Inchirieri Auto, Rent A Car in Romania cu EuroCars
Oferte de inchirieri auto Bucuresti si rent a car cu EuroCars

Bonnie Scootlund!

Posted on September 04, 2017

Sau...Beautiful Scotland! sau...mai pe romaneste, Frumosa Scotie!

E o destinatie de vacanta absolut superba si mi-as dori sa ajung in capitala Highlands-urilor, Inverness.

Scotia ofera de toate: castele, peisaje senzationale, manastiri, istorie in primul rand, oameni faini, mancare buna, traditie scotiana.

Inverness este cunoscut pentru monstrul din Loch Ness. Ness insemnad lac in gaelica.

Castelul Urquhart, unul dintre cele mai mari castele scotiene, cu vedere asupra lacului Loch Ness, ascunde 1000de ani de istorie.

Am fost captivata pe loc de peisajele Scotiei, dar mai mult m-a convins serialul Outlander si o carte citita recent: "La marginea apei", Sara Gruen.

Mi s-au prezentat de-alungul ochilor si mintii niste locuri de-a dreptul fascinante si ma declar cucerita. Da, este o destinatie pe care o voi bifa la momentul potrivit. Merita!

Sunt in permanenta cautare de povesti noi in ceea ce priveste domnia lui Henric al VIIIlea si intreaga Casa Tudor si cea a Plantagenetilor, de aceea cred ca acesta aventura  in Scotia ar fi una in concordanta cu cercetarile mele istorie, desi n-are legatura cu Henric.:)

Ce stiu despre Scotia?  Kilt, cimpoi, ciulinul( simbolul Scotiei, tot intr-o carte despre Henric , am citit), existenta clanurilor Scotiene, si renumita batalie de la Culloden din 1746, unde mi?carea iacobit? a fost zdrobit? de armata regelui George al II-lea.

Ce nu stim despre Scotia...

Este tara unde a aparut golful, sec 15.

Un alt sport ar fi cel de polo cu elefanti.

Preparatul traditional  se numeste haggis si inckude inima, ficat, plamani de oaie, fierte si imbracate in stomacul animalului. Nu cred ca am sa incerc aceasta specialitate..:)) desi semana foarte bine cu umpluturile noastre, specifice Craciunului.

Scotia are 790de insule, din care doar 130ar fi locuite, una foarte frumoasa fiind Insula Skye, iar formatiunile geologice fac ca aceasta insula sa para desprinsa din filmele SF.

Edinburgh -Capitala Scotiei, gaelic? sco?ian? Dùn Éideann, cunoscuta pentru festivalurile ei, pentru cultura, Universitatea din Edinburghfiin una din cele mai vechi si prestigioase universitatii din UK si istorie.

 

O sa va rog sa luati in considerare si aceasta destinatie pentru viitoarele vostre vacante.

Daca cautati in primul rand istorie, cultura, peisaje deosebite si va doriti o vacanta incarcata mai mult spiritual, aici e locul!

Deasemeni, recomand pentru deplasari, inchirierea unui SUV, cum ar fi Freeland-erul nostru.

Drive safe! ;)