehicul a unor corpuri), derapãri sau rãsturnãri, incendiu, explozie, trasnet, cutremur de pamant, viituri si alunecari de teren.
Nu sunt despagubite prin aceasta polita piese de rezervã, huse, prelate, combustibili sau oricãror altor bunuri existente în vehicul si nici pagubele rezultate în legãturã cu utilizarea vehiculelor la concursuri, întreceri sau antrenamente pentru acestea si nici cele aparute ca urmare a pãtrunderii ìn locuri inundate, prin traversarea cursurilor de apã sau pe drumurile interzise circulatiei publice; Sunt de asemenea excluse pagubele produse de defecte de fabricatie ale materialului sau de executie a pãrtilor componente sau pieselor, pagubele produse prin influenta temperaturii asupra motorului vehiculului (de exemplu: avarieri la blocul motor, chiulasã sau la sistemul de rãcire, produse ca urmare a înghetãrii apei) si cele produse motorului, cutiei de viteze sau diferentialului ca urmare a lipsei sau insuficientei ungerii ori a supraîncãlzirii din oricare alte cauze decât cele cuprinse în asigurare, pagubele produse ca urmare a exploziei rezervorului la reparatie datoritã interventiei cu sudurã. In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la Politie care va constata daunele si va elibera Procesul Verbal de Constatare si Autorizatia de Reparatii. Aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehiculului. Declaratia la Politie este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti victima, daca sunteti singur implicat, daca partea responsabila nu este identificata (ex. daune in parcare in lipsa dvs.). Fara aceste documente clientul este responsabil pentru toate costurile de reparatii. In cazul in care clientul este aflat sub influenta alcoolului, drogurilor, medicamentelor nerecomandate, responsabilitatea platii in caz de accident ii revine in intregime. În cazul unui accident clientul trebuie sa anunţe imediat compania de inchiriere asupra producerii acestuia. Neanunţarea imediată a accidentului duce la plata totală a daunelor de către client .
Asigură protecţie împotriva furtului autoturismului dacă evenimentul este menţionat într-un document official emis de poliţie
Furtul autovehiculului sau a unor parti componente, piese, echipamente suplimentare ale acestuia; Pagube produse autovehicului si/sau echipamentului suplimentar ca urmare a tentativei de furt
Nu se acordă despăgubiri în cazul în care nu se prezintă un document de constatare a furtului de către politie Nu se acordă despăgubiri in cazul în care clientul nu prezintă companiei cheile şi actele autoturismului în original
Asigurarea are ca obiect acoperirea prejudiciilor provocate tertilor ca urmare a producerii evenimentului asigurat prin accidente de autovehicule.
Pagube materiale, vatamari corporale sau deces produse tertilor din culpa asiguratului.
Pentru pagube materiale produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita de despagubire in Romania este de cel putin 300.000 euro. Pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial, produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita minima de despagubire este de 1.500.000 euro.
Inchirierea de tip corporate va ofera avantajele detinerii unei masini, minus responsabilitatile aferente: obtinerea leasingului, taxe, asigurari, reparatii, intretinere.
Un alt avantaj major al inchirierilor de tip este cel al deductibilitatii tuturor cheltuielilor aferente utilizarii unui parc auto: pretul, TVA-ul, reparatiile chiar si combustibilul.
Inchirierea pe termen lung inseamna : semnarea unui contract de inchiriere (folosinta) a autoturismului in shimbul unei rate lunare. Pentru acesta compania noastra preia in sarcina sa cheltuielile de intretinere,reparatie, asigurari, taxe etc.
Puteti opta pentru inchirierea pe termen lung avand ca obiect un autoturism folosit (din parcul nostru auto) sau un autoturism nou, avand posibilitatea ca la sfarsitul perioadei de inchiriere sa optati pentru achizitionarea autoturismului, la valori minime.
Nu este nevoie de avans, comision de administrare sau alte taxe aferente obtinerii finantarii. Nu este nevoie de documentatie financiara pentru obtinerea finantarii. Perioada contractului poate fi intre 12 si 48 de luni. Plata se face printr-o rata unica, lunara. Rata lunara este o cheltuiala deductibila integral la momentul inregistrarii (fata de amortizare liniara la credit/leasing financiar). Utilizarea autovehiculului in limita a 30.000 km /an (depasirea numarului de kilometri este facturata suplimentar la fiecare 6 sau12 luni). Asigurarile, intretinerea tehnica, reparatiile sunt incluse (cota de participare la valoarea reparatiilor este minima)
11.2. BENEFICII
Autoturisme cu standard ridicat de siguranta, fiabilitate si confort, complet echipate Asistenta tehnica 24 de ore Cauciucuri de iarna/vara, in functie de sezon, inclusive schimbarea acestora Reviziile periodice obligatorii Inlocuirea autoturismului in caz de accident Posibilitatea iesirii din tara Gestionarea asigurarilor, reviziilor, reparatiilor este inclusa Servicii aditionale: posibilitatea inchirierii de accesorii (GPS, antiradar, telefon mobil, scaun pentru copil, lanturi de zapada etc); posibilitatea includerii in rata si a cardurilor de combustibil cu valoare fixa Pachet complet de asigurari: TPL-aigurare de raspundere civila, PAW-asigurare pentru cheltuielile medicale ce pot aparea in urma unui accident rutier,PEW-asigurarea efectelor personale din autovehicul in caz de accident, TPW-asigurare impotriva furtului autoturismului, CDW -asigurare impotriva pagubelor aduse autovehiculului in urma unui accident (CASCO) Toate operatiunile sunt efectuate de personalul nostru operativ, beneficiati de asistenta rutiera non-stop si de un autovehicul la schimb ori de cate ori este nevoie. Astfel timpul de imobilizare a autovehiculelor este redus la zero iar echipele dumneavoastra pot fi mai productive.
Imaginile autoturismelor din oferta Eurocars, nu reprezinta pozele autoturismelor care se vor inchiria efectiv. Ele au rolul de a-l ajuta pe client sa-si faca o imagine asupra modelelor oferite spre inchiriere.

In situatii exceptionale datorate specificului activitatii de inchiriere, clientul nu primeste modelul confirmat ci unul din aceeasi clasa, sau o clasa superioara la pretul si in conditiile confirmate. Pentru aceste situatii Eurocars isi rezerva dreptul a schimba autoturismul cu un altul chiar daca nu reuseste sa-l informeze pe client in timp util.
Eurocars va pune la dispozitie o noua oferta, de tip last minute care va ajuta sa economisiti timp si bani.

Urmatoarele conditii se aplica NUMAI ofertei LAST MINUTE :

Clientul va suna la telefonul din e-mail pentru a confirma disponibilitatea de a ridica autoturismul, imediat ce a facut rezervarea, numai in intervalul orar 9 - 18 (9 AM - 6 PM) ora Romaniei (GMT+2).( Pentru a vedea care ora este in Romania puteti accesa pagina noastra de Contact)

In lipsa confirmarii telefonice rezervarea se anuleaza

Confirmarea este imediata, nefiind necesara plata unui avans cu cartea de credit.

Oferta este valabila numai pentru autoturismele si perioadele mentionate

Orice informatie completata incorect in formular duce la anularea rezervarii.

Ofertele pachet sunt valabile numai pentru autoturismele si perioadele prezentate.
Scopul principal tranzactiilor online pe website-ulwww.eurocars.ro nu este de a se efectua plati pentru servicii de inchiriere ci de a garanta prin intermediul cardului, prezenta clientului la locul prestarii serviciului. Mai precis, in momentul in care clientul va face o rezervare garantata cu cartea de credit, i se va bloca o suma reprezentand contravaloarea unei zile de inchiriere pentru un autoturism din clasa solicitata.
In cazul in care clientul se va prezenta ca sa ridice autoturismul, suma de pe cartea de credit (blocata anterior) se va debloca, urmand ca clientul sa achite intreaga contravaloare a inchirierii.
Suma blocata nu se va considera ca avans deoarece ea va intra in posesia clientului.
In situatia in care clientul nu se prezinta sa ridice autoturismul la data si ora specificate in rezervare suma blocata pe cartea de credit va intra in posesia www.eurocars.ro pentru acoperirea prejudiciilor rezultate.
Rezervarea poate fi anulata fara cost suplimentar, cu minim 48 de ore in avans.
Prin acceptarea acestor conditii clientul isi exprima acordul ferm pentru a-i fi debitat cardul cu contravaloarea unei zile de inchiriere in situatia in care nu onoreaza comanda. Acest acord ferm va putea fi utilizat in situatia refuzului la plata sau in alte situatii litigioase.
In cazul platilor online, plata serviciilor de pe acest website este efectuata prin intermediul solutiilor de plata online oferite de Romcard SA.
In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane: [SC. Euro Expres Car SRL] si Romcard SA garanteaza securitatea sistemelor informatice.
Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu sunt transferate sau stocate, la nici un moment de timp, pe serverele [www.eurocars.ro] sau pe serverele Romcard SA.
In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra, sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem - introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM.
ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI [www.eurocars.ro] SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL [www.eurocars.ro], VA FI CONSIDERATA O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI [www.eurocars.ro] SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.
Euro Expres car SRL cu sediul in Brasov Romania, proprietarul website-ului www.eurocars.ro colecteazã si prelucreazã date cu caracter personal în conformitate cu prevederile legislatiei românești privind protectia persoanelor fizice în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Prin informatiile urmatoare care sunt parte a termenilor si conditiilor de inchiriere, Euro Expres Car informeazã clienții ale cãror date cu caracter personal sunt colectate, cu privire la modul si scopul în care aceste date sunt utilizate si totodatã,le aduce la cunostinta drepturile cuvenite. a) Prelucrarea datelor cu caracter personal este făcută cu următoarele scopuri Prestarea serviciilor de intermediere a închirierilor de autoturisme (înregistrarea rezervãrii de închiriere, transmiterea datelor personale către companiile cu care avem contract si care vor furniza autoturismele); respectarea obligatiilor legale; Marketing/ promovare/ evaluare si evaluare a calitãtii serviciilor www.eurocars.ro ; Solutionarea reclamatiilor; Emiterea scrisorilor de deblocare a sumelor preautorizate cãtre entitãtile bancare. b) Destinatari ai datelor cu caracter personal În fluxul de procesare si stocare, datele cu caracter personal ar putea fi transferate, în functie de necesitate, urmãtoarelor categorii de destinatari: Autoritãti ale statului Furnizori implicati în mod direct/indirect în procesul de închiriere (de exemplu, furnizori de servicii IT, furnizori de servicii de facturare, furnizori de servicii de marketing, newsletter, evaluarea satisfactiei clientilor);  Institutiile bancare emitente ale instrumentelor de platã folosite de cãtre persoana vizatã; c) Siguranța datelor si transferul lor în afara tãrii În cadrul proceselor operationale specifice, Euro Expres car stocheazã datele cu caracter personal colectate pe servere ale grupului Euro Expres car plasate geografic în afara României. Siguranța informațiilor dvs. personale este importantă pentru noi. Nici o metodă de transmitere prin Internet sau o metodă de stocare electronică nu este 100% sigură. Prin urmare, în timp ce ne străduim să folosim mijloace acceptabile din punct de vedere comercial pentru a vă proteja informațiile personale, nu putem garanta securitatea absolută. În acest sens, vă rugăm să nu introduceți nici un număr de card de plată în câmpurile de pe site-urile noastre, cu excepția cazului în care câmpul este marcat în mod special în acest scop. f) Perioada stocãrii datelor Datele personale vor fi pãstrate pentru perioada de timp prevãzutã de dispozitiile legale specifice si atât timp cât rãmân necesare pentru scopurile mentionate mai sus. d) Drepturile persoanelor vizate Persoanele vizate ale cãror date personale sunt colectate de SC Euro Expres car SRL au urmãtoarele drepturi conform legislatiei în domeniu: Dreptul de a solicita Euro Expres car pe adresa office@eurocars.ro accesul la acestea, rectificarea sau stergerea acestora sau restrictionarea prelucrãrii sau dreptului de a se opune prelucrãrii, precum si a dreptului la portabilitatea datelor; Dreptul de a retrage consimtãmântul în orice moment, fãrã a afecta legalitatea prelucrãrii efectuate pe baza consimtãmântului înainte de retragerea acestuia;